Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο ΔΗΜ.ΑΡ. –ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Καβάλα

Ημέρα:

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, το οποίο είναι αποτέλεσμα της κοινής καθόδου ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ. στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβίου, παρουσιάστηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με συντονιστή της λιτής εκδήλωσης τον Γιώργο Γερομάρκο.

Αρχικά τοποθετήσεις έκαναν οι δυο γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών των δυο κομμάτων, με τον γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ιορδάνη Χοροζίδη, να επισημαίνει: «Ο ψευτοδιχασμός ανάμεσα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς τελείωσε. Δεν βάλαμε εμείς την υπογραφή μας σε αυτό το μνημόνιο. Τα επόμενα τρία χρόνια θα είμαστε σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την πλευρά μας, κάναμε όλες τις διεργασίες για να διευρυνθεί η μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη και ελπίζω ότι αυτό θα έχει απήχηση στον λαό. Χαιρόμαστε που σε αυτή τη νέα προσπάθεια έχουμε δίπλα μας τη ΔΗΜ.ΑΡ.».

«Το δίπολο “μνημόνιο-αντιμνημόνιο” αποτέλεσε μοχλό πίεσης για τη λήψη της εξουσίας από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τα αποτελέσματα ήταν άσχημα για τη χώρα. Τα τελευταία 40 χρόνια, η Ελλάδα γνώρισε ανάπτυξη, που βασιζόταν στον υπερβολικό δανεισμό, πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε τώρα, όπως και ο κρατισμός, αλλά και η σχέση με την επιχειρηματικότητα, που οδήγησε στην καταστροφή της μικρής επιχείρησης. Καλούμαστε να δώσουμε ώθηση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με την ιδιωτική οικονομία και την καινοτομία στο επίκεντρο, με ένα μικρότερο κράτος και αξιοκρατία, καθώς και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Όλα αυτά, φυσικά με έναν σταθερό ευρωπαϊκό πολιτισμό», σημείωσε από την μεριά του ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Καβάλα, Κυριάκος Κελίδης.

Τα ονόματα των έξι υποψηφίων της Δημοκρατικής Παράταξης στην Π.Ε. Καβάλας

Ακολούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο αποτελούν οι Δημήτρης Παπουτσής, Μαρία Τσουρή, Μανόλης Δημητριάδης, Απόστολος Αγελαράκης, Γιάννης Ιακωβίδης και Βασίλης Καγκαΐδης.

Οι περισσότεροι, στις τοποθετήσεις τους, σημείωσαν ότι σε αυτές τις εκλογές μπαίνει ένα τέλος στις ψευδαισθήσεις, που δημιούργησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος με τη δημαγωγική του ρητορική διαχώρισε τα πολιτικά κόμματα σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά, φέρνοντας ο ίδιος μια ακόμη σκληρότερη συμφωνία και κάλεσαν τους πολίτες να στηρίξουν το ενωτικό ψηφοδέλτιο των ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ..

Στόχος η δημιουργία του τρίτου πόλου

Ο Δημήτρης Παπουτσής δήλωσε ότι είναι τιμή για τον ίδιο η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο και τόνισε ότι ανοίγεται μια νέα προοπτική με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ώστε να αποτελέσει τον τρίτο πόλο, συμπληρώνοντας ότι διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές είναι να μπει περισσότερο μυαλό στην πολιτική σκέψη των συμπολιτών μας και η σταθερή ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Από την πλευρά της η Μαρία Τσουρή είπε ότι με τη φιλοδραχμία, η χώρα μας βρέθηκε πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου από την Ευρώπη, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για την ίδια να είναι η πρώτη γυναίκα αυτού του νέου συνδυασμού.

Ο Μανόλης Δημητριάδης υπογράμμισε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι δικαιωμένο ηθικά, με τις αλήθειες που έλεγε στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, όταν άλλοι προέτασσαν το κομματικό συμφέρον αντί το συμφέρον της χώρας, ενώ ο  Απόστολος Αγελαράκης δήλωσε ότι με τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη μπαίνει τέλος στο μυθιστόρημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι θα άλλαζε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και πως θα έσκιζε τα μνημόνια.

Ο Γιάννης Ιακωβίδης επισήμανε ότι η συσπείρωση κι άλλων δημοκρατικών δυνάμεων στον δρόμο που χάραξαν ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΔΗΜ.ΑΡ. θα δημιουργήσει αυτόν τον τρίτο πόλο της κεντροαριστεράς για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, ενώ  ο Βασίλης Καγκαΐδης χαρακτήρισε τον εαυτό του στρατιώτη της ιδέας και μόνιμο επιβάτη του τρένου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., συμπληρώνοντας ότι δεν είναι ώρα για διαχωρισμούς σε ευρωδούλους και ευρωμάχους.

Να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «ΩΚΕΑΝΙΣ», θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του νέου κομματικού φορέα, υπό την παρουσία του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Τέλος, μεταξύ άλλων, την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παρακολούθησαν οι Μιχάλης Τιμοσίδης, Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, Γιάννης Τσακλίδης, Κωστής Σιμιτσής και Βασίλης Τραϊφόρος.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...