Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Λεωνίδας Παππάς: Η Νέα Δημοκρατία ξεκάθαρα δεν θέλει αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ

Ημέρα:

spot_img

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ δυνατό / Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την εικόνα της στιγμής, διατηρώ όμως ζωηρές αμφιβολίες / Η αποχή πρέπει να φοβίζει τους πάντες, φοβίζει την ίδια την δημοκρατία»

Στις ευρωεκλογές πρέπει να δοθεί ένα πολιτικό μήνυμα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. έχει στόχο να είναι δεύτερο κόμμα, να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και από εκεί και πέρα την επόμενη μέρα ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και την αλλαγή κατεύθυνσης στην κυβέρνηση της χώρας.

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο», αναφορικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλουν αντίπαλο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν θέλουν αντίπαλο τον Νίκο Ανδρουλάκη».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει παραδώσει την καθημερινότητα των πολιτών στα κερδοσκοπικά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα…»

«Η Ελλάδα στενάζει σε θέματα ασφαλείας, υποφέρει από την ακρίβεια, ο Έλληνας πολίτης βλέπει το εισόδημά του να καταρρέει. Δεν φτάνουν οι αυξήσεις σε συντάξεις και κατώτατο μισθό για να καλύψουν τις απώλειες στο πραγματικό εισόδημα. Η Νέα Δημοκρατία έχει παραδώσει την καθημερινότητα των πολιτών στα κερδοσκοπικά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, είτε του λιανικού εμπορίου, είτε του τραπεζοπιστωτικού συστήματος και παρακολουθεί αμέτοχη. Αυτό που οι πολίτες φωνάζουν, ότι δεν αντέχουν άλλο με αυτήν την κυβέρνηση και ότι τα όρια τους έχουν ξεπεραστεί, πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη. Η ψήφος διαμαρτυρίας που σίγουρα θα υπάρχει στην κάλπη των ευρωεκλογών, θα γίνει και μία ψήφος θετική για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. είναι πολύ δυνατό, είναι ένα ευρωψηφοδέλτιο νίκης…»

Αναφορικά με την παρουσίαση μεγάλου μέρους του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., ο πολιτευτής του κόμματος στην Π.Ε. Καβάλας τόνισε: «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. άνοιξε επίσημα πρώτο την προεκλογική περίοδο και παρουσίασε περίπου το 90% του ευρωψηφοδέλτιου του, το οποίο είναι πλήρες, καλύπτει κάθε τάση, καλύπτει γεωγραφικά όλη την Ελλάδα και νομίζω ότι ο κάθε πολίτης που  ψηφίζει ή ενδιαφέρεται να ψηφίσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., καλύπτεται απολύτως. Είναι ένα πολύ δυνατό ευρωψηφοδέλτιο, ένα ευρωψηφοδέλτιο νίκης. Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έστειλε και ένα μήνυμα. Έκανε το άνοιγμα στον προοδευτικό κόσμο και είπε ότι μόνο αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. είναι δεύτερο κόμμα και αξιωματική αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου, θα έχει ημερομηνία λήξης η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας».

«Ήρθε η ώρα να μάθουμε επιτέλους για ποιον λόγο ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να παρέμβει στα εσωκομματικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.»

«Μίλησε ακόμη για το θέμα των υποκλοπών, τώρα που δικαιώθηκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. και ο Νίκος Ανδρουλάκης και το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομο τον νόμο Μητσοτάκη, να μην μπορεί να ενημερωθεί το θύμα, είπε να δούμε τώρα ποιος φοβάται την αλήθεια. Υπήρχαν διάφοροι συκοφάντες, ακόμη και μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., που έλεγαν γιατί δεν πάει ο Ανδρουλάκης κρυφά να ενημερωθεί από τον Γεραπετρίτη; Ήρθε η ώρα να μάθουμε επιτέλους για ποιον λόγο ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να παρέμβει στα εσωκομματικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.», συμπλήρωσε σχετικά ο Λεωνίδας Παππάς. 

«Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο, αποτυπώνουν την εικόνα της στιγμής, διατηρώ όμως ζωηρές αμφιβολίες. Έχουμε κάθε λόγο να τις κοιτάμε με επιφύλαξη…»

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. τρίτο πλέον κόμμα στις ευρωεκλογές, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Τις επόμενες 60 μέρες θα ακούμε για τον κ. Κασσελάκη, παρά το ότι ο άνθρωπος είναι φανερά απροετοίμαστος και δεν έχει δυνατότητα και προτάσεις να ενώσει τον χώρο της κεντροαριστεράς. Θα βαρεθούμε να μας «παίζουν» Κασσελάκη. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, πάντοτε τις σέβομαι, θεωρώ ότι είναι εργαλείο που αποτυπώνουν την εικόνα της στιγμής, διατηρώ όμως ζωηρές αμφιβολίες. Έχουμε κάθε λόγο να τις κοιτάμε με επιφύλαξη, αλλά την επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές δεν θα μείνουμε σιωπηλοί, γιατί το παιχνίδι παράγινε. Είναι θέμα θεσμικό. Θα πρέπει η δικαιοσύνη να πάρει πρωτοβουλία, γιατί εμείς αν πάλι γίνει ό,τι έγινε και τον Ιούνιο του ’23 και επιχειρήθηκε χειραγώγηση της κοινής γνώμης όπως επιχειρείται και τώρα, τότε θα απευθυνθούμε αρμοδίως. Τα αστεία τελείωσαν, γιατί ο κόσμος επηρεάζεται και κοινή γνώμη χειραγωγείται. Επειδή η Νέα Δημοκρατία ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη, προσπαθεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο κυρίως τρόπο, να το κάνει και τώρα». 

«Η αποχή πρέπει να φοβίζει τους πάντες, φοβίζει την ίδια την δημοκρατία. Η αποχή πρέπει να απασχολεί τον ίδιο τον ψηφοφόρο…»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν τον φοβίζει η αποχή των πολιτών από τις κάλπες των επικείμενων ευρωεκλογών, ο κ. Παππάς απάντησε: «Η αποχή πρέπει να φοβίζει τους πάντες, φοβίζει την ίδια την δημοκρατία. Η αποχή πρέπει να απασχολεί τον ίδιο τον ψηφοφόρο. Δεν υπάρχει άλλη δύναμη και δυνατότητα να εκφράσει και να στείλει τα μηνύματά του ο εκλογέας, εκτός από την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Είναι μια φορά στα πέντε χρόνια οι ευρωεκλογές και δεν δικαιολογείται ο πολίτης, όσο απογοητευμένος κι αν είναι, όσο αν έχει απαξιωθεί στα μάτια του η πολιτική, όσο αν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στους θεσμούς και στους πολιτικούς, να απέχει από αυτήν την ψηφοφορία. Πρέπει να στείλει μήνυμα, γιατί αφορά την ίδια του τη ζωή».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...