Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κοινός παρονομαστής προσφυγικού και ασφαλιστικού ο ανταγωνισμός

Ημέρα:

Για το ασφαλιστικό και το προσφυγικό μίλησαν χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι των σωματείων εμποροϋπαλλήλων, συνταξιουχικών σωματείων και του σωματείου οικοδόμων.

«Η συνέντευξη δίνεται αφενός για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που είναι προς ψήφιση και την οργάνωση του αγώνα μας απέναντι σε αυτό, αφετέρου δε για το προσφυγικό ζήτημα. Το πρόβλημα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς και τα προβλήματα που έχουμε από την ανεργία, την απληρωσιά έχουν κοινή βάση. Είναι η λογική των ανταγωνισμών και οι επιλογές που κάνουν τα μονοπώλια γενικότερα, ώστε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν μεταξύ τους και τη νύφη την πληρώνουμε εμείς. Για το προσφυγικό η λύση είναι να σταματήσει ο πόλεμος και να φεύγουν οι μετανάστες από τις πρώτες χώρες στον τελικό προορισμό τους. Για το ασφαλιστικό με την οργάνωση της πάλης μας μπορούμε να το κρατήσουμε μακριά», δήλωσε αρχικά ο αντιπρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, Γιάννης Γιαγκίδης.

Το ζήτημα είναι να δείξουμε όλοι μαζί την στήριξη μας απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες

Από την πλευρά του ο Πέτρος Ταχματζίδης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας επισήμανε: «Δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο το δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες. Βλέπουμε δραματικές εικόνες και γι’ αυτό συνταξιούχοι κι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς. Η Ε.Ε. παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου και τα δεινά που επωμίζονται οι πρόσφυγες. Οι αιτίες του πολέμου πρέπει να μας απασχολήσουν όλους, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα που θα έχουμε μπροστά μας σε λίγο καιρό. Το ζήτημα είναι να δείξουμε όλοι μαζί την στήριξη μας απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες για να πάνε στον προορισμό που επέλεξαν. Θέλουμε κι άλλα συνταξιουχικά σωματεία να μπουν σε αυτήν την προσπάθεια, ώστε από κοινού να βοηθήσουν όλοι όπως μπορούν».

Οι συνταξιούχοι έτοιμοι να βοηθήσουν αφιλοκερδώς για τους πρόσφυγες

 «Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολες όσον αφορά το προσφυγικό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα δικά μας. Το συνταξιοδοτικό, την φορολογία κλπ. Διαθέτουμε τους εαυτούς μας όλοι οι συνταξιούχοι με ό,τι δύναμη έχουμε να βοηθήσουμε. Ακούγονται στην Καβάλα κάποιες κινήσεις από ξενοδόχους, εστιάτορες και θα θέλαμε να πούμε ότι είμαστε στη διάθεση τους, καθώς υπάρχουν συνταξιούχοι μάγειρες, σερβιτόροι κι άλλες ειδικότητες που δεν τις ξεχάσαμε. Μπορούμε να βοηθήσουμε αφιλοκερδώς, αρκεί να μας δώσουν χώρο και εργαλεία», σημείωσε ο Γιώργος Πετρούδης, πρόεδρος συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Καβάλας.

Έκτρωμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο – Θα διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση

 Ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, εκπρόσωπος του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, στις δηλώσεις του υπογράμμισε: «Πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το προσφυγικό, οι περισσότεροι εκ των οποίων δημιούργησαν το πρόβλημα. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, καθώς ενώ γνώριζε τι θα γίνει προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί, ώστε να φέρει σε δεύτερη μοίρα τις ανατροπές που γίνονται στα εργασιακά μας δικαιώματα. Αυτό το έκτρωμα που έρχεται και θα διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση πρέπει να αποσυρθεί. Δεν σηκώνει διορθώσεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κουράσει τον κόσμο με στόχο να μας έρθει ένα τελικό κείμενο που θα καταλύει ό,τι έχει απομείνει. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση, ώστε αν αποφασίσει η κυβέρνηση να φέρει το έκτρωμα στη Βουλή ν’ απαντηθεί με μεγάλη 48ωρη απεργία δίχως προηγούμενο».

Οι δράσεις για το προσφυγικό – Κριτική στο Εργατικό Κέντρο

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα για το μεταναστευτικό. Έτσι την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 6.30 απόγευμα στην κεντρική πλατεία θα γίνει συγκέντρωση – εκδήλωση. Στις 9 με 11 το πρωί κάθε μέρα συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο στέκι λαϊκών επιτροπών και την Πέμπτη 6 με 8 το βράδυ στον ίδιο χώρο.

Αυτά θα παραδοθούν Τετάρτη 23 Μαρτίου στους πρόσφυγες.

Τέλος, ο κ. Γιαγκίδης αναφέρθηκε και στην απόφαση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου να σταματήσει να ανοίγει τα σαββατοκύριακα.

«Το πρόγραμμα ήταν ήδη για τα σωματεία αποτρεπτικό στο να λειτουργήσουν, διότι το Εργατικό άνοιγε δυο απογεύματα από δυο ώρες κι έτσι αναγκαζόμασταν για συνελεύσεις, εκλογές κλπ. να πηγαίνουμε σαββατοκύριακα. Τώρα με την απόφαση αυτή λένε «όχι» στα σαββατοκύριακα. Είναι μια προσπάθεια να αποτρέψει τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να οργανωθούν σ’ όλα όσα έρχονται. Όλα τα σωματεία πρέπει να είναι απέναντι σ’ αυτήν την απόφαση, η οποία πρέπει να ανατραπεί στην πράξη», τόνισε ο κ. Γιαγκίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...