Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Μαρία Φραντζεσκάκη: Άψογη η λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Ημέρα:

spot_img

Περήφανη για τον τρόπο λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη (6/11) η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Μαρία Φραντζεσκάκη.

Αναφερόμενη στην έγκριση του απολογισμού του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» για το 2017 από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου τη Δευτέρα (5/11), η κ. Φραντζεσκάκη επισήμανε ότι από τον Μάρτιο του 2017 που ανέλαβε και πάλι τη λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» ο δήμος, αυτό λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια.

«Έχουν ακουστεί πολλά στο παρελθόν κι έχουν γίνει με τη διαχείρισή του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» κι ερχόμαστε σήμερα όλα αυτά να τα τελειώσουμε, για να μην υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μας προσάψει κάτι για το που πήγε το παραμικρό»

«Υπάρχει διαφάνεια για το που πηγαίνουν οι 150.000 ευρώ που μπαίνουν στον προϋπολογισμό, το πως γίνονται οι παραγγελίες, οι παραλαβές, πως και σε πόσες οικογένειες διανέμονται κλπ. Δουλέψαμε πολύ με τους συνεργάτες μου και τους ευχαριστώ θερμά γιατί ένας απολογισμός «Κοινωνικού Παντοπωλείου» δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς μετράς τα πάντα, είτε από παραγγελίες του δήμου, είτε από δωρεές που είχαμε από μεγάλες εταιρείες. Είμαστε περήφανοι για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», διότι έχουν ακουστεί πολλά στο παρελθόν κι έχουν γίνει με τη διαχείρισή του κι ερχόμαστε σήμερα όλα αυτά να τα τελειώσουμε, για να μην υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μας προσάψει κάτι για το που πήγε το παραμικρό», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Φραντζεσκάκη.

Το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2019 και πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο απολογισμός του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του 2018

Όπως σημείωσε στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, το 2017 οι οικογένειες που βοηθήθηκαν από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» ανήλθαν στις 460.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι ο απολογισμός του 2018 θα γίνει το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2019, πριν από τις δημοτικές εκλογές, ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα.

Επίσης, ανέφερε ότι σε λίγες μέρες θα γίνει και πάλι διανομή στο ΤΕΒΑ, στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου για τα υπόλοιπα που έχουν να πάρουν από την πρώτη διανομή, με τους δικαιούχους να ενημερώνονται ήδη τηλεφωνικά ή με sms για να παραλάβουν λάδι, κρέας και φέτα.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Μαρία Φραντζεσκάκη, τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία, θα γίνει εκ νέου διανομή από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στους δικαιούχους του, που θα περιλαμβάνει ό,τι θα χρειαστούν αυτοί οι άνθρωποι για να μπορέσουν να περάσουν καλύτερα τις γιορτές τους.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να δίνουμε χρήματα στους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας»

«Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πέρασε ένα ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ που ενισχύει τον προϋπολογισμό των 100.000 ευρώ, για την ενίσχυση αδυνάμων συμπολιτών μας με το ποσό των 600 ευρώ. Το τραγελαφικό ήταν ότι ο κ. Σιμιτσής μας είπε να μην συνεχίσουμε να δίνουμε χρήματα γιατί είναι προεκλογικά παιχνίδια όλα αυτά και να τα δίνουμε μετά τις εκλογές. Αυτό που του είπε η δήμαρχος και ενισχύω κι εγώ είναι ότι ο πόνος και η φτώχεια δεν έχουν ούτε εκλογές, ούτε τίποτα. Όλα αυτά τα ονόματα είναι πρόταση της Κοινωνικής Πρόνοιας, εμείς δεν βάζουμε το χέρι μας σε αυτό. Άρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε να δίνουμε χρήματα στους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας», δήλωσε καταληκτικά η Μαρία Φραντζεσκάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...