Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Χρήστος Ηλιάδης: Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει το έργο της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών

Ημέρα:

Το αργότερο σε δύο εβδομάδες αναμένεται να αρχίσει το έργο της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης.

«Το έργο των πλωτών εξεδρών επρόκειτο να αρχίσει να εκτελείται πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Finn Masters, ώστε να είναι ορατό στα μάτια των πολιτών. Το έργο είναι σε εξέλιξη, αλλά δε γίνεται μέσα στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Το χρονοδιάγραμμα έλεγε ότι θα ξεκινούσε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα. Ήρθα σε επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία, αλλά και με την Τεχνική Υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, που ορίστηκε ως επιβλέπουσα αρχή. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, που δεν έπρεπε να υπάρχουν και για αυτό κολλάμε. Θεωρώ ότι θα επιλυθούν. Εντός των επόμενων ημερών το έργο θα αρχίσει», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης.

Θέμα χρόνου η έλευση πυροσβεστικού σκάφους στο λιμάνι της Καβάλας

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ. επισήμανε ότι τόσο μεγάλα έργα για το λιμάνι της πόλης μας, πρέπει να εκτελεστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να καταστεί το «Απόστολος Παύλος» ασφαλές και λειτουργικό. Στο πλαίσιο των δηλώσεων του, ο κ. Ηλιάδης μίλησε και για το θέμα του πυροσβεστικού σταθμού στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες στην πόλη μας είχε βρεθεί ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος επισκέφθηκε το κτήριο, που ετοίμασε ο Ο.Λ.Κ. για να φιλοξενήσει τον πυροσβεστικό σταθμό λιμένα Καβάλας.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού με την ταυτόχρονη έλευση πυροσβεστικού πλοίου.

«Είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έχουμε αποστείλει το αίτημά μας εδώ και καιρό. Απομένει η έκδοση μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Περιμένουμε επομένως μια σειρά από εγκρίσεις, ώστε στη συνέχεια να έρθει στο «Απόστολος Παύλος» το πυροσβεστικό σκάφος. Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι αυτό. Το ευχάριστο είναι, όμως, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία σχεδιάζει μέσω Ε.Σ.Π.Α. να φέρει στο λιμάνι της Καβάλας ένα νέο, σύγχρονο σκάφος», υπογράμμισε σχετικά ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ.

Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Ο.Λ.Κ. η κατασκευή επιβατικού σταθμού στην Κεραμωτή

Όπως επισήμανε καταληκτικά ο Χρήστος Ηλιάδης, ο Ο.Λ.Κ. συνεχίζει την κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, εντός του οποίου βρίσκεται και η κατασκευή επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Κεραμωτής. «Καταρτίζουμε έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό για την περίοδο 2015-2018. Για το 2017 έχουμε ορίσει την κατασκευή επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Κεραμωτής, στα πρότυπα αυτού της Καβάλας, αλλά ελαφρώς μικρότερου, ώστε να μην υπάρχει αυτή η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Από εκείνο το λιμάνι με τα ferry boat διακινούνται περίπου 1,5 εκατομμύριο επιβάτες! Αυτά όμως χρειάζονται σχεδιασμό και χρήματα», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον Θόδωρο Ταβλαρίδη

Τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο του χειρούργου...

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κορυφών με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας...

Το πρόγραμμα των τελικών αγώνων του 34ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας...

Θάνατος κτηνοτρόφου Ποδοχώρι: Επίθεση από το κριάρι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση θανάτου της...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...