Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Λεωνίδας Παππάς: Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η δεύτερη θέση

Ημέρα:

«Δεν βάζουμε συγκεκριμένο ποσοστό, δεν υπάρχει ταβάνι / Οι διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια του στατιστικού λάθους / Στη Ν.Δ. θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο να είναι δεύτερο το ΠΑΣΟΚ»

Την πεποίθησή του ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. θα καταφέρει να είναι ξεκάθαρα το δεύτερο κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πολιτευτής του κόμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς.

«Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η δεύτερη θέση, μ’ ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο των εθνικών εκλογών του 2023. Δεν βάζουμε συγκεκριμένο αριθμό, δεν υπάρχει ταβάνι. Όσο πιο πολύ μεγαλώσουμε τις δυνάμεις μας, τόσο δυσκολότερη θα είναι η επόμενη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και τόσο μεγαλύτερη προοπτική θα έχει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. να είναι ο εναλλακτικός πόλος απέναντι στον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παππάς. 

«Και στην Π.Ε. Καβάλας, ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να είμαστε δηλαδή στη δεύτερη θέση. Γι’ αυτό θα δουλέψουμε και πανελλαδικά και τοπικά…»

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Για να γίνει όμως αυτό, να έχουν οι πολίτες εναλλακτική και να σταματήσουν να λένε ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση κι ότι παίζει μόνη της η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να συμμετάσχουν στις εκλογές, να ψηφίσουν και να επιλέξουν έναν άλλο πόλο. Το ίδιο ισχύει και στην Π.Ε. Καβάλας, όπου ο στόχος είναι ξεκάθαρος, να είμαστε δηλαδή στη δεύτερη θέση. Γι’ αυτό θα δουλέψουμε και πανελλαδικά και τοπικά. Εκτιμώ ότι μέχρι τις ευρωεκλογές θα περάσει και θα τιμήσει για άλλη μια φορά την Π.Ε. Καβάλας, ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης. Το θέλουμε και θα το επιδιώξουμε», συμπλήρωσε σχετικά ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας.

«Οι διαφορές με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. είναι στα όρια του στατιστικού λάθους…»

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, όπου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. καταγράφεται πλέον στην τρίτη θέση, ο κ. Παππάς επισήμανε: «Οι διαφορές με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα με την είσοδο του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου, που δημοσκοπικά εντοπίζεται κοντά στο 3%, άρα σημαντικό κομμάτι προέρχεται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Η εκτίμησή μας βέβαια είναι ότι δεν θα πάει καλά το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου στις ευρωεκλογές και θα επιστραφεί αυτό το ποσοστό στο κόμμα μας. Άλλωστε και το 2013 που είχε επιχειρήσει να φύγει και πάλι από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. και να κάνει κόμμα και τότε, ας μου επιτραπεί να πω ότι «πάτωσε». Το ίδιο προεξοφλώ ότι θα συμβεί και τώρα».

«Στόχος του κ. Μητσοτσάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι να στηρίξουν και να προβάλλουν τον κ. Κασσελάκη μέχρι τις ευρωεκλογές όσο γίνεται, γιατί θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο να είναι δεύτερο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.»

«Από την άλλη πλευρά υπάρχει η ειλημμένη απόφαση του Μεγάρου Μαξιμου να «κοντύνει» δημοσκοπικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Στόχος του κ. Μητσοτσάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι να στηρίξουν και να προβάλλουν τον κ. Κασσελάκη μέχρι τις ευρωεκλογές όσο γίνεται, γιατί θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο να είναι δεύτερο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Από εκεί και πέρα εμείς μπορεί να είχαμε κάποια θέματα στον τρόπο προβολής των ιδεών μας. Οι θέσεις μας και οι απόψεις μας και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και για τα απογευματινά χειρουργεία ήταν απολύτως συγκεκριμένες και συνεπείς και σταθερές από το 2007. Σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. και όλα τα κόμματα στην Ελλάδα πρέπει να επικοινωνούν τις θέσεις τους είναι πολύ δυσχερές. Το κράτος δικαίου υποχωρεί, τα ζητήματα λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι ένα προβληματικό περιβάλλον για την αντιπολίτευση. Υπάρχει μια κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη, αλλά το πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό δεν παύει να είναι μια πρόκληση κι ένα πρόβλημα δικό μας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Παππάς.

«Θα παρουσιάσουμε ευρωψηφοδέλτιο και θα μιλήσουμε για την καθημερινότητα, για την ακρίβεια, για την υγεία, για την συγκάλυψη στο θέμα των Τεμπών, για την έλλειψη εμπιστοσύνης στην δικαιοσύνη…»

«Η εικόνα θα ανατραπεί, έχει ήδη ανατραπεί στην κοινωνία, δεν συμβαδίζει η δημοσκοπική μας εικόνα με αυτά που ακούμε στην κοινωνία. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές και θα υπάρξει μια εκτεταμένη φθορά και πτώση της Νέας Δημοκρατίας. Εκτιμώ ότι αν βοηθήσουν και τα συγκεκριμένα ποσοστά του ενός και του άλλου, μπορεί να έχουμε κι ένα διαφορετικό σκηνικό την επόμενη μέρα. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, τελείωσαν τα νομοσχέδια και η επικοινωνιακή καταιγίδα, θα παρουσιάσουμε ευρωψηφοδέλτιο και θα μιλήσουμε για την καθημερινότητα, για την ακρίβεια, για την υγεία, για την συγκάλυψη στο θέμα των Τεμπών, για την έλλειψη εμπιστοσύνης στην δικαιοσύνη. Αυτά τα ζητήματα απασχολούν τους πολίτες, αυτά τους καίνε. Είδαμε την κ. Καρυστιανού, την πρόεδρο του συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών στην ευρωβουλή όπου έκανε μια εξαιρετική ομιλία και συμφώνησαν όλα τα κόμματα, ακόμα και το Λαϊκό Κόμμα που στηρίζει τον κ. Μητσοτάκη και στα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας δεν είδαμε ούτε μια αναφορά για την συγκάλυψη που επιχειρείται σε αυτό το μεγάλο ζήτημα. Αυτά τα θέματα θα αναδείξουμε εμείς το επόμενο διάστημα και νομίζω με βάση αυτά θα ψηφίσουν οι πολίτες», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Λεωνίδας Παππάς. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...