Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

Ημέρα:

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα /  Ο κ. Μητσοτάκης θέλει απέναντί του τον Κασσελάκη και τον Βελόπουλο, ανθρώπους του lifestyle και του λαϊκισμού / Αξιολογώ τις δημοσκοπήσεις ως επιστημονικό εργαλείο, αλλά δεν τις πιστεύω πλέον»

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση. Θα παλέψουμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε δεύτεροι στις ευρωεκλογές, όχι για να είμαστε δεύτεροι ή για να πάρουμε μια ρεβάνς, αλλά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να δείξουμε την πόρτα της εξόδου στη Νέα Δημοκρατία».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο πολιτευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς. 

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα…»

«Μπαίνουμε πλέον στον σκληρό πυρήνα της προεκλογικής περιόδου. Αρχίζει η μεγάλη συσπείρωση των κομμάτων, είναι κάτι που ζούμε καθημερινά. Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι πολύ σοβαρό. Οι πολίτες το αντιμετωπίζουν με λίγο πιο χαλαρή διάθεση, όπως γίνεται πάντα στις ευρωεκλογές. Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους όμως το ευρωπαϊκό διακύβευμα, καθώς το 80% των αποφάσεων που λαμβάνουν οι εθνικές κυβερνήσεις, είναι εναρμονισμένες με τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα ευρωπαϊκά όργανα και κυρίως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή επιτροπή», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Παππάς.

«Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολίτες που είναι δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κυβέρνηση να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα…»

«Πέρα από το ευρωπαϊκό διακύβευμα, υπάρχει και το εθνικό διακύβευμα. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολίτες που είναι δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κυβέρνηση να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα. Ο πρωθυπουργός βάζει το δίλημμα και τον εκβιασμό της σταθερότητας. Ποια σταθερότητα όμως; Με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της ευρωπαϊκής στατιστικής επιτροπής το ελληνικό εισόδημα μειώνεται, η αγοραστική δύναμη είναι η δεύτερη από το τέλος στην Ευρώπη, πληρώνουμε τις μεγαλύτερες δαπάνες ιδιωτικής υγείας γιατί το Ε.Σ.Υ. δεν λειτουργεί και όποιος πλούτος παράγεται φορολογείται, δεν επενδύεται στην Ελλάδα και δεν μοιράζεται στους πιο αδύναμους», συμπλήρωσε ακόμη το τοπικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

«Αν οι πολίτες θέλουν η κεντροαριστερά να έχει παρουσία και ο Μητσοτάκης να έχει αντίπαλο, πρέπει να στηρίξουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.»

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. λέει ότι πρέπει να δοθεί ένα σκληρό πολιτικό μήνυμα. Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα ισορροπημένο πολιτικό σύστημα. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει απέναντί του να έχει τον Κασσελάκη και τον Βελόπουλο, ανθρώπους του lifestyle και του λαϊκισμού γιατί ξέρει ότι δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν στο πεδίο του ορθολογισμού. Όταν έχει τέτοιους αντιπάλους κουνάει το δάχτυλο λίγες μέρες πριν τις εκλογές, συγκρίνουν οι πολίτες, βάζει το θέμα της σταθερότητας και παίρνει μονάδες πάνω. Γι’ αυτό δεν θέλει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. αντίπαλο. Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι κεντροαριστερός. Είναι ένας κεντροδεξιός πολιτικός. Την εποχή της κρίσης και των μνημονίων ήταν απών, αρθρογραφούσε υπέρ του κ. Μητσοτάκη, έστελνε το βιογραφικό του στη Νέα Δημοκρατία για να γίνει υπουργός του κ. Μητσοτάκη και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες της κεντροαριστεράς. Αν οι πολίτες θέλουν η κεντροαριστερά να έχει παρουσία και ο Μητσοτάκης να έχει αντίπαλο, πρέπει να στηρίξουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο κ. Παππάς. 

«Λαμβάνω υπόψη τις δημοσκοπήσεις, τις αξιολογώ ως επιστημονικό εργαλείο, αλλά δεν τις πιστεύω πλέον. Θα είμαστε δεύτεροι και οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν»

«Εκτιμώ ότι θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις εκλογές. Αν συμβεί αυτό την επόμενη μέρα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Λαμβάνω υπόψη τις δημοσκοπήσεις, τις αξιολογώ ως επιστημονικό εργαλείο, αλλά δεν τις πιστεύω πλέον. Θα είμαστε δεύτεροι και οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν. Έχω αμφιβολία και για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι δημοσκοπήσεις, το κυριότερο όμως είναι ότι υπάρχει μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. είναι εξαφανισμένο από παντού από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Πλέον όμως έχουμε μπει στο τελευταίο 20ημερο πριν τις εκλογές. Το όπλο και τη δύναμη την έχουν οι πολίτες. Η αποχή είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό. Οι πολίτες έχουν μια φορά στην πενταετία δύναμη. Αυτά τα προβλήματα, τα παράπονα και η δυσαρέσκεια που εκφράζουν καθημερινά, μπορούν να απαντηθούν μια φορά στα πέντε χρόνια. Την Κυριακή 9 Ιουνίου, οι πολίτες έχουν το πιο σημαντικό όπλο. Την ψήφο τους. Αν δεν το χρησιμοποιήσουν, μετά δεν νομιμοποιούνται να φωνάζουν τα επόμενα χρόνια. Το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από αντίβαρο. Αν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αντίπαλο θα συνεχίσει πιο αλαζονικά», συμπλήρωσε ακόμη ο Λεωνίδας Παππάς. 

Οι προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. προτείνει κατάργηση προσωπικής διαφοράς, ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μονομερή προσφυγή στη διαιτησία, πόρους για την κλιματική αλλαγή, επαναδιαπραγμάτευση της Κ.Α.Π. και στήριξη των αγροτών και φυσικά προτείνει μείωση Φ.Π.Α. στα είδη κατανάλωσης και φορολογικά κίνητρα. Αν φορολογηθούν τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας, των τραπεζιτών, των μεγάλων παικτών του λιανικού εμπορίου, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Το πιο σημαντικό είναι η δημόσια υγεία. Δεν έχουμε καλή δημόσια υγεία. Προσπαθούν να την ιδιωτικοποιήσουν. Αυτά είναι τα διακυβεύματα των επικείμενων ευρωεκλογών», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Παππάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...