Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Προβληματισμός για τους εργάτες των συσκευαστηρίων που έρχονται από την Ξάνθη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των συσκευαστηρίων σταφυλιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, είχαν το πρωί της Δευτέρας (22/6), στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε.Κ., Λεωνίδας Καστανάς.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της νέας εμπορικής περιόδου, που αρχίζει στα τέλη Ιουλίου, ύστερα από αίτημα των ίδιων των εκπροσώπων των συσκευαστηρίων, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε αυτά αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Απαντήσεις από τον Χ. Παπαδόπουλο – Προβληματισμός για τους εργάτες που έρχονται από την Π.Ε. Ξάνθης, η οποία πλήττεται από τον κορωνοϊό

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των συσκευαστηρίων σταφυλιών.

Από την μεριά του ο κ. Καστανάς είπε ότι «στην περιοχή μας έχουμε περίπου 19 συσκευαστήρια. Κάποιοι είναι μόνιμοι και κάποιοι άλλοι έρχονται σε μας, από άλλα συσκευαστήρια κατά διαστήματα και κάνουν εμπορία και συσκευασίες, σε ήδη υπάρχοντα. Στα συσκευαστήρια υπάρχουν οι γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, όπου οι εργάτες βρίσκονται σχετικά σε κοντινές αποστάσεις, ενώ βρίσκονται συνέχεια πάνω σε κιβώτια που ετοιμάζονται για να σταλούν για εξαγωγές στο εξωτερικό ή στην εσωτερική αγορά. Επιπλέον υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που τους απασχολεί. Επειδή δεν έρχονται εργάτες από τις περιοχές μας, για να καλύψουν τις ανάγκες των συσκευαστηρίων, μετακινούνται πολλοί εργάτες προς εμάς, από τις περιοχές της Π.Ε. Ξάνθης. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, γιατί ακούμε τι γίνεται εκεί. Όμως τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται πάντα με τις απόψεις των ιθυνόντων».

Διαφημίσεις