Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Συνωστισμός για τα self test στα εφημερεύοντα φαρμακεία

Σίσσυ Ρακιτζή: Εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες, ας το σεβαστούμε όλοι

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Για τα self test που μπήκαν πλέον σε όλα τα φαρμακεία μιλάει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιτζή. Όπως τονίζει τα τεστ αυτά απέδειξαν πως ήταν μια πολύ καλή κίνηση.

Ειδικότερα η κ. Ρακιτζή αναφέρει:

«Μέχρι στιγμής διαγνώστηκαν 408 θετικά κρούσματα σε μαθητές, οπότε καταλαβαίνουμε πως αν τα θετικά παιδιά πηγαίνανε στα σχολεία, θα είχαμε μεγάλη διασπορά. Ελπίζουμε πως έτσι η διασπορά θα μειωθεί ειδικά για το οικογενειακό περιβάλλον. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη για την Καβάλα, αν και την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν πολύ φορτισμένοι από κρούσματα. Είναι βέβαια και κρούσματα που πηγαίνουν στα σπίτια τους και αφορούν άτομα 30-50 ετών οπότε δεν χρειάζονται νοσηλεία. Απλά μπαίνουν σε καραντίνα. Το πλεονέκτημα είναι αυτό και δεν πρέπει να νοσηλευτούν στις ΜΕΘ. Κατά τα άλλα τα κρούσματα είναι αρκετά. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε την ατομική ευθύνη και αυτό είναι που μας φέρνει αντιμέτωπους με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Ας ελπίσουμε πως με τα μέτρα και την ατομική ευθύνη και για τους εμβολιασθέντες και για τους νοσήσαντες η κατάσταση θα γίνεται όλο και καλύτερη. Οι υγειονομικές υποχρεώσεις που είναι γνωστές πια, θα πρέπει να είναι η συνήθεια όλων μας. Τα self test που δίνουν την βοήθειά τους θα συνεχίσουν να μας δίνουν την δυνατότητα να βρίσκουμε κρούσματα που δεν θα γινόταν γνωστά σε άλλες περιπτώσεις. Πιστεύω πως θα πάνε καλά και θα δώσουν αποτέλεσμα».

Συνωστισμός για τα self test στα εφημερεύοντα φαρμακεία

«Εμείς ως φαρμακοποιοί μπήκαμε στην αλυσίδα της πανδημίας για να προσφέρουμε για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες μας με σκοπό να μειώσουμε τα κρούσματα και την διασπορά τους. Μόνο που υπήρξε πρόβλημα με τις εφημερίες» λέει η κ. Ρακιτζή. «Παρακαλώ οι συμπολίτες μας να μην πηγαίνουν στα εφημερεύοντα φαρμακεία για να παίρνουν τα self test. Μέχρι τώρα βέβαια δόθηκε η εντολή σε μας να δίνουμε δύο τεστ την εβδομάδα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, οπότε δεν θα υπάρχει συνωστισμός. Όμως οι υπόλοιποι συμπολίτες μας δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για να τα πάρουν γιατί δημιουργείται τεράστιος συνωστισμός. Τα φαρμακεία έχουν συγκεκριμένο αριθμό τεστ, που περνάει στην πλατφόρμα διανομής με τον ΑΜΚΑ και όλο το σαββατοκύριακο οι συνάδελφοι μας ήταν πολύ φορτισμένοι με αυτή την καταχώριση. Από την μεγάλη προσέλευση εκπαιδευτικών και μαθητών το Σαββατοκύριακο τα τεστ τελείωσαν με αποτέλεσμα να τα αναζητούν σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη. Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται, γι’ αυτό ζητάμε ως Φ.Σ. Κ. οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται τα τεστ τους στις ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι από τα εφημερεύοντα, που εξυπηρετούν τις έκτακτες ανάγκες του κόσμου. Ας το σεβαστούμε όλοι».

spot_img

Διαφημίσεις