Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Λεωνίδας Παππάς: Κομβικής σημασίας ποιο θα είναι δεύτερο κόμμα

Ημέρα:

«Δεν διακυβεύεται ποιος θα κυβερνήσει, αλλά ποιο κόμμα θα είναι απέναντι στην Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα / Βάλαμε τον πήχη ψηλά, ο στόχος είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά μας σε σχέση και με τις ευρωεκλογές του 2019, κυρίως όμως με τις εθνικές εκλογές του 2023»

«Το διακύβευμα της αναμέτρησης της Κυριακής, είναι να επιλέξει ο ελληνικός λαός μια αξιόπιστη αντιπολίτευση με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές. Δεν διακυβεύεται ποιος θα κυβερνήσει. Υπάρχει προφανώς και ευρωπαϊκό διακύβευμα, το κυρίαρχο όμως, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, θεωρώ ότι είναι το πιο κόμμα θα είναι στη δεύτερη θέση και ποιο κόμμα θα είναι απέναντι στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη μέρα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο» ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς. 

«Λέω πάντα στους πολίτες, ιδίως στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοαπασχολούμενους να μιλήσουν με τους λογιστές τους πριν τη Κυριακή των εκλογών, να ξέρουν τι τους περιμένει…»

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο. Εγώ λέω πάντα στους πολίτες, ιδίως στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αυτοαπασχολούμενους να μιλήσουν με τους λογιστές τους πριν τη Κυριακή των εκλογών, να ξέρουν τι τους περιμένει, γιατί αυτό που έρχεται φορολογικά είναι πολύ επαχθές και δυσάρεστο για όλους μας. Παράλληλα, δυστυχώς, προχωρούν οι πλειστηριασμοί με πάρα πολύ γοργούς ρυθμούς. 40 με 50 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας γίνονται κάθε μήνα στην Καβάλα και δεν αποφασίζει η κυβέρνηση να κάνει μια ρύθμιση 120 δόσεων. Δεν υπάρχει δημοσιονομικός περιορισμός ή πίεση από τους δανειστές να είναι αρνητικοί στη ρύθμιση. Είναι επιλογή της κυβέρνησης, γιατί θέλει τους πολίτες να τους έχει όμηρους και δέσμιους και να προχωρούν οι πλειστηριασμοί για να εξυπηρετούνται τα μεγάλα funds», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Παππάς.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία κερδοσκοπούν και βγάζουν  δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη κάθε μήνα και οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται…»

Μιλώντας στη συνέχεια για την μεγάλη ακρίβεια, ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας σημείωσε: «Οι λογαριασμοί ρεύματος για τον Ιούνιο είναι αυξημένοι 70%. Γιατί όλες τις μη ανταγωνιστικές υπηρεσίες τις επιβαρύνονται οι πελάτες – καταναλωτές κι όχι οι προμηθευτές ή οι έμποροι. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία κερδοσκοπούν και βγάζουν  δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη κάθε μήνα και οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται. Λέει η Νέα Δημοκρατία, σας έδωσα αύξηση στον μισθό ή στη σύνταξη. Λέω εγώ μεσοσταθμικά 10%, ενώ η ζωή ακρίβυνε πάνω από 30 – 40%. Λέει η Νέα Δημοκρατία, σταθερότητα και πλησιάζουμε πιο κοντά στην Ευρώπη. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι σε όλους τους δείκτες ευημερίας που ανακοινώνει η ΕΛ.ΣΤΑΤ, ή η Κομισιόν απομακρυνόμαστε από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είμαστε δεύτεροι από το τέλος στην αγοραστική δύναμη. Είμαστε δεύτεροι από την κορυφή στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Είμαστε τρίτοι στα παραγόμενα κέρδη στην Ευρώπη, αλλά είμαστε δεύτεροι από το τέλος στην μοιρασιά αυτών των κερδών βάσει των μισθών των εργαζομένων». 

«Βάλαμε τον πήχη ψηλά, ο στόχος είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά μας σε σχέση και με τις ευρωεκλογές του 2019, κυρίως όμως με τις εθνικές εκλογές του 2023 και ο πρόεδρος έβαλε ως στόχο τη δεύτερη θέση…»

Αναφορικά με τον στόχο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. για τις ευρωεκλογές της 9ης Οκτωβρίου, ο κ. Παππάς τόνισε: «Βάλαμε τον πήχη ψηλά, ο στόχος είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά μας σε σχέση και με τις ευρωεκλογές του 2019, κυρίως όμως με τις εθνικές εκλογές του 2023 και ο πρόεδρος έβαλε ως στόχο τη δεύτερη θέση. Έχει σημασία ιδιαίτερα μεγάλη την Κυριακή (9/6) το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. να είναι δεύτερο κόμμα και οι πολίτες να λάβουν το μήνυμα ότι υπάρχει πλέον μία αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατίας, η οποία δεν θέλει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντί της. Έχει επιλέξει συνειδητά τον κ. Κασσελάκη, τον έχει στα μέτρα του ο κ. Μητσοτάκης, τον θέλει ως αντίπαλο. Παίζουν τα κανάλια από το πρωί ως βράδυ Κασσελάκη, αλλά οι πολίτες την Κυριακή (9/6) είναι αυτοί που θα αποφασίσουν. Οι πολίτες έχουν φωνή μία φορά στα 5 χρόνια. Αυτό συμβαίνει την Κυριακή (9/6). Θα έχουν δύναμη και φωνή μετά από 3 χρόνια. Αυτή τη φωνή λοιπόν πρέπει να την αξιοποιήσουν και να μην απέχουν». 

«Είναι κομβικής σημασίας και το ζήτημα των Τεμπών για εμένα…»

Τέλος, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο θέμα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών λέγοντας: «Είναι κομβικής σημασίας και το ζήτημα των Τεμπών για εμένα. Είναι ένα θέμα που αγγίζει την κάθε οικογένεια, τον κάθε άνθρωπο. Θα μπορούσαν τα θύματα να ήταν τα παιδιά μας. 57 νέοι άνθρωποι χάθηκαν. Υπάρχει πολιτική ευθύνη για το ότι δεν λειτούργησαν τα συστήματα τηλεδιοίκησης. Αυτό όμως που είναι εξοργιστικό και θα είχε οδηγήσει στην παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης σε κάθε άλλη δημοκρατική χώρα, είναι το γεγονός ότι την ώρα που οι αρχές προσπαθούσαν να μαζέψουν τα συντρίμμια και τα υπολείμματα των θυμάτων και να τα βρουν, κάποιοι επίλεκτοι υπουργοί της κυβέρνησης, έδιναν εντολή να πειραχτούν οι διάλογοι και να γίνει μοντάζ στους διαλόγους για να μην υπάρξει πολιτικό κόστος, για να φανεί ότι φταίει για όλα ένας σταθμάρχης και μόνο, το ρουσφέτι της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή. Και δεν τόλμησε ο κ. Μητσοτάκης αυτόν τον άνθρωπο να το αφήσει εκτός ψηφοδελτίων. Αυτοί οι άνθρωποι από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο υπουργό φρόντιζαν να πειράξουν τους διαλόγους για να μην έχουν πολιτική ευθύνη. Αυτό είναι ηθική κατάπτωση και μόνο γι’ αυτό αξίζει οι πολίτες την Κυριακή (9/6) να πάνε στις κάλπες και να στείλουν ένα μήνυμα. Αυτή η συγκάλυψη είναι σκανδαλώδης και πρωτοφανής. Νομίζω οι πολίτες την Κυριακή (9/6) θα στείλουν τα μηνύματα που πρέπει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...