Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
spot_img

942 φοιτητές θα φοιτήσουν την νέα χρονιά στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας του ΔΠΘ

Ημέρα:

Στους 942 διαμορφώνεται ο αριθμός των φοιτητών της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για το 2024 – 2025, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο καθηγητής του ιδρύματος, Θανάσης Μητρόπουλος.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ο αριθμός των φοιτητών της Καβάλας είναι από τους υψηλότερους, όταν στην Ξάνθη για παράδειγμα ανέρχονται στους 842. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας έχει διαθέσει ένα μεγάλο ποσό της τάξης των 5,8 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας – Δράμας.

Την Τρίτη (11/6) αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αρχίζουν οι εξετάσεις των φοιτητών

«Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά και τις παροχές, αλλά και τους σχεδιασμούς τους οποίους κάνει το Πανεπιστήμιο και νομίζω ότι θα προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση σωστά. Να πω επίσης ότι έχουμε και μία καλή λειτουργία σε ό,τι αφορά μέσα στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή βέβαια οι περισσότεροι φοιτητές βρίσκονται στα σπίτια τους και διαβάζουν οπότε ίσως υπάρχει μια μεγαλύτερη ησυχία μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, μιας και οι εξετάσεις της καλοκαιρινής περιόδου θα αρχίσουν την Τρίτη (11/6) αμέσως μετά τις ευρωεκλογές», ανέφερε σχετικά ο κ. Μητρόπουλος.

«Ήταν μία αναμενόμενη και φυσική εξέλιξη η συνένωση της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας με το Δ.Π.Θ. και πιστεύω ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι τάχθηκαν εναντίον αυτής της συνένωσης, δεν έβλεπαν ούτε στρατηγικά, ούτε μακριά…»

Για την επιμονή και εν τέλει τη δικαίωσή του για τη συνένωση της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας με το Δ.Π.Θ., ο Θανάσης Μητρόπουλος υπογράμμισε: «Να πω την αλήθεια ότι ήταν μία αναμενόμενη και φυσική εξέλιξη αυτό το πράγμα και πιστεύω ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι τάχθηκαν εναντίον αυτής της συνένωσης, δεν έβλεπαν ούτε στρατηγικά, ούτε μακριά, γύρω από αυτό το θέμα και ο λόγος είναι ότι ουσιαστικά είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε μία κατάσταση όπως ήταν αυτή που είχε δημιουργήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, το οποίο καλώς ή κακώς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και το είχαμε πει από την αρχή ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι καλά κατανεμημένο στις πόλεις όπου βρίσκεται, ενώ στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. ήταν ετεροβαρής η κατανομή. Με αυτή την έννοια λοιπόν φαινόταν ότι ήταν πολύ καλύτερο το να είμαστε σε ένα Πανεπιστήμιο που είναι 50 χρόνων, από τα μεγάλα και ερευνητικά πανεπιστήμια».

Υπόσχεση του δημάρχου Καβάλας για τοποθέτηση νέων πινακίδων που οδηγούν στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι πάρα πολύ σύντομα θα ξεκινήσει να τοποθετεί τις νέες πινακίδες, οι οποίες οδηγούν προς την Πανεπιστημιούπολη Καβάλας του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. «Ελπίζουμε τις επόμενες λίγες μέρες να γίνει αυτή η τοποθέτηση, θα είναι πάρα πολύ θετική, γιατί σε έναν μήνα περίπου βγαίνουν τα αποτελέσματα και πάρα πολλοί γονείς έρχονται και ψάχνουν να δουν σπίτια, να δουν πως είναι το Πανεπιστήμιο και διάφορα άλλα τέτοια θέματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πινακίδες στην Καβάλα, ελπίζω να τις βγάλουμε όλες τις παλιές πινακίδες και να μπουν οι σωστές για να μην υπάρχει και σύγχυση στο κοινό το οποίο θα έρθει στην πόλη μας», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...

Δεκτή η προσφυγή του ΟΛΚ για τον χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο λιμάνι

Για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης,...

Συνεχίζεται με προβλήματα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα εφαρμογής του μέτρου της...

«Το ΤάΒΛΙ» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στο Ακόντισμα

Το ιστορικό θεατρικό έργο «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη,...