Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Ημέρα:

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με το φετινό καθεστώς των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων, όπως εξηγεί με δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ, με την ιδιότητα του φοροτέχνη – λογιστή, ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Γιάννης Προμούσας.

«Η αλήθεια είναι πως σ’ ό,τι έχει να κάνει με την συμπλήρωση των φορολογικών  δηλώσεων φέτος παρατηρούνται αρκετά λάθη, καθυστερήσεις, παραλείψεις, ελλιπή δεδομένα», ανέφερε αρχικά ο κ. Προμούσας.

«Γενικώς έχουν διαπιστωθεί αρκετά λάθη, ενώ είχε παρουσιαστεί μία εικόνα ότι θα είναι προσυμπληρωμένες οι δηλώσεις κι ότι 1,3 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι πολύ εύκολο να ολοκληρώσουν την υποβολή τους…»

«Διαπιστώνονται προβλήματα στα έκτακτα επιδόματα των συνταξιούχων, εκκρεμούν βεβαιώσεις αποδοχών από ορισμένους δήμους και ορισμένα υπουργεία, έχουν διαπιστωθεί λάθη σε προσυμπληρωμένα εισοδήματα, προβλήματα στον κωδικό με την επιστρεπτέα προκαταβολή ή σε ζημίες προηγούμενων ετών. Επίσης σε ό,τι έχει να κάνει με τόκους καταθέσεων ορισμένων τραπεζών, υπήρχε ένα πρόβλημα με το γεγονός ότι δεν εκτυπωνόταν το εκκαθαριστικά κλπ. Γενικώς έχουν διαπιστωθεί αρκετά λάθη, ενώ είχε παρουσιαστεί μία εικόνα ότι θα είναι προσυμπληρωμένες οι δηλώσεις κι ότι 1,3 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι πολύ εύκολο να ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων τους, δεδομένου ότι θα είναι προσυμπληρωμένες», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Προμούσας.

«Πρέπει όλες αυτές οι δηλώσεις να φιλτραριστούν και να ελεγχθούν ενδελεχώς από τους λογιστές…»

«Κάτι τέτοιο, τουλάχιστον προς το παρόν, διαπιστώνουμε ότι δεν υφίσταται. Πρέπει όλες αυτές οι δηλώσεις να φιλτραριστούν και να ελεγχθούν ενδελεχώς από τους λογιστές και προς αυτήν την κατεύθυνση βγήκε και μία ανακοίνωση από την Ομοσπονδία μας. Θα χαρακτήριζα ατυχή τον χαρακτηρισμό του υπουργού του κ. Χατζηδάκη περί συντεχνιακών αντιδράσεων. Δεν είναι τέτοιος ο σκοπός της Ομοσπονδίας μας. Εμείς λειτουργούμε πάντα προς όφελος των πελατών μας, επιζητούμε να κάνουμε πιο ποιοτική, πιο παραγωγική την εργασία μας, έτσι ώστε να εργαστούμε απρόσκοπτα και χωρίς θα έλεγα προς όφελος των πελατών μας. Αυτός είναι ο σκοπός μας και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν συντεχνιακά οφέλη και στην συντεχνιακές αντιδράσεις», υπογράμμισε καταληκτικά ο Γιάννης Προμούσας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...