Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξενοφών Κροκίδης: Ώρα για το εμβόλιο κατά της γρίπης

Ημέρα:

spot_img

Από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, κυρίως οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ. υπογράμμισε με έμφαση ότι εκτός από τις ευπαθείς ομάδες, το συγκεκριμένο εμβόλιο πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε όλοι οι επαγγελματίες υγείας και για τον λόγο αυτό ήδη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας έχει αρχίσει καμπάνια, με την τοποθέτηση αφισών σε πολλά σημεία, οι οποίες προτρέπουν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Ο εμβολιασμός σώζει ζωές…

«Μιας και αλλάζει ο καιρός, όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να κάνουν τον εμβόλιο κατά της γρίπης. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές, κάτι άλλωστε που το δείχνουν οι αριθμοί των τελευταίων ετών που καταγράφονται τόσο από τις νοσηλείες σε Μ.Ε.Θ., αλλά και από τους θανάτους των ασθενών. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ατράνταχτα ότι η συντριπτική πλειονότητα εκείνων που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ. δεν είχαν υποβληθεί σε εμβολιασμό και το ίδιο ποσοστό από αυτούς που κατέληξαν επίσης δεν είχαν εμβολιαστεί», σημείωσε σχετικά ο κ. Κροκίδης.

Όποιος από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό νομίζει ότι είναι άτρωτος, κάνει μέγα λάθος

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έχουν ήδη αρχίσει να προσέρχονται στους γιατρούς τους, προκειμένου να εμβολιαστούν.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας άρχισε ήδη μια καμπάνια στο νοσοκομείο μας, με την τοποθέτηση σχετικών αφισών, καλώντας τους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν. Κάναμε συζητήσεις στην Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων,  ώστε το ποσοστό εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας να αυξηθεί. Έχουμε το χρέος να εμβολιαστούμε όλοι οι επαγγελματίες υγείας, προκειμένου να προφυλάξουμε τους ασθενείς μας από ενδεχόμενη επέκταση της γρίπης. Όποιος συνάδελφος πιστεύει ότι είναι άτρωτος κάνει μέγα λάθος», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.

Το αντιγριπικό εμβόλιο προστατεύει από την πραγματική γρίπη κι όχι από τις ιογενείς λοιμώξεις

«Τώρα είναι μια καλή περίοδος, μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου για να γίνει ο αντιγριπικός εμβολιασμός, ώστε σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες να έχουν δημιουργηθεί τα κατάλληλα αντισώματα κι έτσι όταν τα αρχίσει το πρώτο κύμα της γρίπης να είναι ο οργανισμός μας πανέτοιμος. Το αντιγριπικό εμβόλιο μας προφυλάσσει από την πραγματική γρίπη που εμφανίζεται με υψηλό πυρετό, καταβολή δυνάμεων κι έχει επιπλοκές, όπως η πνευμονία, που οδηγεί πολλούς ασθενείς στις Μ.Ε.Θ. Δεν μας προφυλάσσει από τις απλές ιογενείς λοιμώξεις που όλους θα μας ταλαιπωρήσουν στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Κροκίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....