Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξενοφών Κροκίδης: «Θα ακούσουμε την φωνή των ιδιωτών συναδέλφων μας»

Ημέρα:

spot_img

Υπέρ της δίκαιης φορολόγησης και κατά της δημόσιας «διαπόμπευσης» των γιατρών, δηλώνει στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, με αφορμή την συζήτηση που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της πληρωμής των ιατρικών επισκέψεων με «πλαστικό» χρήμα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κροκίδης, ο ίδιος προσωπικά δεν είναι αντίθετος με ένα τέτοιο μέτρο, ωστόσο, σημείωσε ότι το θέμα θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας τις επόμενες ημέρες.

«Θα ακούσουμε την φωνή των ιδιωτών συναδέλφων μας»

«Όλο αυτό το θέμα  με την εγκατάσταση, τόσο στα ιατρεία των ιδιωτών γιατρών, όσο και στα εργαστήρια, μηχανημάτων πιστωτικών καρτών, ώστε με αυτόν τον τρόπο να γίνεται η πληρωμή των επισκέψεων, δημιουργήθηκε ακριβώς από την πρόθεση που έχει η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα που αδικούν τον ιατρικό κόσμο. Είναι ένα θέμα που εμείς στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας θα το συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες, γιατί ήδη έχουμε κάποιες προτάσεις από κάποιους τραπεζικούς οργανισμούς, προκειμένου να γίνει μια συμφωνία για μαζική τοποθέτηση των μηχανημάτων αυτών. Εγώ προσωπικά δεν είμαι αντίθετος σε ένα τέτοιο μέτρο, όμως είμαι ένας και εκφράζω τον εαυτό μου. Το διοικητικό μας συμβούλιο αποτελείται από 11 άτομα και για αυτό θα ακούσουμε και την φωνή των ιδιωτών συναδέλφων μας, γιατί το θέμα μας απασχολεί σοβαρά. Ενδεχομένως αυτήν την εβδομάδα να έχουμε διοικητικό συμβούλιο κι ένα από τα θέματα θα είναι και αυτό. Θα κάνουμε ουσιαστική συζήτηση στο θεσμικό όργανο στο οποίο προΐσταμαι», επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Κροκίδης.

«Το κράτος δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους γιατρούς, νοσοκομειακούς και ιδιώτες…»

«Είναι γεγονός ότι από την ημέρα που επιβλήθηκαν τα capital controls και αυξήθηκαν οι συναλλαγές με κάρτες, αυξήθηκαν και τα φορολογικά έσοδα του κράτους, αφού μειώνεται η δυνατότητα φοροδιαφυγής από κάποιους. Εμείς λέμε «ναι» στην δίκαιη φορολόγηση και του δικού μας κλάδου, αλλά λέμε «όχι» στην δημόσια «διαπόμπευση» μας. Επιμένω στην δίκαιη φορολόγηση, η οποία έχει πολλές συνιστώσες. Πρώτον, δεν θα πρέπει να θεωρούνται πλούσιοι όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, όπως δυστυχώς πάει να γίνει τώρα. Δεύτερον, για να είμαστε κι εμείς εντάξει απέναντι στο κράτος, θα πρέπει και αυτό να είναι απέναντι μας εντάξει. Δυστυχώς, δεν είναι εντάξει απέναντί μας, ούτε όσον αφορά τον νοσοκομειακό γιατρό, ούτε βέβαια όσον αφορά τον ιδιώτη. Ο νοσοκομειακός γιατρός έχει λαμβάνειν μήνες εφημεριών, αν και έχουμε τον λόγο του νέου υπουργού, ότι θα πληρωθούμε μέσα στον Οκτώβριο τις εφημερίες του τρίτου τριμήνου, αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς οφείλονται πολλά χρήματα από αυτά που «κουρεύονται» μονομερώς. Δεν διεκδικούμε διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους, απλά λέμε «όχι» στην «διαπόμπευση» μας», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...