Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Μακάριος Λαζαρίδης: «Κάνουμε την Ελλάδα ισχυρότερη και τους Έλληνες περισσότερο ασφαλείς»

Ημέρα:

spot_img

Ως «μία ακόμα σφραγίδα στη θωράκιση της χώρας», χαρακτήρισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, την προμήθεια από τη χώρα μας επτά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL – 515.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Λαζαρίδης, τόνισε:

«Απαντώντας στις έντονες συνέπειες της κλιματικής κρίσης, επιχειρούμε να γίνουμε καλύτεροι, ανεβάζουμε τον πήχη των προσδοκιών και επενδύουμε και στην πολιτική προστασία. Ήρθε η στιγμή για να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας ενόψει των νέων δύσκολων μαχών επί του πεδίου που βρίσκονται μπροστά μας. Και το κάνουμε υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, τόσο όσον αφορά την επιχειρησιακή ικανότητα των νέων υπερσύγχρονων αεροσκαφών όσο και τον τρόπο με τον οποίο τα αποκτούμε».

Πρόκειται, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «για μια πρωτοβουλία άκρως αναγκαία που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και που προσδοκούμε να έχει τη στήριξη όλων των κομμάτων της Βουλής. Πρόκειται για μια μεγάλη εθνική προσπάθεια προκειμένου να προστατεύσουμε τη χώρα, όπως κάνουμε και με μια σειρά άλλων δράσεων σε σχέση με την πολιτική προστασία και έρχεται σε συνέχεια του σχεδίου νόμου του περασμένου Δεκεμβρίου, αναδιαρθρώνοντας συνολικά τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της πολιτικής προστασίας. Σε αυτούς πλέον, μέσω του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης, κομβικό ρόλο, διαδραματίζει η εκλογική μου περιφέρεια, η Καβάλα».

Μεταξύ άλλων, ενδεικτικά εστίασε στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ», συνολικής αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, περίπου, στις εξοπλιστικές προμήθειες του παραπάνω προγράμματος που θα αρχίσουν να έρχονται στη χώρα από την αντιπυρική περίοδο του 2025, καθώς και στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με 990 προσλήψεις και υπερδιπλασιασμό των Μονάδων Δασοκομάντος.

«Κάνουμε ό,τι θεωρείται απαραίτητο για την θωράκιση του κρατικού μηχανισμού και την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας. Αλλά και γενικότερα, θα έλεγα, πράττουμε τα μέγιστα για τη θωράκιση της χώρας, της άμυνας και των συνόρων της. Κάνουμε την Ελλάδα ισχυρότερη και τους Έλληνες περισσότερο ασφαλείς», υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, υπενθυμίζοντας μια σειρά γεγονότων και κυβερνητικών πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Και σε αυτή την εθνική προσπάθεια, όπως είπε, «δεν χωρούν μικροκομματικά παιχνίδια. Η ενίσχυση και προστασία της χώρας μας είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας. Είναι ο νέος πατριωτισμός, όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς, στη Νέα Δημοκρατία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...