Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γιώργος Τεπελόπουλος: Αναμενόμενο να υπάρχουν αντιρρήσεις για τα απογευματινά χειρουργεία

Ημέρα:

spot_img

«Ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων είναι κατά το υπουργείο Υγείας μία πολύ μεγάλη τομή που μας πηγαίνει προς τα εμπρός, αλλά για εμάς είναι μία τομή, η οποία μας πηγαίνει πραγματικά προς τα πίσω, σε άλλες εποχές που η δωρεάν δημόσια υγεία δεν ήταν κάτι δεδομένο, αλλά ήταν το ζητούμενο».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ Καβάλας, Γιώργος Τεπελόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο από το παράθυρο, σιγά σιγά, να βάζουμε μέσα την συναλλαγή τον ασθενή με το δημόσιο νοσοκομείο. Εξ ου και οι αντιδράσεις μας».

«Φυσικό και επόμενο ήταν ως Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ., να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους…»

«Ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες θα έλεγα κυρίως στα κεντρικά νοσοκομεία την Τρίτη (12/3). Ανάμεσα στα επτά νοσοκομεία ανά την Ελλάδα ήταν και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, το μόνο επαρχιακό. Φυσικό και επόμενο ήταν ως Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ., να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και για τον θεσμό και για το ότι το νοσοκομείο μας, ως επαρχιακό νοσοκομείο, μπαίνει μπροστά για να εφαρμόσει αυτόν τον θεσμό στην έναρξή του», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Τεπελόπουλος.

«Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό στο Γ.Ν.Κ. για να εφαρμόσει αυτόν τον θεσμό…»

«Η ένστασή μας ακριβώς έχει να κάνει με το γιατί το νοσοκομείο μας έσπευσε να δηλώσει «παρών» στην εφαρμογή του θεσμού για τα απογευματινά χειρουργεία, καθώς είναι ένα επαρχιακό νοσοκομείο με όλες τις ιδιαιτερότητές του. Εφημερεύει κάθε μέρα, έχουμε χειρουργεία συνεχώς όλο το 24ωρο επείγοντα της εφημερίας, κλίνες οι οποίες δεσμεύονται από την εφημερία, αλλά εκτός από όλα αυτά το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για να εφαρμόσει αυτόν τον θεσμό», υπογράμμισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας.

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων…»

«Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί για να γίνει ένα χειρουργείο θα πρέπει να υπάρχει νοσηλευτή, ο οποίος θα εργαλειοδοτήσει και όταν έχουμε ελλείψεις στο 50% της δύναμης του προσωπικού πώς θα υπάρξει ο κόσμος για να κάνει αυτό το πράγμα; Και φυσικά και στους γιατρούς έχουμε ελλείψεις, οπότε και εκεί βρίσκονται οι δυσκολίες να εφαρμοστεί αυτός ο θεσμός, γι’ αυτό και οι αντιρρήσεις μας. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Τεπελόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...