Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ημέρα:

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012

Οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, είναι ήδη περισσότερες από αυτές που προβλέπει το ξεπερασμένο πλέον οργανόγραμμα του 2012, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ., Γιώργος Τεπελόπουλος.

«Η κατάσταση είναι περίπου όπως την περιγράφουμε τόσο καιρό. Κάποιες μικρές προσθήκες γίνονται, αλλά είναι τόσο μεγάλες οι ελλείψεις και τόσο μεγάλος ο αριθμός περιστατικών που υποδέχεται το νοσοκομείο μας, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται επιπλέον γιατροί, περισσότεροι ίσως και από αυτούς που προβλέπει το οργανόγραμμα του 2012 του Γ.Ν.Κ., το οποίο φυσικά πρέπει κάποια στιγμή να να ανανεωθεί», ανέφερε σχετικά ο κ. Τεπελόπουλος.

«Οι μεγάλες καθυστερήσεις σε μία θέση που προκηρύσσεται, είναι ένα επίσης πρόβλημα με τις προσλήψεις προσωπικού…»

«Ένα επίσης πρόβλημα με τις προσλήψεις προσωπικού είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις σε μία θέση που προκηρύσσεται. Μιλάμε για περίπου έναν χρόνο για κάθε θέση. Εκτός του ότι είναι λίγες οι θέσεις, υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αυτή φυσικά είναι εις βάρος του νοσοκομείου, των ασθενών κλπ., γιατί θέση η οποία έχει προκηρυχθεί είναι κενή μέχρι να ‘ρθει ο γιατρός και παραμένει κενή λόγω γραφειοκρατίας», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. 

«Μετά το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γ.Ν.Κ., έκτοτε δεν έγινε κάποιο άλλο…»

Αναφορικά με το θέμα των απογευματινών χειρουργείων, ο Γιώργος Τεπελόπουλος σημείωσε: «Μετά το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, έκτοτε δεν έγινε κάποιο άλλο. Δεν ξέρω αν υπάρχει στο πλάνο αυτή τη στιγμή να πραγματοποιηθεί κάποιο απογευματινό χειρουργείο, σίγουρα η δυστοκία οφείλεται στο ότι το νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολύ λίγο και δεν έχει πρόθεση να συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία και από ‘κει και πέρα αναμένουμε τις εξελίξεις». 

«Επί της αρχής είμαστε αντίθετοι με τα απογευματινά χειρουργεία γιατί…»

«Ούτως ή άλλως επί της αρχής είμαστε αντίθετοι με τα απογευματινά χειρουργεία γιατί αν το προσωπικό ήταν στους αριθμούς που προβλέπεται, τότε θα είχαμε κανονικά πολλά περισσότερα πρωινά χειρουργεία και όλη αυτή η αναμονή την οποία επικαλείται το υπουργείο και οι λίστες αναμονής θα ήταν ασφαλώς μικρότερες. Δεν θα μπαίναμε σε μια διαδικασία που είναι και η μεγάλη μας αντίρρηση, ο ασθενής να πληρώσει τελικά από την τσέπη του για να χειρουργηθεί το απόγευμα. Αν υπήρχε λοιπόν όλο αυτό το προσωπικό ίσως να μη χρειαζόταν να φτάσουμε σε τέτοιες λύσεις», υπογράμμισε καταληκτικά ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...