Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: “…θα υπάρξουν αντίμετρα εξισορροπητικά αυτού του κοινωνικού βάρους που φέρνει το μνημόνιο”

Ημέρα:

spot_img

Στόχος της κυβέρνησης είναι η διαχείριση της δύσκολης κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με κοινωνική ευαισθησία, υποστηρίζει ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης. 

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και γενικότερα σε αποφάσεις που να βγάζουν την χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Εξισορροπητικά αντίμετρα για την διαχείριση της δύσκολης κατάστασης

«Βεβαίως η συμφωνία, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει, είναι ιδιαίτερα επαχθής για πολλές κοινωνικές ομάδες, όμως εκείνο που προέχει είναι να διαχειριστούμε αυτήν την δύσκολη κατάσταση με κοινωνική ευαισθησία. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα υπάρξουν αντίμετρα εξισορροπητικά αυτού του κοινωνικού βάρους που φέρνει το μνημόνιο. Επίσης, αυτό που θα αποτελέσει το συντελεστικό στοιχείο του να βγούμε από το τέλμα είναι να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για την επενδυτική δραστηριότητα», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλίδης.

Το μεγάλο βάρος στον αγροτικό τομέα

«Αυτή η επενδυτική δραστηριότητα δεν πρέπει να είναι κατ’ ανάγκη μεγάλης κλίμακας, αλλά να αρχίσει από μικρά πράγματα, ώστε να κινηθεί η παραγωγική μηχανή. Φυσικά το μεγάλο μας βάρος πρέπει να πέσει στον αγροτικό τομέα, γιατί εκεί υπάρχουν δυνατότητες να δημιουργηθούν συνθήκες ανακούφισης στον αγρότη, τον οποίο έτσι κι αλλιώς επιβαρύνουν τα φορολογικά μέτρα που έχει στις πλάτες του. Τα ισοδύναμα που αναζητούνται αφορούν κυρίως τον αγροτικό τομέα, αφού στο συνταξιοδοτικό δεν έχουμε δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Αντίμετρα δημιουργούμε εκεί όπου υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική. Όσον αφορά τις συντάξεις οι επιβαρύνσεις θα είναι κατά το δυνατό αντιμετωπίσιμες και για αυτό υπάρχουν κινήσεις στο να έχουμε μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ, για να μην επιβαρυνθούν οι χαμηλότερες συντάξεις», συμπλήρωσε στην συνέχεια ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στο στόχαστρο τα χρονίζοντα τοπικά προβλήματα

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με τις προτεραιότητες που θα θέσει για τα τοπικά ζητήματα, αλλά και για το πότε θεωρεί ότι θα γίνει η άρση των capital controls, o κ. Εμμανουηλίδης απάντησε: «Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που προγραμματικά έχει οριστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, εκτιμώ ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα της τραπεζικής λειτουργίας και την άρση αυτού του ιδιαίτερα προβληματικού για την οικονομία θεσμού των capital controls. Όσον αφορά τα τοπικά θέματα, στο στόχαστρο μας εκείνα που ως χρονίζοντα προβλήματα δεν βρήκαν την λύση τους, όπως είναι τα στρατόπεδα, το νοσοκομείο, το δικαστήριο, αυτά που δικαιούται η τοπική κοινωνία και που μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση που να τακτοποιεί αυτά τα ζητήματα και φυσικά εκείνο που πρέπει να προσέξουμε και να ρίξουμε το βάρος είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες για επενδυτική δραστηριότητα μικροκλίμακας με ανάπτυξη ιδιαίτερα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και στον τομέα του τουρισμού».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...