Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Κ. Μορφίδης: Εκλογές δείχνει ο ανασχηματισμός

Προετοιμασίες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με τηλεδιασκέψεις

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Εθνικές εκλογές μέσα στο 2021 «βλέπει» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καβάλα και πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Μορφίδης.

Όπως επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», με αφορμή τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, «η Κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στη διάρκεια της νέας χρονιάς, μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που θα υπάρξει από το τέλος της πανδημίας, το οποίο φυσικά όλοι ελπίζουμε να έρθει μέσα στο 2021».

«Ο ανασχηματισμός δεν έγινε για να διαχειριστεί η Κυβέρνηση την πολυεπίπεδη κρίση, αλλά μόνο και μόνο για να προετοιμαστεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, γιατί αυτό θεωρεί ότι την συμφέρει…»

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, ο Κώστας Μορφίδης τόνισε αρχικά: «Ενώ ακούγαμε για έναν δομικό ανασχηματισμό, είχαμε έναν πολύ περιορισμένο, σε λίγα μόλις υπουργεία, που γίνεται με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές και μόνο αυτές, καθώς και την τακτοποίηση των εσωτερικών εκκρεμοτήτων της Νέας Δημοκρατίας. Άρα ο ανασχηματισμός δεν έγινε για να διαχειριστεί η Κυβέρνηση την πολυεπίπεδη κρίση, αλλά μόνο και μόνο για να προετοιμαστεί το κυβερνών κόμμα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όταν το αποφασίσει ο πρωθυπουργός μέσα στη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, γιατί αυτό θεωρεί ότι την συμφέρει».

«Γενικότερα θα λέγαμε για τον ανασχηματισμό τη φράση, άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…»

«Είδαμε για παράδειγμα την τοποθέτηση του κ. Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που δείχνει τον άνθρωπο ο οποίος θα κάνει τις εκλογές. Αυτό ενέχει έναν κίνδυνο γιατί ο κ. Βορίδης έχει πει ότι θεσμικά θα πρέπει να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να μην έρθει ξανά στην Κυβέρνηση η Αριστερά. Αν προσπαθήσει με αυτή τη λογική να διαχειριστεί τα του υπουργείου του, γίνεται αντιληπτό ότι θα έχουμε πρόβλημα ως χώρα, ως Δημοκρατία κι ως πολιτισμός γενικότερα. Από εκεί και πέρα οι αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν σε βασικά υπουργεία, όπως το Υγείας, το Ανάπτυξης ή το Παιδείας, υπουργεία με πολλά προβλήματα που βλέπουμε καθημερινά, δεν έγιναν. Ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε ότι δεν υπήρξαν προβλήματα, άρα ο ίδιος αναλαμβάνει και την ευθύνη για την όποια διαχείριση έγινε το προηγούμενο διάστημα και την αποτυχία που υπήρξε σε αυτά τα υπουργεία. Γενικότερα θα λέγαμε για τον ανασχηματισμό τη φράση, άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», σημείωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Μορφίδης.

«Έχουμε πάρει την απόφαση να συνεχίσουμε, έστω και με συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, για να μπορέσουμε αυτόν τον μήνα να εκλέξουμε τα όργανά μας και να ξεκινήσει ένας διάλογος που θα μας οδηγήσει στο συνέδριο, αμέσως μόλις μπορέσουμε κι αφού τελειώσει η πανδημία»

Ερωτηθείς τέλος για το πως θα κινηθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο πλαίσιο της νέας χρονιάς, την οποία και «βλέπει» ως χρονιά εκλογών, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Καβάλα, απάντησε: «Μη ξεχνάμε ότι έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες για συνέδριο εδώ κι έναν χρόνο και δεν μπορούμε να το προχωρήσουμε. Έχουμε πάρει την απόφαση να συνεχίσουμε, έστω και με συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, για να μπορέσουμε αυτόν τον μήνα να εκλέξουμε τα όργανά μας και να ξεκινήσει ένας διάλογος που θα μας οδηγήσει στο συνέδριο, αμέσως μόλις μπορέσουμε κι αφού τελειώσει η πανδημία. Τουλάχιστον να γίνει δηλαδή η συζήτηση που αφορά το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος μιας κι έχουν αλλάξει πάρα πολλά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την είσοδο νέων μελών και ανθρώπων από τον γενικότερο χώρο της Αριστεράς. Άρα θα πρέπει να συζητήσουμε και με αυτούς και για την προγραμματική διακήρυξη του κόμματος μας».

spot_img

Διαφημίσεις