Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: “…θα υπάρξουν αντίμετρα εξισορροπητικά αυτού του κοινωνικού βάρους που φέρνει το μνημόνιο”

Ημέρα:

spot_img

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διαχείριση της δύσκολης κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με κοινωνική ευαισθησία, υποστηρίζει ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης. 

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και γενικότερα σε αποφάσεις που να βγάζουν την χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Εξισορροπητικά αντίμετρα για την διαχείριση της δύσκολης κατάστασης

«Βεβαίως η συμφωνία, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, είναι ιδιαίτερα επαχθής για πολλές κοινωνικές ομάδες, όμως εκείνο που προέχει είναι να διαχειριστούμε αυτήν την δύσκολη κατάσταση με κοινωνική ευαισθησία. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα υπάρξουν αντίμετρα εξισορροπητικά αυτού του κοινωνικού βάρους που φέρνει το μνημόνιο. Επίσης, αυτό που θα αποτελέσει το συντελεστικό στοιχείο του να βγούμε από το τέλμα είναι να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για την επενδυτική δραστηριότητα», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλίδης.

Το μεγάλο βάρος στον αγροτικό τομέα

«Αυτή η επενδυτική δραστηριότητα δεν πρέπει να είναι κατ’ ανάγκη μεγάλης κλίμακας, αλλά να αρχίσει από μικρά πράγματα, ώστε να κινηθεί η παραγωγική μηχανή. Φυσικά το μεγάλο μας βάρος πρέπει να πέσει στον αγροτικό τομέα, γιατί εκεί υπάρχουν δυνατότητες να δημιουργηθούν συνθήκες ανακούφισης στον αγρότη, τον οποίο έτσι κι αλλιώς επιβαρύνουν τα φορολογικά μέτρα που έχει στις πλάτες του. Τα ισοδύναμα που αναζητούνται αφορούν κυρίως τον αγροτικό τομέα, αφού στο συνταξιοδοτικό δεν έχουμε δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Αντίμετρα δημιουργούμε εκεί όπου υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική. Όσον αφορά τις συντάξεις οι επιβαρύνσεις θα είναι κατά το δυνατό αντιμετωπίσιμες και για αυτό υπάρχουν κινήσεις στο να έχουμε μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ, για να μην επιβαρυνθούν οι χαμηλότερες συντάξεις», συμπλήρωσε στην συνέχεια ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στο στόχαστρο τα χρονίζοντα τοπικά προβλήματα

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με τις προτεραιότητες που θα θέσει για τα τοπικά ζητήματα, αλλά και για το πότε θεωρεί ότι θα γίνει η άρση των capital controls, o κ. Εμμανουηλίδης απάντησε: «Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που προγραμματικά έχει οριστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, εκτιμώ ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα της τραπεζικής λειτουργίας και την άρση αυτού του ιδιαίτερα προβληματικού για την οικονομία θεσμού των capital controls. Όσον αφορά τα τοπικά θέματα, στο στόχαστρο μας εκείνα που ως χρονίζοντα προβλήματα δεν βρήκαν την λύση τους, όπως είναι τα στρατόπεδα, το νοσοκομείο, το δικαστήριο, αυτά που δικαιούται η τοπική κοινωνία και που μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση που να τακτοποιεί αυτά τα ζητήματα και φυσικά εκείνο που πρέπει να προσέξουμε και να ρίξουμε το βάρος είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες για επενδυτική δραστηριότητα μικροκλίμακας με ανάπτυξη ιδιαίτερα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και στον τομέα του τουρισμού».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...

Επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο...

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...