Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Ρίζος: Το προσφυγικό δεν λύνεται με ναρκοπέδια και ντουβάρια

Ημέρα:

spot_img

Στις εξελίξεις που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε από την Καβάλα, όπου παρακολούθησε τις εργασίες της συνεδρίασης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Ρίζος.

«Ναι, έχουμε μια ένταση των ροών το τελευταίο διάστημα και βλέπουμε μια τακτική που μεταχειρίζονται, σίγουρα κατόπιν οδηγιών, όμως αυτά τα έχουμε ξαναζήσει στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον κι αυτοί που κάνουν λόγο για πρωτοφανή γεγονότα και ροή δεν πρέπει να είναι κάτοικοι Έβρου διαχρονικά», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ρίζος.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε ξανά ναρκοπέδια, ούτε μπορούμε να χτίζουμε ντουβάρια για 120 χιλιόμετρα. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο…»

 «Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση, υπάρχει ενίσχυση της συνοριακής δύναμης, ίσως να υπολείπεται από τον επιθυμητό αριθμό, αλλά έχουν γίνει κινήσεις έγκαιρα. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι ότι όσο δεν θα σταματούν οι αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, θα έχουμε τα ίδια γεγονότα. Ούτε μπορούμε να βάλουμε ξανά ναρκοπέδια, ούτε μπορούμε να χτίζουμε ντουβάρια για 120 χιλιόμετρα. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και στο πλαίσιο των αιτιών, των συγκρούσεων, των πολέμων και της φτώχειας», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ρίζος.

«Όλα τα προβλήματα έχουν λύση με επιμονή, υπομονή και σχέδιο. Αυτό είναι το βασικό»

«Ευελπιστούμε ότι οι ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές δεν θα στείλουν νέους «Όρμπαν» στο ευρωκοινοβούλιο, τους νέους αρνητές της πραγματικότητας. Με αυτόν τον στόχο και με αυτό το σχέδιο πορευόμαστε. Υπάρχουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης πολιτείας και των διεθνών κανόνων που ορίζουν τι ακριβώς γίνεται με τους πρόσφυγες – μετανάστες. Δεν πρέπει να εντείνουν αυτοί που έχουν κάποια θέση την αίσθηση της φοβίας και της τρομολαγνείας. Όλα τα προβλήματα έχουν λύση με επιμονή, υπομονή και σχέδιο. Αυτό είναι το βασικό», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ρίζος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...