Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Ρίζος: Το προσφυγικό δεν λύνεται με ναρκοπέδια και ντουβάρια

Ημέρα:

Στις εξελίξεις που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε από την Καβάλα, όπου παρακολούθησε τις εργασίες της συνεδρίασης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Ρίζος.

«Ναι, έχουμε μια ένταση των ροών το τελευταίο διάστημα και βλέπουμε μια τακτική που μεταχειρίζονται, σίγουρα κατόπιν οδηγιών, όμως αυτά τα έχουμε ξαναζήσει στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον κι αυτοί που κάνουν λόγο για πρωτοφανή γεγονότα και ροή δεν πρέπει να είναι κάτοικοι Έβρου διαχρονικά», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ρίζος.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε ξανά ναρκοπέδια, ούτε μπορούμε να χτίζουμε ντουβάρια για 120 χιλιόμετρα. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο…»

 «Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση, υπάρχει ενίσχυση της συνοριακής δύναμης, ίσως να υπολείπεται από τον επιθυμητό αριθμό, αλλά έχουν γίνει κινήσεις έγκαιρα. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι ότι όσο δεν θα σταματούν οι αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, θα έχουμε τα ίδια γεγονότα. Ούτε μπορούμε να βάλουμε ξανά ναρκοπέδια, ούτε μπορούμε να χτίζουμε ντουβάρια για 120 χιλιόμετρα. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και στο πλαίσιο των αιτιών, των συγκρούσεων, των πολέμων και της φτώχειας», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ρίζος.

«Όλα τα προβλήματα έχουν λύση με επιμονή, υπομονή και σχέδιο. Αυτό είναι το βασικό»

«Ευελπιστούμε ότι οι ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές δεν θα στείλουν νέους «Όρμπαν» στο ευρωκοινοβούλιο, τους νέους αρνητές της πραγματικότητας. Με αυτόν τον στόχο και με αυτό το σχέδιο πορευόμαστε. Υπάρχουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης πολιτείας και των διεθνών κανόνων που ορίζουν τι ακριβώς γίνεται με τους πρόσφυγες – μετανάστες. Δεν πρέπει να εντείνουν αυτοί που έχουν κάποια θέση την αίσθηση της φοβίας και της τρομολαγνείας. Όλα τα προβλήματα έχουν λύση με επιμονή, υπομονή και σχέδιο. Αυτό είναι το βασικό», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ρίζος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...