Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ξενοφών Κροκίδης: Προσλήψεις στο ΕΣΥ για να λειτουργούν απρόσκοπτα τα πρωινά χειρουργεία

Ημέρα:

spot_img

Η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα τα πρωινά χειρουργεία, είναι η απάντηση του διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ., Ξενοφώντα Κροκίδη, στον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων.

Με δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας για το θέμα, ο κ. Κροκίδης σημείωσε αρχικά: «Πράγματι τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί στην επικαιρότητα το θέμα των απογευματινών χειρουργείων. Μάλιστα το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ήταν ένα από αυτά που πρωτοστάτησαν. Εδώ υπάρχει όμως η εκφρασμένη άποψη των φορέων που είναι το Σωματείο Εργαζομένων, η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, ενώ υπάρχει αντίδραση και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και από τους πέντε συλλόγους της Π.Α.Μ.Θ., οι οποίοι έχουν εκφραστεί με πολύ προβληματισμό απέναντι σε αυτό το νέο εγχείρημα της κυβέρνησης».

«Αντί να πηγαίνουμε στα απογευματινά χειρουργεία, να ανοίξουμε επιπλέον αίθουσες χειρουργείων τις οποίες διαθέτουμε…»

«Η άποψή μου είναι ότι κινδυνεύουμε τώρα να μπούμε σε μία συζήτηση για τα απογευματινά χειρουργεία και να καταργήσουμε κάθε άλλο πρόβλημα, να μη μιλάμε δηλαδή για όλα τα άλλα προβλήματα, τα οποία είχε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να κυριαρχήσει αυτό, όπως έγινε και πρόσφατα με τη συζήτηση για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που κάλυψε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα έχει η ελληνική κοινωνία. Η δικιά μου άποψη είναι ότι πρέπει το Ε.Σ.Υ. να ενισχυθεί με προσωπικό, δηλαδή με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό, έτσι ώστε αντί να πηγαίνουμε στα απογευματινά χειρουργεία, να ανοίξουμε επιπλέον αίθουσες χειρουργείων τις οποίες διαθέτουμε. Το νοσοκομείο Καβάλας έχει έξι χειρουργικές αίθουσες, από τις οποίες λόγω ελλείψεως προσωπικού λειτουργούν μόνοι οι τρεις», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης. 

«Στο πρωινό ωράριο και η ετοιμότητα όλων μας είναι σε μεγαλύτερο επίπεδο και η ασφάλεια συνακόλουθα που προσφέρεται είναι πολύ μεγαλύτερη…»

«Άρα το Ε.Σ.Υ. πρέπει να ενισχυθεί για να μπορεί να ανοίξει καινούργιες αίθουσες με πρωινό ωράριο, όπου και η ετοιμότητα όλων μας είναι σε μεγαλύτερο επίπεδο και η ασφάλεια συνακόλουθα που προσφέρεται είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτή είναι η δικιά μου άποψη και θα συνεχίσω να τη λέω, παρά το γεγονός ότι βλέπω ότι υπάρχει από την πλευρά του υπουργείου και του υπουργού η πρόθεση αυτός ο θεσμός να περπατήσει και μάλιστα δηλώνει ότι σε λίγο καιρό στο 95% των νοσοκομείων της χώρας θα γίνονται τα απογευματινά χειρουργεία. Περιμένουμε να δούμε τι εν τέλει θα γίνει», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...