Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κομβικός ο ρόλος των εθνικών εκλογών για τις αυτοδιοικητικές

Ημέρα:

spot_img

Κομβικό ρόλο όσον αφορά τους υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο Καβάλας, θα διαδραματίσουν οι εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, όπως εκτίμησε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Ευαγγελία Δρακονάκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αποτύπωμα που έχει αφήσει μέχρι σήμερα η διοίκηση του δήμου Καβάλας, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, στις εξελίξεις σχετικά με την ακτή της Καλαμίτσας, στο ζήτημα του ανοιχτού κολυμβητηρίου που ξεχώρισε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και στα της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκει.

«Από τη στιγμή που θα αναγγείλει κάποιος την επιθυμία του να είναι υποψήφιος μέχρι να φτάσει σε σημείο να έχει έναν συνδυασμό, για να κατέβει και επίσημα στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, θεωρώ ότι απέχει πάρα πολύ…»

 Σχολιάζοντας αρχικά το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από πολλούς υποψηφίους για τον δημαρχιακό θώκο, η κ. Δρακονάκη τόνισε: «Αυτή είναι η ομορφιά και η μαγεία της δημοκρατίας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. Από εκεί και πέρα όμως από τη στιγμή που θα αναγγείλει κάποιος την επιθυμία του να είναι υποψήφιος μέχρι να φτάσει σε σημείο να έχει έναν συνδυασμό, να τον καταθέσει στο δικαστήριο για να κατέβει και επίσημα στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, θεωρώ ότι απέχει πάρα πολύ. Οι υποψηφιότητες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα έχουν να κάνουν με αξιόλογους συνδημότες μας, ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα. Πιστεύω ακράδαντα όμως ότι σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι εθνικές εκλογές, οι οποίες θα προηγηθούν των δημοτικών εκλογών».

«Η έννοια του χρίσματος σε δημοτικό επίπεδο έχει παρέλθει και καλώς. Θα πρέπει να προκύψει μια καλή υποψηφιότητα έναντι αυτής του κ. Μουριάδη με μια παρουσία που θα μπορέσει να επικρατήσει της σημερινής διοίκησης που έχει φανεί κατώτερη των περιστάσεων…»

 Ειδικότερα σε σχέση με το ποιοι και αν θα λάβουν κομματικό «χρίσμα», η κ. Δρακονάκη επισήμανε ότι «η έννοια του χρίσματος σε δημοτικό επίπεδο έχει παρέλθει και καλώς. Οι δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να είναι τόσο επηρεασμένες και χρωματισμένες κομματικά. Η έννοια μιας υποστήριξης γενικότερα όμως υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για τους υποψηφίους και συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί να γίνει ένας πιο σοβαρός και εμπεριστατωμένος διάλογος περίπου κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

«Τότε θα είμαστε προ των πυλών του 2023, θα έχουν γίνει ή θα γίνουν λίγο αργότερα οι εθνικές εκλογές και οι επιθυμίες των υποψηφίων νομίζω θα αλλάξουν, γιατί εκεί ο καθένας θα μετρήσει τις δυνάμεις που θα έχει και τις προϋποθέσεις για μια σοβαρή υποψηφιότητα. Θα πρέπει να προκύψει μια καλή υποψηφιότητα έναντι αυτής του κ. Μουριάδη με μια παρουσία που θα μπορέσει να επικρατήσει της σημερινής διοίκησης που έχει φανεί κατώτερη των περιστάσεων», υπογράμμισε σχετικά η Ευαγγελία Δρακονάκη.

«Εξακολουθούμε να είμαστε μια ενωμένη ομάδα με επικεφαλής τη Δήμητρα Τσανάκα, καθώς η παράταξη είναι δημιούργημα της. Από τη στιγμή που αποχωρήσει η κ. Τσανάκα πρέπει να γίνει μια νέα παράταξη…»

Αναφορικά με την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο» και για το αν πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες νέου επικεφαλής, η κ. Δρακονάκη δήλωσε: «Στην παράταξη μας δεν έχει γίνει κάποια εκτενής συζήτηση. Οριοθετώ τη συζήτηση και πάλι στο τέλος του 2022. Εξακολουθούμε να είμαστε μια ενωμένη ομάδα με επικεφαλής τη Δήμητρα Τσανάκα, καθώς η παράταξη είναι δημιούργημα της. Από τη στιγμή που αποχωρήσει η κ. Τσανάκα πρέπει να γίνει μια νέα παράταξη. Φυσικά υπάρχει μια μαγιά που οι περισσότεροι έχουμε ασκήσει διοίκηση. Μια διαδικασία επιλογής και εκλογής ατόμου ως επικεφαλής για το 2023 μέσα από την ομάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει υλοποιηθεί. Εξακολουθούμε και υπηρετούμε τον αντιπολιτευτικό μας ρόλο με σοβαρότητα και πολύ διάβασμα για να είμαστε συνεπείς σε αυτό που ψηφίζουμε, έχοντας πάντα στον νου μας να προλάβουμε καταστάσεις που θίγουν τον δήμο και δη τα οικονομικά του».

«Το αποτύπωμα της κινητικότητας της διοίκησης του κ. Μουριάδη στο τεχνικό κομμάτι φαίνεται από τις απορροφήσεις, όμως αυτό το αποτύπωμα δεν είναι καλό»

 Σε σχέση με το πως «βλέπει» το έργο της δημοτικής αρχής στο τεχνικό κομμάτι, η κ. Δρακονάκη επισήμανε: «Το αποτύπωμα της κινητικότητας της διοίκησης του κ. Μουριάδη στο τεχνικό κομμάτι φαίνεται από τις απορροφήσεις, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες τόσο στους απολογισμούς που έρχονται και ψηφίζουμε στην οικονομική επιτροπή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς δείχνει μια πάρα πολύ μικρή απορροφητικότητα. Εξαιρώ βέβαια τα έργα συντηρήσεων που είναι έργα ετήσια και στην ουσία υποκαθιστούν την έλλειψη του προσωπικού στο επίπεδο αυτεπιστασίας. Μιλάμε για τα μεγάλα έργα που έχουν να κάνουν με σοβαρές και μεγάλες χρηματοδοτήσεις από κονδύλια ευρωπαϊκά και από πακέτα των υπουργείων. Από εκεί και πέρα δυστυχώς το αποτύπωμα δεν είναι καλό. Για να είμαι δίκαιη να πω ότι υπήρχε και μια δυσκολία εκτέλεσης εργασιών λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που είχε επιφέρει αυτή, αλλά η πανδημία από την άλλη και η μη δραστηριότητα, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για την διοίκηση του δήμου να εκμεταλλευτεί τον χρόνο και να κάνει πιο ήρεμα έργα. Στην ουσία όμως εκτελούνται και συνεχίζονται τα έργα των προηγούμενων διοικήσεων».

Οι εξελίξεις όσον αφορά το ανοιχτό κολυμβητήριο κυριάρχησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο 

Μιλώντας για το θέμα που ξεχώρισε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η Ευαγγελία Δρακονάκη τόνισε: «Αυτό που κράτησα ήταν η αναφορά του δημάρχου και ο προβληματισμός του για το τι μέλλει γενέσθαι με το ανοιχτό κολυμβητήριο και τον χώρο γενικότερα αυτού. Άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μια διαδικασία συζήτησης με τον Ο.Λ.Κ. για μια ανάπτυξη ενός μικρού λιμενίσκου στην περιοχή, με το δικαίωμα του να κρατήσει ο δήμος έναν χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος προς εκμετάλλευση κι όλα αυτά διότι θεωρεί ότι το οικονομικό κόστος που θα απαιτηθεί για να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο είναι υπέρογκο και δεν μπορεί να το καλύψει ο δήμος. Μπορεί να έχει και δίκιο, όμως ως μηχανικός δεν μπορώ να το δεχτώ χωρίς να διαφανεί ότι αυτό είναι ένα πόρισμα μιας οικονομοτεχνικής μελέτης που θα μας δείχνει ότι όντως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ή τα οφέλη της αξιοποίησης του ανοιχτού κολυμβητηρίου είναι πολύ λιγότερα από την παραχώρηση στην ουσία του παραλιακού τμήματος στον Ο.Λ.Κ. Αν απεμπολήσει ο δήμος το δικαίωμα του στην περιοχή χάνει την επαφή με το παραλιακό μέτωπο κι έρχεται στη ζώνη πίσω από αυτό και αυτό το θεωρώ όχι τόσο καλό. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει και νομικά να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο κι αν αυτό γίνει να υπάρχει πόρισμα οικονομοτεχνικής μελέτης που να μας δείχνει τα συν και τα πλην της αξιοποίησης του χώρου από τον δήμο».

«Πρέπει να βρεθεί ένα σημείο αναφοράς για την Καλαμίτσα – Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις και την έκβαση αυτής της συνομιλίας, με στόχο πάντα το όφελος του δημότη και του επισκέπτη…»

 Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα της ακτής Καλαμίτσας, η Ε. Δρακονάκη δήλωσε: «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ΕΤ.Α.Δ. για την αξιοποίηση και τον τρόπο χρήσης της ακτής. Από εκεί και πέρα δυστυχώς μάλλον διαφαίνεται ότι δεν θα υπάρχει ένα κοινό σημείο συμφωνίας με την ΕΤ.Α.Δ. Αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με το αν είναι σύννομη ή όχι η δαπάνη που κάνει ο δήμος κάθε χρόνο για τον καθαρισμό και συντήρηση της και βέβαια από εκεί και πέρα θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ως ιδιοκτήτης και η ΕΤ.Α.Δ. για τα έξοδα του χώρου, δηλαδή για τους ναυαγοσώστες, για την κατανάλωση νερού, ρεύματος κλπ. Πρέπει να βρεθεί ένα σημείο αναφοράς για την Καλαμίτσα που για όλους μας είναι μια παραλία που έχει αφήσει το αποτύπωμα της στη ζωή μας, μια λαϊκή πλαζ στον ιστό της πόλης. Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις και την έκβαση αυτής της συνομιλίας, με στόχο πάντα το όφελος του δημότη και του επισκέπτη του δήμου Καβάλας. Είμαστε εν αναμονή λοιπόν της απάντησης της ΕΤ.Α.Δ. στην πρόταση του δήμου Καβάλας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...