Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Ξενοφών Κροκίδης: «Θα ακούσουμε την φωνή των ιδιωτών συναδέλφων μας»

Ημέρα:

Υπέρ της δίκαιης φορολόγησης και κατά της δημόσιας «διαπόμπευσης» των γιατρών, δηλώνει στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, με αφορμή την συζήτηση που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της πληρωμής των ιατρικών επισκέψεων με «πλαστικό» χρήμα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κροκίδης, ο ίδιος προσωπικά δεν είναι αντίθετος με ένα τέτοιο μέτρο, ωστόσο, σημείωσε ότι το θέμα θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας τις επόμενες ημέρες.

«Θα ακούσουμε την φωνή των ιδιωτών συναδέλφων μας»

«Όλο αυτό το θέμα  με την εγκατάσταση, τόσο στα ιατρεία των ιδιωτών γιατρών, όσο και στα εργαστήρια, μηχανημάτων πιστωτικών καρτών, ώστε με αυτόν τον τρόπο να γίνεται η πληρωμή των επισκέψεων, δημιουργήθηκε ακριβώς από την πρόθεση που έχει η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα που αδικούν τον ιατρικό κόσμο. Είναι ένα θέμα που εμείς στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας θα το συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες, γιατί ήδη έχουμε κάποιες προτάσεις από κάποιους τραπεζικούς οργανισμούς, προκειμένου να γίνει μια συμφωνία για μαζική τοποθέτηση των μηχανημάτων αυτών. Εγώ προσωπικά δεν είμαι αντίθετος σε ένα τέτοιο μέτρο, όμως είμαι ένας και εκφράζω τον εαυτό μου. Το διοικητικό μας συμβούλιο αποτελείται από 11 άτομα και για αυτό θα ακούσουμε και την φωνή των ιδιωτών συναδέλφων μας, γιατί το θέμα μας απασχολεί σοβαρά. Ενδεχομένως αυτήν την εβδομάδα να έχουμε διοικητικό συμβούλιο κι ένα από τα θέματα θα είναι και αυτό. Θα κάνουμε ουσιαστική συζήτηση στο θεσμικό όργανο στο οποίο προΐσταμαι», επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

«Το κράτος δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους γιατρούς, νοσοκομειακούς και ιδιώτες…»

«Είναι γεγονός ότι από την ημέρα που επιβλήθηκαν τα capital controls και αυξήθηκαν οι συναλλαγές με κάρτες, αυξήθηκαν και τα φορολογικά έσοδα του κράτους, αφού μειώνεται η δυνατότητα φοροδιαφυγής από κάποιους. Εμείς λέμε «ναι» στην δίκαιη φορολόγηση και του δικού μας κλάδου, αλλά λέμε «όχι» στην δημόσια «διαπόμπευση» μας. Επιμένω στην δίκαιη φορολόγηση, η οποία έχει πολλές συνιστώσες. Πρώτον, δεν θα πρέπει να θεωρούνται πλούσιοι όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, όπως δυστυχώς πάει να γίνει τώρα. Δεύτερον, για να είμαστε κι εμείς εντάξει απέναντι στο κράτος, θα πρέπει και αυτό να είναι απέναντι μας εντάξει. Δυστυχώς, δεν είναι εντάξει απέναντί μας, ούτε όσον αφορά τον νοσοκομειακό γιατρό, ούτε βέβαια όσον αφορά τον ιδιώτη. Ο νοσοκομειακός γιατρός έχει λαμβάνειν μήνες εφημεριών, αν και έχουμε τον λόγο του νέου υπουργού, ότι θα πληρωθούμε μέσα στον Οκτώβριο τις εφημερίες του τρίτου τριμήνου, αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς οφείλονται πολλά χρήματα από αυτά που «κουρεύονται» μονομερώς. Δεν διεκδικούμε διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους, απλά λέμε «όχι» στην «διαπόμπευση» μας», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕ Καβάλας στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, με το οποίο ο...

Ν. Μπαλατσούκας: Αναβάθμιση σημαίνει περισσότερο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

Η σημαντική ενίσχυση του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της...

Το «δίλημμα Μαλάκκα»

Γράφει ο Θάνος Σεραλίδης Η Ασία, εδώ και μερικές δεκαετίες,...

Τα προβλήματα του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοχωρίου εξέτασε ο Αλέξης Πολίτης

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Τοπικού Οργανισμού...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...