Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρήστος Ηλιάδης: Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει το έργο της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών

Ημέρα:

spot_img

Το αργότερο σε δύο εβδομάδες αναμένεται να αρχίσει το έργο της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης.

«Το έργο των πλωτών εξεδρών επρόκειτο να αρχίσει να εκτελείται πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Finn Masters, ώστε να είναι ορατό στα μάτια των πολιτών. Το έργο είναι σε εξέλιξη, αλλά δε γίνεται μέσα στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Το χρονοδιάγραμμα έλεγε ότι θα ξεκινούσε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα. Ήρθα σε επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία, αλλά και με την Τεχνική Υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, που ορίστηκε ως επιβλέπουσα αρχή. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, που δεν έπρεπε να υπάρχουν και για αυτό κολλάμε. Θεωρώ ότι θα επιλυθούν. Εντός των επόμενων ημερών το έργο θα αρχίσει», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Ηλιάδης.

Θέμα χρόνου η έλευση πυροσβεστικού σκάφους στο λιμάνι της Καβάλας

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ. επισήμανε ότι τόσο μεγάλα έργα για το λιμάνι της πόλης μας, πρέπει να εκτελεστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε να καταστεί το «Απόστολος Παύλος» ασφαλές και λειτουργικό. Στο πλαίσιο των δηλώσεων του, ο κ. Ηλιάδης μίλησε και για το θέμα του πυροσβεστικού σταθμού στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες στην πόλη μας είχε βρεθεί ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος επισκέφθηκε το κτήριο, που ετοίμασε ο Ο.Λ.Κ. για να φιλοξενήσει τον πυροσβεστικό σταθμό λιμένα Καβάλας.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού με την ταυτόχρονη έλευση πυροσβεστικού πλοίου.

«Είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έχουμε αποστείλει το αίτημά μας εδώ και καιρό. Απομένει η έκδοση μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Περιμένουμε επομένως μια σειρά από εγκρίσεις, ώστε στη συνέχεια να έρθει στο «Απόστολος Παύλος» το πυροσβεστικό σκάφος. Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι αυτό. Το ευχάριστο είναι, όμως, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία σχεδιάζει μέσω Ε.Σ.Π.Α. να φέρει στο λιμάνι της Καβάλας ένα νέο, σύγχρονο σκάφος», υπογράμμισε σχετικά ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ.

Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Ο.Λ.Κ. η κατασκευή επιβατικού σταθμού στην Κεραμωτή

Όπως επισήμανε καταληκτικά ο Χρήστος Ηλιάδης, ο Ο.Λ.Κ. συνεχίζει την κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, εντός του οποίου βρίσκεται και η κατασκευή επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Κεραμωτής. «Καταρτίζουμε έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό για την περίοδο 2015-2018. Για το 2017 έχουμε ορίσει την κατασκευή επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Κεραμωτής, στα πρότυπα αυτού της Καβάλας, αλλά ελαφρώς μικρότερου, ώστε να μην υπάρχει αυτή η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Από εκείνο το λιμάνι με τα ferry boat διακινούνται περίπου 1,5 εκατομμύριο επιβάτες! Αυτά όμως χρειάζονται σχεδιασμό και χρήματα», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...