Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Δημήτρης Παπουτσής: «Ελπίζω ότι οι προσδοκίες δεν θα διαψευστούν»

Ημέρα:

Ανάλογη των προσδοκιών θεωρεί την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής.

«Θεωρώ πως οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου είναι μια καλή στιγμή στην παράταξή μας, έπειτα από πολλά χρόνια και πολλές και δύσκολες στιγμές και περιπέτειες που έχουμε περάσει. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι την υπόθεση ανασυγκρότησης ιδεολογικά και πολιτικά του πολύπαθου χώρου μας, θα τη θεωρήσει σ’ ένα σημαντικό βαθμό και δική της υπόθεση η ίδια η κοινωνία», επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Παπουτσής.

«Ελπίζω ότι οι προσδοκίες δεν θα διαψευστούν»

«Θεωρώ πως η συμμετοχή θα είναι ανάλογη των προσδοκιών μας. Δεν περιμένω βέβαια να υπάρχουν συγκλονιστικά φαινόμενα αντίστοιχων διαδικασιών που ζήσαμε στο απώτερο παρελθόν ως προς την μαζικότητα συμμετοχής των πολιτών, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και σε μια εποχή που υπάρχει γενικότερα μια καχυποψία στην ίδια την πολιτική ζωή του τόπου, σε μια εποχή που έχει απαξιωθεί η πολιτική και τα δημόσια πρόσωπα που συμμετέχουν σ’ αυτή, εκτιμώ πως η συμμετοχή θα είναι τέτοια που θα μας επιτρέψει να πορευτούμε με πιο στέρεα βήματα στις επόμενες προσπάθειες. Ελπίζω ότι αυτές οι προσδοκίες δεν θα διαψευστούν. Τις έχει ανάγκη η ίδια η πατρίδα μας, η κοινωνία και η πολιτική ζωή του τόπου στο μέτρο που θα χρειαστεί να ασχοληθούμε με πιο υπεύθυνο τρόπο για τα μελλοντικά πράγματα στην πατρίδα μας», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Έγινε σοβαρή προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα…»

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από την οργάνωση που υπήρξε σε τοπικό επίπεδο ενόψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου, ο πρώην βουλευτής Καβάλας απάντησε: «Έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα. Σε αυτό συνετέλεσαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι που στην πλειονότητά τους πέρασαν από την Καβάλα, απηύθυναν ανοιχτό δημόσιο κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις συγκεκριμένες δραστηριότητες. Στηρίξαμε όλες τις υποψηφιότητες, όσο μπορούσαμε, χωρίς καμιά εξαίρεση και μεροληπτική διάθεση υπέρ ή εις βάρος κάποιου από τους υποψηφίους. Θεωρούμε πως και αυτοί με την προσπάθεια τους συμβάλλουν στην ενίσχυση της παράταξης και βέβαια είναι σεβαστές, σε κάθε περίπτωση και αυτονόητες, οι προσωπικές επιλογές και επιθυμίες κάθε πολίτη έναντι όλων αυτών των υποψηφίων. Εκείνο που εμπεδώνεται στη συνείδηση όλων είναι ότι δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή μας σ’ αυτή τη διαδικασία, δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για να το έχουμε υπόψη μας».

Δύο γύρους εκλογών «βλέπει» ο Δημήτρης Παπουτσής

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε μια ή δυο Κυριακές, ο κ. Παπουτσής απάντησε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να πάμε σε δυο Κυριακές, με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι είναι εννιά και με αυτονόητο το δικαίωμα πολλοί πολίτες να εκφραστούν άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο σε κάθε μια από αυτές. Θεωρώ ως το πιθανότερο σενάριο να μη συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του 50% συν μια ψήφο που έχει ορίσει αδιαμφισβήτητα η επιτροπή δεοντολογία υπό τον κ. Αλιβιζάτο και το πιθανότερο είναι να πάμε σε αναμέτρηση δυο γύρων για την ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης στις 19 Νοεμβρίου. Είμαστε παρόντες, όπως και να έχει, σταθερά και αταλάντευτα κι εγώ προσωπικά όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, όταν κάποιοι είχαν προεξοφλήσει την εξαΰλωση της παράταξης και θα είμαστε παρόντες και την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τελικά αυτός που θα εκλεγεί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...