Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Ημέρα:

spot_img

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ  Κινήματος Αλλαγής, ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου, επειδή με αφορμή την ομιλία μου στη Βουλή για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ μας υπενθύμισε την ύπαρξη της!

Διαπιστώνοντας από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και τον σφυγμό της κοινωνίας, ότι έχουν πάρει την κατιούσα και αδυνατούν να πείσουν τους πολίτες για το ανύπαρκτο – είναι η αλήθεια – αφήγημά τους, τα μέλη της Επιτροπής επιδίδονται σε ένα κρεσέντο αντιπολιτευτικού οίστρου, με τη γνωστή συνταγή του μηδενισμού και του “όχι σε όλα”.

Χρειάστηκαν βέβαια πέντε ημέρες και 463 λέξεις για να απαντήσουν!

Επιμένοντας, όμως, στα ίδια λάθη, τα οποία έφεραν το κόμμα τους να “φλερτάρει” με μονοψήφια ποσοστά. Και όμως συνεχίζουν.

Κατηγορούν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, ξεχνώντας – ή κάνοντας ότι δεν θυμούνται – πως  το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που με νόμο της Κυβέρνησης Σημίτη, το 2001, καθιέρωνε τα απογευματινά επ’ αμοιβή ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία δεν κατάφερε να λειτουργήσει.

Πόση υποκρισία πια!

Λες και οι πολίτες δεν βλέπουν και δεν αντιλαμβάνονται τις προσπάθειες της Πολιτείας, σε συνεργασία με το προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτού του Συστήματος που στην περίοδο της πανδημίας, με τη συμβολή όλων, άντεξε, την ίδια ώρα που Συστήματα Υγείας άλλων, ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών κατέρρεαν.

Όσο για τα fake news περί ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ., ας το πάρουν απόφαση. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέρα με τη μέρα ισχυροποιείται και ο δημόσιος χαρακτήρας του ενισχύεται διαρκώς.

Κανείς δεν είπε ότι όλα είναι τέλεια, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από πριν. Και η προσπάθεια συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα και ασφαλώς και στην Καβάλα.

Η χώρα και οι άνθρωποί της προχωρούν μπροστά, προσπερνώντας τα εμπόδια που προκύπτουν στην πορεία και παρά την επιθυμία ορισμένων περί του αντιθέτου.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Υ.Γ. Κάτι τελευταίο. Επειδή με προσκαλούν – προκαλούν να επισκεφθώ το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, τους υπενθυμίζω ότι όσες φορές έχω πάει εγώ σε αυτό για να προσπαθήσουμε να λύσουμε προβλήματα, όλα μαζί τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πάει».

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Εκτός πραγματικότητας βρίσκεται για άλλη μια φορά ο Βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Σε πρόσφατες δηλώσεις του κάνει λόγο για εκσυγχρονισμό των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Ε.Σ.Υ. από το Ταμείο Ανάκαμψης, παρουσιάζοντας μία εικόνα για τα δημόσια νοσοκομεία τουλάχιστον εικονική. Περαιτέρω, αναφέρεται και σε αντίστοιχες παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Καβάλας.

Αγνοεί, όμως, ο κ. Λαζαρίδης αλλά και οι υπόλοιποι βουλευτές της Ν.Δ. την δραματική εικόνα τόσο του Εθνικού Συστήματος Υγείας γενικά όσο και του Νοσοκομείου της Καβάλας. Ας ρωτήσει τους ασθενείς που κλείνουν ραντεβού μετά από πολλούς μήνες για διαγνωστικές εξετάσεις ή βλέπουν τα χειρουργεία τους να ακυρώνονται ή να καθυστερούν επί σειρά μηνών. Η παντελής έλλειψη προσωπικού (πάνω από το 50% των οργανικών θέσεων περίπου) δεν επιτρέπει τη λειτουργία όλων των κλινικών και αναγκάζει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να εργάζεται χωρίς ρεπό και υπό συνθήκες εξουθένωσης. Οι δε πολίτες ωθούνται με αυτόν τον τρόπο από την κυβέρνηση της ΝΔ να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς για να εξυπηρετηθούν, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνουν αδρά το κόστος της περίθαλψης και κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνουν δωρεάν και αξιοπρεπή περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία. Άλλωστε, ο κ. Λαζαρίδης αλλά και οι άλλοι 3 βουλευτές του Νομού Καβάλας συνυπέγραψαν τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου του Ε.Σ.Υ.», υπερψηφίζοντας την διάταξη για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και για τη  δυνατότητα των γιατρών του Ε.Σ.Υ. να λειτουργούν και ιδιωτικά ιατρεία. Συνεπώς, είναι αναμενόμενο να δηλώνουν «περήφανοι» για την σημερινή εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων.

Και στην Καβάλα, όμως, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Μακρινά ραντεβού, ακυρώσεις χειρουργείων και έλλειψη υλικών χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. και στην περιοχή μας. Το Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας στέκονται όρθια χάρη στην αυταπάρνηση και στον ηρωισμό των γιατρών και των νοσηλευτών αλλά και του λοιπού προσωπικού του Ε.Σ.Υ. που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, δίνουν καθημερινά μάχη δίπλα στους πολίτες. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης τους εμπαίζουν κανονικά και δεν τους έχουν εντάξει καν στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ καμία συζήτηση δεν γίνεται και για την αύξηση των αποδοχών τους, ώστε να δοθούν κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ενταχθούν στο Ε.Σ.Υ.. Την ίδια ώρα, ενώ το Νοσοκομείο Καβάλας διαθέτει ολοκαίνουριο αξονικό τομογράφο αξίας 1 εκ. ευρώ και υπάρχει επιτέλους γιατρός που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και να κάνει σημαντικές επεμβάσεις (στεντ, ανευρύσματα, μπαλονάκια κλπ), ώστε οι πολίτες του Νομού Καβάλας να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις και καθυστερήσεις, η έλλειψη προσωπικού, υλικών αλλά και βούλησης κρατάει τον αξονικό τομογράφο σε αχρησία και τους αντίστοιχους γιατρούς δέσμιους των παθογενειών του κράτους. Αυτά συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της Καβάλας και σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας κ. Λαζαρίδη και καλό θα ήταν κάποια στιγμή, όταν επισκεφτείτε την Καβάλα, να επισκεφτείτε και το Νοσοκομείο και να δείτε από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματά του.

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...