Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπάμπης Δράκος: «Η αξιωματική αντιπολίτευση τρέμει μην τυχόν οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές…»

Ημέρα:

spot_img

Μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, των οποίων η επάρκεια θα φανεί επί της ουσίας στην πράξη, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας, Μπάμπης Δράκος, τα όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/5) στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη στήριξη της εργασίας, τη μείωση των φόρων και την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

«Νομίζω ότι σε επίπεδο ανακοινώσεων είμαστε στον σωστό δρόμο. Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε και στην πράξη πως θα κυλήσουν όλα αυτά τα μέτρα. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Νομίζω όμως ότι τουλάχιστον ως αρχή, ως εξαγγελία, ως σύλληψη σχεδίου, είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας.

«Το σχέδιο είναι κάτι που υπάρχει σε αυτήν την Κυβέρνηση από την αρχή. Χαρακτηρίζεται από το ότι κινείται πάντοτε με σχέδιο, το είδαμε από την ανάληψη των καθηκόντων της από τον Ιούλιο πέρυσι…»

Παράλληλα, αναφερόμενος ειδικά στο σχέδιο της Κυβέρνησης και στον τρόπο που αυτή λειτουργεί, ο Μπάμπης Δράκος υπογραμμίζει: «Το σχέδιο είναι κάτι που υπάρχει σε αυτήν την Κυβέρνηση από την αρχή. Χαρακτηρίζεται από το ότι κινείται πάντοτε με σχέδιο, το είδαμε από την ανάληψη των καθηκόντων της από τον Ιούλιο πέρυσι. Διαπιστώσαμε ότι όλα ήταν έτοιμα και αυτό οφείλεται σε ένα πολύ στενό επιτελείο που είχε ο πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι, ότι με το που ανέλαβε ο κάθε υπουργός, είχαν από έναν φάκελο για το τι έπρεπε και πρέπει να κάνουν. Για πρώτη φορά δεν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, ξέρει ο καθένας τι να κάνει κι όλα αυτά είναι θετικά ως προς την αξιολόγηση τουλάχιστον της πρώτης χρονιάς διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, νομίζω ότι βρίσκεται σε θέση άμυνας και τρέμει πραγματικά μην τυχόν η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές…»

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «βλέπει» στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού πρόωρες εκλογές, ο Μπάμπης Δράκος τονίζει: «Όσον αφορά την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, νομίζω ότι βρίσκεται σε θέση άμυνας και τρέμει πραγματικά μην τυχόν η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Αυτό διότι μία τέτοια περίπτωση θα τους δημιουργήσει προβλήματα μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία δεν θα αφήσουν ανέπαφο ούτε τον αρχηγό τους, Αλέξη Τσίπρα, διότι το να χάνεις εκλογές για πέμπτη συνεχόμενη φορά, αρχίζει και σου δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα».

«Οι συνθήκες των εκλογών και το πότε θα γίνουν είναι αρμοδιότητα καθαρά του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης»

 Για το πως κρίνει ο ίδιος το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Δράκος αναφέρει: «Όσον αφορά τις πρόωρες εκλογές υπάρχουν αρνητικά και θετικά σε αυτό. Δεν είμαι αρμόδιος εγώ για να κρίνω αν πρέπει να γίνουν εκλογές. Οι συνθήκες των εκλογών και το πότε θα γίνουν είναι αρμοδιότητα καθαρά του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης και νομίζω ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

«Υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνηση, που είναι αμφίδρομη. Αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις»

 Τέλος, όσον αφορά το θέμα της ικανοποίησης των πολιτών από την Κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. τονίζει ότι «υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνηση, που είναι αμφίδρομη. Αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, όμως αυτό για να παγιωθεί θέλει αποτέλεσμα. Και η πολιτική, όπως πολλές φορές λέω, είναι ανταποδοτική. Είναι όπως λέμε τα …ανταποδοτικά τέλη, δηλαδή δίνεις και παίρνεις. Όλα αυτά θα μετρηθούν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...