Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Γιατί είναι κρίσιμες αυτές τις ευρωεκλογές

Ημέρα:

Κώστας Μορφίδης: Την ευθύνη που έχουμε όλοι ως πολίτες αυτής της χώρας για το πώς κυβερνιέται ο τόπος μας, θα πρέπει να φανεί αν την έχουμε πάρει στα σοβαρά / Μέσα από τη διαδικασία των ευρωεκλογών ανανεώσαμε τη σχέση μας με τους πολίτες

«Η αποχή είναι ένα ζητούμενο που πρέπει να μετρήσουμε την Κυριακή (9/6). Την ευθύνη που έχουμε όλοι ως πολίτες αυτής της χώρας για το πώς κυβερνιέται ο τόπος μας, θα πρέπει να φανεί αν την έχουμε πάρει στα σοβαρά ή αν έχουμε απομακρυνθεί από την πολιτική κι όχι αυτή από εμάς».

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής (9/6), το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και πρώην βουλευτής Καβάλας, Κώστας Μορφίδης.

«Είναι σημαντικές εκλογές, είναι σημαντικό το ποιος θα κερδίσει, ποιες θα είναι οι ευρωομάδες που θα διαμορφωθούν από την Δευτέρα (10/6) και τι κατεύθυνση θα πάρει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση…»

«Είναι κρίσιμες εκλογές και για τη χώρα μας μιας και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε την σπουδαιότητα αυτών των εκλογών ως κριτήριο για την πορεία της χώρας, αλλά βεβαίως είναι κρίσιμες και για την Ευρώπη, για το που θα πάει η Ευρωπαϊκή Ένωση αν δηλαδή θα πάμε σε μία μετεξέλιξη της Ευρώπης με κοινωνικό πρόσημο. με το να μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης οι ανάγκες και τα αιτήματα των πολιτών ή αν θα συνεχίσουμε να συζητάμε για το πως θα στηρίξουμε τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο. Άρα είναι σημαντικές εκλογές, είναι σημαντικό το ποιος θα κερδίσει, ποιες θα είναι οι ευρωομάδες που θα διαμορφωθούν από την Δευτέρα (10/6) και τι κατεύθυνση θα πάρει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωκοινοβούλιο», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Μορφίδης. 

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία των ευρωεκλογών αναβαφτιστήκαμε και εμείς και ανανεώσαμε τη σχέση μας με τους πολίτες, πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό και ήταν κάτι που το θέλαμε….»

«Η νομοθέτηση της Ε.Ε. είναι αυτή που μας αφορά πάρα πολύ, καθώς το 80% σχεδόν της εθνικής νομοθεσίας στηρίζεται στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα λοιπόν αυτές οι εκλογές μπορεί να μην βγάζουν κυβέρνηση, αλλά δίνουν την κατεύθυνση και σίγουρα μας αφορούν όλους πάρα μα πάρα πολύ. Εμείς στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. με όλα αυτά που έχουμε περάσει τον τελευταίο χρόνο νομίζω ότι είναι σημαντικό το ότι είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι, έχουμε ξεπεράσει τα εσωτερικά μας προβλήματα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία των ευρωεκλογών αναβαφτιστήκαμε και εμείς και ανανεώσαμε τη σχέση μας με τους πολίτες, πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό και ήταν κάτι που το θέλαμε. Ασχοληθήκαμε με όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας από την ακρίβεια και τις προτάσεις που κάναμε για την επίλυση αυτού το τόσο σοβαρού ζητήματος που μας απασχολεί όλους. Κάναμε προτάσεις για το φορολογικό σύστημα που πρέπει να έχει χώρα και για μία σειρά ζητημάτων», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Κώστας Μορφίδης. 

«Ζητάμε από τους πολίτες να σκεφτούν και να κρίνουν εάν με την πολιτική που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία απομακρυνόμαστε ή πλησιάζουμε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση…»

«Ζητάμε η ελληνική κοινωνία να κρίνει αυτές μας τις προτάσεις σε αυτές τις ευρωεκλογές. Κυρίως όμως ζητάμε από τους πολίτες να σκεφτούν και να κρίνουν εάν με την πολιτική που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία απομακρυνόμαστε ή πλησιάζουμε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς λέμε ότι απομακρυνόμαστε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απομακρυνόμαστε από τις αξίες της, απομακρυνόμαστε από το κράτος δικαίου, από τις αρχές που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πλησιάζουμε μάλλον με τις χώρες τις πρώην ανατολικές. Συγκρινόμαστε οικονομικά με τη Βουλγαρία και στο κράτος δικαίου με την Ουγγαρία του κ. Οrban. Οι Έλληνες πλέον δεν πιστεύουν  ότι έχουμε δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Ένα 61% των πολιτών πιστεύουν ότι δεν υπάρχει δημοκρατία και μόνο το 11% πιστεύει ότι υπάρχει δημοκρατία στον τόπο. Άρα λοιπόν έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα με την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει για όλα αυτά να στείλουμε ένα μήνυμα ανατροπής κι ένα μήνυμα ανάγκης για αλλαγή της πολιτικής αυτής», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μορφίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...