- 1.683 γυναίκες στην Καβάλα εντοπίστηκαν έγκαιρα με ευρήματα μέσω του εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και τ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, έκανε την εξής δήλωση:
«Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού σήμερα!
Η πρόληψη δεν είναι απλώς μια επιλογή.
Είναι ζήτημα ζωής.
Το αποδεικνύουν άλλωστε και τα στοιχεία από το Εθνικό Πρόγραμμα “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ”, που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Συγκεκριμένα, 13.509 γυναίκες εξετάστηκαν για τον καρκίνο του μαστού και 1.683 από αυτές εντοπίστηκαν έγκαιρα με ευρήματα.
Επίσης, 18.016 έκαναν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και 797 αντιμετώπισαν το πρόβλημα που υπήρχε.
Τέλος, 45.052 συμπολίτες μας εξετάστηκαν για καρδιαγγειακά νοσήματα. Σε 522 συστάθηκε να το ψάξουν περισσότερο, ενώ οι δυο έκαναν άμεσα χειρουργική επέμβαση για πρόβλημα το οποίο αγνοούσαν και απειλούσε τη ζωή τους.
Το πρόγραμμα “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ” ξεκίνησε και πάλι, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους.
Ας αξιοποιήσουμε όλοι μας αυτή τη δυνατότητα.
Η πρόληψη σώζει ζωές».










