Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διαψεύδει τον Ταγίπ Ερντογάν  για τα Ίμια

Ημέρα:

spot_img

Διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος  Ταγίπ Ερντογάν  για τα Ίμια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τονίζοντας «δεν υπήρξε καμία συνεννόηση».

Σχετικό ρεπορτάζ του ιστότοπου in.gr γράφει:

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και πως είναι ψέματα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν. «Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε:

«Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Ανακοίνωση του υπουργείου

Το απόγευμα της Πέμπτης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρει:

Καμία δήλωση για τον Τούρκο πρόεδρο και όσα υποστήριξε για τα Ίμια δεν έχει κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
«Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος πρόεδρος έκανε έμμεσο πλην σαφή υπαινιγμό σε καθεστώς «γκρίζων ζωνών» στα Ιμια «και σε άλλα νησιά» του Αιγαίου, προοικονομώντας το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν λίγο αργότερα οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο κ. Ερντογάν αναφέρεται σε περιεχόμενο συνομιλίας ανάμεσα σε Ελληνες και Τούρκους. Προ δύο εβδομάδων είχε παραπέμψει σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ανέφερε ότι είπε σε «Έλληνα πρώην δήμαρχο» πως η Ελλάδα δεν πρέπει να ασχολείται με την Τουρκία. Εν ολίγοις, ο κ. Ερντογάν εμφανίζεται να δημοσιοποιεί μέρος συνομιλιών που έχει κατά καιρούς με Έλληνες ηγέτες και αξιωματούχους.

Χθες, πάντως, ο κ. Ερντογάν εκτίμησε πως «φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια) λόγω της στάσης που επιδείξαμε εκεί. Είχαμε πει πως εάν γίνει μια κίνηση στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια), όπως γινόταν προηγουμένως, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική. Αλλά εάν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια), θα δείτε ότι κι εμείς δεν θα κάνουμε κάτι. Ο υπουργός Αμυνάς μου σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, θα τηλεφωνήσει στον υπουργό Αμυνας της Ελλάδας, για να τον ευχαριστήσει. Για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια) και στα άλλα νησιά, όπως έγινε φέτος».

(πηγή: in.gr)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...