Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μαρία Φραντζεσκάκη: Άψογη η λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Ημέρα:

spot_img

Περήφανη για τον τρόπο λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη (6/11) η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Μαρία Φραντζεσκάκη.

Αναφερόμενη στην έγκριση του απολογισμού του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» για το 2017 από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου τη Δευτέρα (5/11), η κ. Φραντζεσκάκη επισήμανε ότι από τον Μάρτιο του 2017 που ανέλαβε και πάλι τη λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» ο δήμος, αυτό λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια.

«Έχουν ακουστεί πολλά στο παρελθόν κι έχουν γίνει με τη διαχείρισή του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» κι ερχόμαστε σήμερα όλα αυτά να τα τελειώσουμε, για να μην υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μας προσάψει κάτι για το που πήγε το παραμικρό»

«Υπάρχει διαφάνεια για το που πηγαίνουν οι 150.000 ευρώ που μπαίνουν στον προϋπολογισμό, το πως γίνονται οι παραγγελίες, οι παραλαβές, πως και σε πόσες οικογένειες διανέμονται κλπ. Δουλέψαμε πολύ με τους συνεργάτες μου και τους ευχαριστώ θερμά γιατί ένας απολογισμός «Κοινωνικού Παντοπωλείου» δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς μετράς τα πάντα, είτε από παραγγελίες του δήμου, είτε από δωρεές που είχαμε από μεγάλες εταιρείες. Είμαστε περήφανοι για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», διότι έχουν ακουστεί πολλά στο παρελθόν κι έχουν γίνει με τη διαχείρισή του κι ερχόμαστε σήμερα όλα αυτά να τα τελειώσουμε, για να μην υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μας προσάψει κάτι για το που πήγε το παραμικρό», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Φραντζεσκάκη.

Το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2019 και πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο απολογισμός του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του 2018

Όπως σημείωσε στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, το 2017 οι οικογένειες που βοηθήθηκαν από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» ανήλθαν στις 460.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι ο απολογισμός του 2018 θα γίνει το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2019, πριν από τις δημοτικές εκλογές, ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα.

Επίσης, ανέφερε ότι σε λίγες μέρες θα γίνει και πάλι διανομή στο ΤΕΒΑ, στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου για τα υπόλοιπα που έχουν να πάρουν από την πρώτη διανομή, με τους δικαιούχους να ενημερώνονται ήδη τηλεφωνικά ή με sms για να παραλάβουν λάδι, κρέας και φέτα.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Μαρία Φραντζεσκάκη, τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία, θα γίνει εκ νέου διανομή από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στους δικαιούχους του, που θα περιλαμβάνει ό,τι θα χρειαστούν αυτοί οι άνθρωποι για να μπορέσουν να περάσουν καλύτερα τις γιορτές τους.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να δίνουμε χρήματα στους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας»

«Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πέρασε ένα ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ που ενισχύει τον προϋπολογισμό των 100.000 ευρώ, για την ενίσχυση αδυνάμων συμπολιτών μας με το ποσό των 600 ευρώ. Το τραγελαφικό ήταν ότι ο κ. Σιμιτσής μας είπε να μην συνεχίσουμε να δίνουμε χρήματα γιατί είναι προεκλογικά παιχνίδια όλα αυτά και να τα δίνουμε μετά τις εκλογές. Αυτό που του είπε η δήμαρχος και ενισχύω κι εγώ είναι ότι ο πόνος και η φτώχεια δεν έχουν ούτε εκλογές, ούτε τίποτα. Όλα αυτά τα ονόματα είναι πρόταση της Κοινωνικής Πρόνοιας, εμείς δεν βάζουμε το χέρι μας σε αυτό. Άρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε να δίνουμε χρήματα στους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας», δήλωσε καταληκτικά η Μαρία Φραντζεσκάκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...