Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εκτός απογευματινών χειρουργείων το Νοσοκομείο της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Εκτός απογευματινών χειρουργείων βρίσκεται στην παρούσα φάση το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, αφού ο συγκεκριμένος θεσμός ξεκίνησε την Παρασκευή (8/3) να εφαρμόζεται πιλοτικά από κεντρικά νοσοκομεία της χώρας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, Γιώργος Τεπελόπουλος, προς το παρόν το Γ.Ν.Κ. είναι στο… περίμενε, ενώ για άλλη μια φορά στάθηκε στις δυσκολίες εφαρμογής ενός τέτοιου θεσμού, ειδικά σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο, όπως αυτό της Π.Ε. Καβάλας.

«Περιμένουμε να ενημερωθούμε για να δούμε πώς θα το χειριστούν οι συνάδελφοι, πως θα το διαμορφώσουν…»

«Όπως είναι γνωστό την Παρασκευή (7/3) ξεκίνησε ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων, σε ένα από τα νοσοκομεία που επιλέχθηκαν για να ξεκινήσει πιλοτικά, ώστε να δούμε πώς θα δουλέψει αυτό το εγχείρημα. Στα επαρχιακά νοσοκομεία και στο νοσοκομείο Καβάλας δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες της έναρξης των απογευματινών χειρουργείων. Περιμένουμε να ενημερωθούμε για να δούμε πώς θα το χειριστούν οι συνάδελφοι, πως θα το διαμορφώσουν. Έχουμε πει ότι υπάρχουν δυσκολίες και είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Είμαστε αυτή τη στιγμή στο… περίμενε», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Τεπελόπουλος. 

«Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και είναι μία δύσκολη εξίσωση. Οι χειρουργικές ειδικότητες που θα «τρέξουν» όλο αυτό το πρόγραμμα έχουν ελλείψεις…»

«Σε περίπτωση που το νοσοκομείο, μας ζητήσει να ξεκινήσει τα απογευματινά χειρουργεία σημαίνει ότι όσοι θα εμπλακούν σε αυτό το θεσμό, έχουν υπολογίσει όλες τις παραμέτρους και τις δυσκολίες και θα ζητήσουν να ξεκινήσουν έχοντας πια εξασφαλίσει ότι θα είναι αυτό βιώσιμο. Τα προβλήματα όμως είναι πάρα πολλά και είναι μία δύσκολη εξίσωση. Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι χειρουργικές ειδικότητες που θα «τρέξουν» όλο αυτό το πρόγραμμα έχουν ελλείψεις, άρα είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί. Το νοσηλευτικό έχει ακόμη περισσότερες ελλείψεις και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα για να λειτουργήσουν όλα αυτά, γιατί έχουμε πολύ μεγαλύτερες έλλειψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. 

«Οι απογευματινές χειρουργικές αίθουσες θα είναι ένα θέμα να λειτουργήσουν παράλληλα με τις αίθουσες των επειγόντων…»

«Το Γ.Ν.Κ. είναι ένα επαρχιακό νοσοκομείο, όπως και όλα τα άλλα, που εφημερεύει κάθε μέρα, άρα οι απογευματινές χειρουργικές αίθουσες θα είναι ένα θέμα να λειτουργήσουν παράλληλα με τις αίθουσες των επειγόντων και τα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν από μία εφημερία. Είναι παράλληλα και οι πληρότητες των Κλινικών και όλα αυτά είναι θέματα που σε περίπτωση που το νοσοκομείο ζητήσει να ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία θα πρέπει να τα έχει με κάποιο τρόπο οργανώσει και διευθετήσει», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Τεπελόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...