Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δύσκολη υπόθεση τα απογευματινά χειρουργεία

Ημέρα:

spot_img

Κατερίνα Πετράκη: Στο ΓΝΚ υπάρχει καθημερινή εφημερία που σημαίνει ότι μπορούν να μπαίνουν επείγοντα χειρουργεία / Και αύριο να γίνει προκήρυξη για 40- 50 άτομα που έχουν υποσχεθεί θα είναι οι ίδιοι ακριβώς που υπηρετούν

Ούτε για αστείο δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση για τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ., Κατερίνα Πετράκη.

«Το θέμα των απογευματινών χειρουργείων, τουλάχιστον για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επί της ουσίας δεν υφίσταται, με την έννοια ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να συμμετάσχει σε αυτά τα χειρουργεία», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις της η Κατερίνα Πετράκη. 

«Στα νοσοκομεία το ιατρικό και το παραϊατρικό προσωπικό είναι πραγματικά έτοιμο να εκραγεί…»

«Ήδη στα χειρουργεία το προσωπικό είναι αποδεκατισμένο και είναι στο 1/3 από αυτό που θα έπρεπε να είναι. Τους οφείλονται από 50 ρεπό στον καθένα κατά μέσο όρο και όλες οι άδειες των τελευταίων 2 – 3 ετών. Είναι πραγματικά αστείο και μόνο που συζητάμε για απογευματινά χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Θεωρώ ότι αυτοί που τα λένε όλα αυτά, είναι σαν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι στα νοσοκομεία το ιατρικό και το παραϊατρικό προσωπικό είναι πραγματικά έτοιμο να εκραγεί. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο ή ποια νοσοκομεία έχουν στο μυαλό τους. Στο δικό μας Νοσοκομείο υπάρχει καθημερινή εφημερία που σημαίνει ότι μπορούν να μπαίνουν επείγοντα χειρουργεία αφενός και αφετέρου υπάρχει μία Κλινική, αντί για δύο όπως προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου, εξαιτίας της έλλειψης των επιμελητών γιατρών γενικής χειρουργικής», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις της η Κατερίνα Πετράκη.

«Υπάρχει ένα προσωπικό που έχει πραγματικά ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια της αντοχής και της δύναμης…»

«Από την άλλη υπάρχει ένα προσωπικό που έχει πραγματικά ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια της αντοχής και της δύναμης και επειδή μιλάμε για απογευματινά χειρουργεία και για όσους συμμετέχουν εκεί μιλάμε για εργασία πέραν της κανονικής εργασίας, πέραν του ωραρίου, αντιλαμβανόμαστε ότι σε ένα προσωπικό που εργάζεται επτά μέρες την εβδομάδα γιατί δεν θα πάρει τα ρεπό του, να δουλεύει και το πρωί και το απόγευμα, να κάνει υπερεργασία πέραν των ωραρίου του και να ξαναγυρίσει και να δουλέψει ξανά τη νύχτα. Πραγματικά είναι αστεία και να τα συζητάμε όλα αυτά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. 

«Ακόμη και προκήρυξη να γίνει αύριο και για τους 40 που έχουν υποσχεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θα είναι οι ίδιοι ακριβώς που υπηρετούν ίσως και λιγότεροι!»

Όσον αφορά τέλος το μείζον θέμα της ενίσχυσης του νοσηλευτικού προσωπικού, η Κατερίνα Πετράκη υπογράμμισε: «Δεν έχει έρθει κανένας εργαζόμενος, ούτε ένας νοσηλευτής, ούτε ένας άνθρωπος για το παραϊατρικό προσωπικό. Και αυτό δεν προβλέπεται και άμεσα. Αυτά που ακούμε για 40 και 50 άτομα είναι παραμύθια. Είναι απλά για να τα λέμε και μόνο. Το έχουμε εξηγήσει με κάθε τρόπο ότι ακόμη και προκήρυξη να γίνει αύριο και για τους 40 που έχουν υποσχεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θα είναι οι ίδιοι ακριβώς που υπηρετούν ίσως και λιγότεροι! Διότι και πολύ σωστά δίνεται μοριοδότηση στο εργαζόμενο επικουρικό προσωπικό που βάσει της μοριοδότησης και της εμπειρίας τους θα καταλάβουν τις θέσεις. Ενδεχομένως και κάποιοι κάνοντας χρήση της εμπειρίας που απέκτησαν στο Νοσοκομείο Καβάλας να διοριστούν και σε άλλα Νοσοκομεία, οπότε θα φύγουν κιόλας και θα αποδυναμωθούμε ακόμη περισσότερο».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...