Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γιώργος Τεπελόπουλος: Διαφωνώ  με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων

Ημέρα:

spot_img

Κάθετα αντίθετος με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων που ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, Γιώργος Τεπελόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. τόνισε ότι «ο ερχομός του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις στον ορίζοντα για τον τομέα της υγείας, ξεκινώντας από τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, ο οποίος μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

«Μια τέτοια απόφαση είναι ανεφάρμοστη – Το Νοσοκομείο θα πρέπει να παρέχει δωρεάν παροχές υγείας και όχι να μπούμε σε μια λογική παζαριού…»

«Ο πρώτος λόγος είναι ηθικός, καθώς το Νοσοκομείο θα πρέπει να παρέχει δωρεάν παροχές υγείας στους ασθενείς και όχι να μπούμε σε μια λογική παζαριού. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μια τέτοια απόφαση είναι ανεφάρμοστη. Δεν γίνεται να χωρίσουμε τους ασθενείς σε κατηγορίες δυο ταχυτήτων, σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν, έστω λιγότερα από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν. Το Νοσοκομείο είναι για να εξυπηρετεί τους πάντες, αυτός είναι ο χαρακτήρας της δημόσιας υγείας. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται να μπούμε σε αυτήν την λογική που φέρνει το υπουργείο Υγείας», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Τεπελόπουλος. 

«Ποιοι χειρουργοί θα χειρουργήσουν απογεύματα, όταν όλες οι Κλινικές είναι υποστελεχωμένες; Ποιοι αναισθησιολόγοι, ποιο νοσηλευτικό προσωπικό;»

«Επίσης, η απόφαση αυτή είναι ανεφάρμοστη και τεχνικά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Ποιοι χειρουργοί θα χειρουργήσουν απογεύματα, όταν όλες οι Κλινικές είναι υποστελεχωμένες; Ποιοι αναισθησιολόγοι, ποιο νοσηλευτικό προσωπικό, όταν τα Νοσοκομεία έχουν ποσοστά επάνδρωσης κάτω από 30%; Δεν υπάρχουν χειρουργικές αίθουσες για τα έκτακτα χειρουργεία και θα ανοίξουμε χειρουργικές αίθουσες τα απογεύματα; Είναι ανεφάρμοστο. Αν πραγματικά ήθελαν να εξυπηρετήσουν όλο αυτόν τον κόσμο θα έπρεπε να προσλάβουν προσωπικό, να γεμίσουν τα Νοσοκομεία, να αυξηθούν οι χειρουργικές αίθουσες και μετά το σύστημα θα μπορούσε να δουλέψει. Το έχουν αφήσει όπως είναι και προσπαθούν σιγά σιγά να βάλουν τον ιδιωτικό χαρακτήρα, να φτάσει ο πολίτης να πληρώνει για να νοσηλευτεί σε ένα Νοσοκομείο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...