Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση για την διαφορετικότητα στο 7ο Δημοτικό Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα το πρωί 21/11/2016 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Παναγίας, από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ο ΑΓ. ΝΕΣΤΩΡ» και τον Σύλλογο «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια η προγραμματισμένη εκδήλωση με ενημέρωση και διάφορες δράσεις στα πλαίσια της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (20η Νοεμβρίου).

Ο Δ/ντής κ. Σπύρος Δημητριάδης καλωσόρισε τις Προέδρους των 2 Συλλόγων, τα μέλη των Δ.Σ. και τις εθελόντριες που παραβρέθηκαν στο σχολείο τους.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στην παγκόσμια ημέρα από την Κα Ανέστη. Ακολούθησε μικρή συζήτηση με ερωτήματα που έθεσαν προς τα παιδιά, η Κα Χατζηβαρύτη και η Κα Ανέστη γύρω από τα δικαιώματά τους.

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές, μετά στην εισαγωγή που έκανε η εθελόντρια Ανθή Παπαδοπούλου, παρακολούθησαν 2 βιντεάκια με αναφορά στην διαφορετικότητα και στον ρατσισμό και καθώς στο πρώτο υπήρχε και τραγούδι από «ΤΑ ΑΕΡΙΚΑ», τα παιδιά ακολούθησαν και τραγούδησαν αυθόρμητα «…τα χρόνια φεύγουν σαν τα χελιδόνια, οι φίλοι φεύγουνε και `μείς απ’ την αρχή, μια λέξη όμως διαρκώς να μας θυμίζει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!!!! Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε…».

Η εθελόντρια Φένια Βακιάνη μοίρασε στους μικρούς μαθητές υλικό γύρω από τα δικαιώματα και εκείνοι με πολύ σοβαρότητα τα διάβασαν και συμμετείχαν στην συζήτηση που ακολούθησε. Μετά την ενημέρωση τον λόγο είχε η δράση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 2Είχε ετοιμαστεί ένα δένδρο και επάνω του τα παιδιά κόλλησαν τα πράσινα φύλλα που τους δόθηκαν. Προηγουμένως είχαν γράψει ένα από τα δικαιώματα με το όνομά τους και την τάξη τους. Το δένδρο προσφέρθηκε από τους συλλόγους στο σχολείο για να θυμίζει την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τις δύο Προέδρους Ν. Ανέστη & Γ. Χατζηβαρύτη και οι κυρίες μέλη των Δ.Σ. Κ. Γαβριηλίδου, Γ. Καραγιαννοπούλου, Ε. Ψυρούκη & Κ. Μπάτη και οι εθελόντριες Ανθή Παπαδοπούλου, Φένια Βακιάνη και Φένια Βλαχοπούλου.

Ο Δ/ντής του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και οι μικροί μαθητές της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξης στο κλείσιμο της εκδήλωσης ευχαρίστησαν τις κυρίες που οργάνωσαν μια τόσο όμορφη δράση.

Εμείς με την σειρά μας ευχαριστήσαμε τον Δ/ντή και τους εκπ/κούς γιατί αποδέχθηκαν αμέσως να γίνει η εκδήλωση στο σχολείο τους και τα παιδιά διότι συμπεριφέρθηκαν με μεγάλη ωριμότητα και σοβαρότητα και συμμετείχαν ενεργά σε όλη την διάρκειά της.

Στους μικρούς μαθητές προσφέρθηκαν χυμοί και γύρισαν στις τάξεις τους για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους.

 Εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων

Η Πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ

Η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο Άγ. Νέστωρ»

ΝΙΚΗ ΑΝΕΣΤΗ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...