Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΔΙΠΑΕ: 10 χρόνια στο Διεθνές Επιμελητήριο Μηχανικών Πετρελαίου

Ημέρα:

spot_img

Επετειακή εκδήλωση με τιμώμενο πρόσωπο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια ένταξής του στο Διεθνές Επιμελητήριο Μηχανικών Πετρελαίου με έδρα το Χιούστον των Η.Π.Α., θα πραγματοποιήσει στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής (5/5), το ΔΙ.ΠΑ.Ε. (Πανεπιστημιούπολη Καβάλας), στο μεγάλο αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Για την εκδήλωση αυτή, στη διάρκεια της οποίας θα αναγορευτεί επίτιμο μέλος του Διεθνούς Επιμελητηρίου Μηχανικών Πετρελαίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κοσμήτορας του ΔΙ.ΠΑ.Ε., Θανάσης Μητρόπουλος.

«Το Διεθνές Επιμελητήριο Μηχανικών Πετρελαίου λειτουργεί σε 140 χώρες με πάνω από 100.000 μέλη και στην Ελλάδα ο μοναδικός εκπρόσωπος του είναι στην Καβάλα…»

«Είναι μια εκδήλωση που την προγραμματίζαμε πάρα πολύ καιρό. Σε αυτή συμβάλλουν πολλοί άνθρωποι, ενώ χρειάζεται και έγκριση από το Διεθνές Επιμελητήριο Μηχανικών Πετρελαίου που έχει έδρα το Χιούστον των Η.Π.Α. Η εκδήλωση γίνεται για τα 10 χρόνια λειτουργίας του παραρτήματος Καβάλας. Το Διεθνές Επιμελητήριο Μηχανικών Πετρελαίου λειτουργεί σε 140 χώρες με πάνω από 100.000 μέλη και στην Ελλάδα ο μοναδικός εκπρόσωπος του είναι στην Καβάλα. Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα μέχρι και την Κύπρο και θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Το παράρτημα της Καβάλας ιδρύθηκε το 2013 και κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας και γι’ αυτό θέλαμε να δώσουμε μια διάσταση σε αυτό που νομίζουμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αφενός γιατί η Ελλάδα παίζει έναν σημαντικό και κομβικό ρόλο σε ό,τι αφορά τον ενεργειακό τομέα, αλλά και αφετέρου ειδικότερα θέλαμε να τονίσουμε ότι και η Καβάλα, πέρα από τον ιστορικό της ρόλο έχει καθημερινό και πραγματικό ρόλο σε ό,τι αφορά τους υδρογονάνθρακες και την ενέργεια», τόνισε σχετικά ο κ. Μητρόπουλος.

«Η Καβάλα έχει έναν μεγάλο ρόλο στα ενεργειακά. Υπάρχει μια κινητικότητα και σε άλλες περιοχές, αλλά εδώ, η Καβάλα είναι αυτή που παράγει πετρέλαιο…»

«Είναι άλλωστε και η μοναδική περιοχή που παράγει πετρέλαιο στη χώρα.

Επίσης θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος να είναι επίτιμο μέλος αυτού του Επιμελητηρίου, διότι έτσι όχι μόνο θα δείξουμε ότι η Ελλάδα έχει πραγματικά έναν κεντρικό ρόλο στον ενεργειακό τομέα, αλλά και η Καβάλα ειδικότερα έναν βαρύνοντα ρόλο. Την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας, θα γίνει η αναγόρευση και θα ακολουθήσει η συζήτηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, καθώς και δεξίωση. Θέλουμε να προβάλουμε αυτά και αυτούς που πραγματικά έχουν έναν σημαίνοντα ρόλο. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η Καβάλα έχει έναν μεγάλο ρόλο στα ενεργειακά. Υπάρχει μια κινητικότητα και σε άλλες περιοχές, αλλά εδώ, η Καβάλα είναι αυτή που παράγει πετρέλαιο. Οι άλλες περιοχές μπορεί να είναι πιθανές, κυρίως όμως για φυσικό αέριο, όχι για πετρέλαιο. Άρα αυτό είναι σημαντικό. Το ίδρυμά μας εδώ έχει μια ιστορία πάνω από 50 χρόνια στους υδρογονάνθρακες, είναι κρίσιμη η παρουσία μας. Ο υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση μας να γίνει μέλος αυτού του Επιμελητηρίου κι αυτό είναι σημαντικό γιατί θα παίξει βαρύνοντα ρόλο και τώρα και αργότερα», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο κοσμήτορας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...