Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Τεπελόπουλος: Διαφωνώ  με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων

Ημέρα:

Κάθετα αντίθετος με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων που ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, Γιώργος Τεπελόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. τόνισε ότι «ο ερχομός του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις στον ορίζοντα για τον τομέα της υγείας, ξεκινώντας από τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, ο οποίος μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

«Μια τέτοια απόφαση είναι ανεφάρμοστη – Το Νοσοκομείο θα πρέπει να παρέχει δωρεάν παροχές υγείας και όχι να μπούμε σε μια λογική παζαριού…»

«Ο πρώτος λόγος είναι ηθικός, καθώς το Νοσοκομείο θα πρέπει να παρέχει δωρεάν παροχές υγείας στους ασθενείς και όχι να μπούμε σε μια λογική παζαριού. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μια τέτοια απόφαση είναι ανεφάρμοστη. Δεν γίνεται να χωρίσουμε τους ασθενείς σε κατηγορίες δυο ταχυτήτων, σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν, έστω λιγότερα από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν. Το Νοσοκομείο είναι για να εξυπηρετεί τους πάντες, αυτός είναι ο χαρακτήρας της δημόσιας υγείας. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται να μπούμε σε αυτήν την λογική που φέρνει το υπουργείο Υγείας», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Τεπελόπουλος. 

«Ποιοι χειρουργοί θα χειρουργήσουν απογεύματα, όταν όλες οι Κλινικές είναι υποστελεχωμένες; Ποιοι αναισθησιολόγοι, ποιο νοσηλευτικό προσωπικό;»

«Επίσης, η απόφαση αυτή είναι ανεφάρμοστη και τεχνικά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Ποιοι χειρουργοί θα χειρουργήσουν απογεύματα, όταν όλες οι Κλινικές είναι υποστελεχωμένες; Ποιοι αναισθησιολόγοι, ποιο νοσηλευτικό προσωπικό, όταν τα Νοσοκομεία έχουν ποσοστά επάνδρωσης κάτω από 30%; Δεν υπάρχουν χειρουργικές αίθουσες για τα έκτακτα χειρουργεία και θα ανοίξουμε χειρουργικές αίθουσες τα απογεύματα; Είναι ανεφάρμοστο. Αν πραγματικά ήθελαν να εξυπηρετήσουν όλο αυτόν τον κόσμο θα έπρεπε να προσλάβουν προσωπικό, να γεμίσουν τα Νοσοκομεία, να αυξηθούν οι χειρουργικές αίθουσες και μετά το σύστημα θα μπορούσε να δουλέψει. Το έχουν αφήσει όπως είναι και προσπαθούν σιγά σιγά να βάλουν τον ιδιωτικό χαρακτήρα, να φτάσει ο πολίτης να πληρώνει για να νοσηλευτεί σε ένα Νοσοκομείο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναστολή της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας

Την αναστολή της αποχής των δικηγόρων-μελών της αποφάσισε την...

Καβάλα: Εξαπάτησε γυναίκα με την μέθοδο του τροχαίου

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 5/3, στη...

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Δεν μπορείς να «παίρνεις» ξαφνικά την περιουσία του πολίτη

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα...

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα στην Τόσκα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024...

«Από το Εξάστερο της Ανατολικής Θράκης στην Κεραμωτή»

Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ» Μεγάλη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συντάκτης του ανθελληνικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός έκανε...

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκας Μπενβενίστε «Οι Ναυαγοί»

Η συγγραφέας - ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα...