Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το πυροσβεστικό πλοιάριο, που δεσμεύτηκα τον Απρίλιο του 2020, έρχεται στο ‘’Απόστολος Παύλος’’»

Ημέρα:

spot_img

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, παρέστη σήμερα το πρωί στην εκδήλωση για την ένταξη δύο νέων υπερσύγχρονων πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Κικίλια

Το ένα από τα πλοία αυτά προορίζεται για το λιμάνι της Καβάλας, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Λαζαρίδης από τον Απρίλιο του 2020 και το οποίο αναμένεται να δέσει στο «Απόστολος Παύλος» το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Φέρει το όνομα του Σερραίου πυρονόμου Σάββα Σάββαρη, ο οποίος το 2018 έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, στο Λιμνοχώρι της Ηράκλειας Σερρών.

«Αποδεικνύεται ότι, ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λιμένα Καβάλας παραμένει και συμπεριελήφθη στον ευρύτερο οργανικό σχεδιασμό της Ειδικής Υπηρεσίας Πλωτών Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος», είχε τονίσει σε συνέντευξή του το 2020 ο κ. Λαζαρίδης και επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Λαζαρίδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, εδώ στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παραλάβαμε το πυροσβεστικό πλοιάριο “Πυρονόμος Σάββαρης Σάββας”.

Μια δέσμευση, την οποία είχα αναλάβει τον Απρίλιο του 2020, για την ανάγκη ύπαρξης ενός σύγχρονου πυροσβεστικού πλοιαρίου στην Καβάλα, σήμερα έγινε πράξη.

Το είπαμε! Το κάναμε! Συνεχίζουμε!»

Το καινούργιο πυροσβεστικό σκάφος αποκτάται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020».  

Σημειώνεται ότι τα Πυροσβεστικά Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης χρησιμοποιούνται κυρίως σε κατασβεστικές επιχειρήσεις πυρκαγιών μικρής, μεσαίας και μεγάλης έντασης σε πλοία παντός τύπου, καθώς και σε πυρκαγιές σε παράκτιες εγκαταστάσεις εντός των λιμένων που θα τοποθετηθούν, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων.

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα πλοία, πέραν των κυρίων καθηκόντων τους, δύναται να συμμετέχουν επίσης σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ναυαγών στις περιοχές κάλυψης, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων, ενώ επίσης μπορούν να συνδράμουν και σε επιχειρήσεις εκτός των περιοχών κάλυψης, εφόσον αυτό απαιτείται λόγω έκτακτων συνθηκών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...