Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση για την διαφορετικότητα στο 7ο Δημοτικό Καβάλας

Ημέρα:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα το πρωί 21/11/2016 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Παναγίας, από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ο ΑΓ. ΝΕΣΤΩΡ» και τον Σύλλογο «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια η προγραμματισμένη εκδήλωση με ενημέρωση και διάφορες δράσεις στα πλαίσια της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (20η Νοεμβρίου).

Ο Δ/ντής κ. Σπύρος Δημητριάδης καλωσόρισε τις Προέδρους των 2 Συλλόγων, τα μέλη των Δ.Σ. και τις εθελόντριες που παραβρέθηκαν στο σχολείο τους.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στην παγκόσμια ημέρα από την Κα Ανέστη. Ακολούθησε μικρή συζήτηση με ερωτήματα που έθεσαν προς τα παιδιά, η Κα Χατζηβαρύτη και η Κα Ανέστη γύρω από τα δικαιώματά τους.

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές, μετά στην εισαγωγή που έκανε η εθελόντρια Ανθή Παπαδοπούλου, παρακολούθησαν 2 βιντεάκια με αναφορά στην διαφορετικότητα και στον ρατσισμό και καθώς στο πρώτο υπήρχε και τραγούδι από «ΤΑ ΑΕΡΙΚΑ», τα παιδιά ακολούθησαν και τραγούδησαν αυθόρμητα «…τα χρόνια φεύγουν σαν τα χελιδόνια, οι φίλοι φεύγουνε και `μείς απ’ την αρχή, μια λέξη όμως διαρκώς να μας θυμίζει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!!!! Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε…».

Η εθελόντρια Φένια Βακιάνη μοίρασε στους μικρούς μαθητές υλικό γύρω από τα δικαιώματα και εκείνοι με πολύ σοβαρότητα τα διάβασαν και συμμετείχαν στην συζήτηση που ακολούθησε. Μετά την ενημέρωση τον λόγο είχε η δράση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 2Είχε ετοιμαστεί ένα δένδρο και επάνω του τα παιδιά κόλλησαν τα πράσινα φύλλα που τους δόθηκαν. Προηγουμένως είχαν γράψει ένα από τα δικαιώματα με το όνομά τους και την τάξη τους. Το δένδρο προσφέρθηκε από τους συλλόγους στο σχολείο για να θυμίζει την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τις δύο Προέδρους Ν. Ανέστη & Γ. Χατζηβαρύτη και οι κυρίες μέλη των Δ.Σ. Κ. Γαβριηλίδου, Γ. Καραγιαννοπούλου, Ε. Ψυρούκη & Κ. Μπάτη και οι εθελόντριες Ανθή Παπαδοπούλου, Φένια Βακιάνη και Φένια Βλαχοπούλου.

Ο Δ/ντής του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι μικροί μαθητές της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξης στο κλείσιμο της εκδήλωσης ευχαρίστησαν τις κυρίες που οργάνωσαν μια τόσο όμορφη δράση.

Εμείς με την σειρά μας ευχαριστήσαμε τον Δ/ντή και τους εκπ/κούς γιατί αποδέχθηκαν αμέσως να γίνει η εκδήλωση στο σχολείο τους και τα παιδιά διότι συμπεριφέρθηκαν με μεγάλη ωριμότητα και σοβαρότητα και συμμετείχαν ενεργά σε όλη την διάρκειά της.

Στους μικρούς μαθητές προσφέρθηκαν χυμοί και γύρισαν στις τάξεις τους για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους.

 Εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων

Η Πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ

Η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο Άγ. Νέστωρ»

ΝΙΚΗ ΑΝΕΣΤΗ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...