Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Παπουτσής: «Ελπίζω ότι οι προσδοκίες δεν θα διαψευστούν»

Ημέρα:

spot_img

Ανάλογη των προσδοκιών θεωρεί την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής.

«Θεωρώ πως οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου είναι μια καλή στιγμή στην παράταξή μας, έπειτα από πολλά χρόνια και πολλές και δύσκολες στιγμές και περιπέτειες που έχουμε περάσει. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι την υπόθεση ανασυγκρότησης ιδεολογικά και πολιτικά του πολύπαθου χώρου μας, θα τη θεωρήσει σ’ ένα σημαντικό βαθμό και δική της υπόθεση η ίδια η κοινωνία», επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Παπουτσής.

«Ελπίζω ότι οι προσδοκίες δεν θα διαψευστούν»

«Θεωρώ πως η συμμετοχή θα είναι ανάλογη των προσδοκιών μας. Δεν περιμένω βέβαια να υπάρχουν συγκλονιστικά φαινόμενα αντίστοιχων διαδικασιών που ζήσαμε στο απώτερο παρελθόν ως προς την μαζικότητα συμμετοχής των πολιτών, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και σε μια εποχή που υπάρχει γενικότερα μια καχυποψία στην ίδια την πολιτική ζωή του τόπου, σε μια εποχή που έχει απαξιωθεί η πολιτική και τα δημόσια πρόσωπα που συμμετέχουν σ’ αυτή, εκτιμώ πως η συμμετοχή θα είναι τέτοια που θα μας επιτρέψει να πορευτούμε με πιο στέρεα βήματα στις επόμενες προσπάθειες. Ελπίζω ότι αυτές οι προσδοκίες δεν θα διαψευστούν. Τις έχει ανάγκη η ίδια η πατρίδα μας, η κοινωνία και η πολιτική ζωή του τόπου στο μέτρο που θα χρειαστεί να ασχοληθούμε με πιο υπεύθυνο τρόπο για τα μελλοντικά πράγματα στην πατρίδα μας», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Έγινε σοβαρή προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα…»

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από την οργάνωση που υπήρξε σε τοπικό επίπεδο ενόψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου, ο πρώην βουλευτής Καβάλας απάντησε: «Έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα. Σε αυτό συνετέλεσαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι που στην πλειονότητά τους πέρασαν από την Καβάλα, απηύθυναν ανοιχτό δημόσιο κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις συγκεκριμένες δραστηριότητες. Στηρίξαμε όλες τις υποψηφιότητες, όσο μπορούσαμε, χωρίς καμιά εξαίρεση και μεροληπτική διάθεση υπέρ ή εις βάρος κάποιου από τους υποψηφίους. Θεωρούμε πως και αυτοί με την προσπάθεια τους συμβάλλουν στην ενίσχυση της παράταξης και βέβαια είναι σεβαστές, σε κάθε περίπτωση και αυτονόητες, οι προσωπικές επιλογές και επιθυμίες κάθε πολίτη έναντι όλων αυτών των υποψηφίων. Εκείνο που εμπεδώνεται στη συνείδηση όλων είναι ότι δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή μας σ’ αυτή τη διαδικασία, δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για να το έχουμε υπόψη μας».

Δύο γύρους εκλογών «βλέπει» ο Δημήτρης Παπουτσής

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε μια ή δυο Κυριακές, ο κ. Παπουτσής απάντησε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να πάμε σε δυο Κυριακές, με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι είναι εννιά και με αυτονόητο το δικαίωμα πολλοί πολίτες να εκφραστούν άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο σε κάθε μια από αυτές. Θεωρώ ως το πιθανότερο σενάριο να μη συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του 50% συν μια ψήφο που έχει ορίσει αδιαμφισβήτητα η επιτροπή δεοντολογία υπό τον κ. Αλιβιζάτο και το πιθανότερο είναι να πάμε σε αναμέτρηση δυο γύρων για την ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης στις 19 Νοεμβρίου. Είμαστε παρόντες, όπως και να έχει, σταθερά και αταλάντευτα κι εγώ προσωπικά όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, όταν κάποιοι είχαν προεξοφλήσει την εξαΰλωση της παράταξης και θα είμαστε παρόντες και την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τελικά αυτός που θα εκλεγεί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...