Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Στο πλευρό των σχολικών τροχονόμων η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Βασίλης Μαυρομμάτης: Διεκδικούν τα αυτονόητα, τα νόμιμα δικαιώματά τους

Στο πλευρό των σχολικών τροχονόμων και στον αγώνα που κάνουν για να αποκτήσουν επιτέλους εργασιακά δικαιώματα, στέκεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας. 

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο», μ’ αφορμή την παρουσία των σχολικών τροχονόμων την Τρίτη (12/3) στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Μαυρομμάτης.

«Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα σε αυτό που κάνουν, είναι στον δρόμο, είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και είναι εύλογο να ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας…»

«Οι σχολικοί τροχονόμοι ζητούν βασικά να είναι ασφαλισμένοι, καθώς δεν έχουν ασφάλιση, αλλά και να υπάρχει μία σύμβαση εργασίας και φυσικά να λαμβάνουν έναν αξιοπρεπή μισθό κι όχι 176 ευρώ που παίρνουν σήμερα. Υπάρχει μια μεγάλη επικινδυνότητα σε αυτό που κάνουν, καθώς είναι στον δρόμο, είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και είναι εύλογο να ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι χρόνια που διεκδικούν αυτά τα αιτήματα, αλλά δυστυχώς έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο χωρίς να έχει γίνει κάτι. Ελπίζουμε να δικαιωθούν οι σχολικοί τροχονόμοι για το καλό όλων μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Μαυρομμάτης.

«Διεκδικούν τα αυτονόητα, τα νόμιμα δικαιώματά τους. Δυστυχώς θεωρούνται ως εθελόντριες, καθώς οι πιο πολλές είναι γυναίκες, θέλουμε να αλλάξει αυτός ο νόμος»

«Ο ρόλος τους είναι πάρα πολύ σημαντικός στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, των παιδιών μας δηλαδή, από και προς τις σχολικές μονάδες. Αλλά είναι και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο, με αποτέλεσμα να διεκδικούν τα αυτονόητα, τα νόμιμα δικαιώματά τους. Δυστυχώς θεωρούνται ως εθελόντριες, καθώς οι πιο πολλές είναι γυναίκες. Αλλά έτσι έχει οριστεί αυτός ο θεσμός και γι’ αυτό θέλουμε να αλλάξει αυτός ο νόμος και να υπάρξει μία σύμβαση, να γίνει μία πρόσληψη να υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται οι εργαζόμενοι», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας.

«Τους συμπαραστεκόμαστε ως Ένωση Γονέων και πιστεύουμε να υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα σε αυτόν τον αγώνα τους…»

«Δεν είναι θεσμός που μπορεί να συνεχιστεί με αυτή τη μορφή. Πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο που θα ικανοποιούνται οι σχολικοί τροχονόμοι, γιατί ο ρόλος τους είναι πάρα πολύ σημαντικός. Ρυθμίζουν την κυκλοφορία, περνάνε τα παιδιά και μάλιστα σε κάποιο σχολεία οι δρόμοι έχουν μεγάλη κυκλοφορία, οπότε είναι καθοριστικός ο ρόλος τους, γι’ αυτό και πρέπει να έχουν τις συνθήκες εργασίας που χρειάζεται. Και ειδικά το ότι είναι ανασφάλιστοι τόσα χρόνια. Γι’ αυτό και τους συμπαραστεκόμαστε ως Ένωση Γονέων και πιστεύουμε να υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα σε αυτόν τον αγώνα τους», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Μαυρομμάτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...