Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Περιμένοντας τους Ρουμάνους και το κλείσιμο των σχολείων

Ημέρα:

Πάρης Παρασχούδης: Λίγο πάνω από τις 40.000 οι κλίνες στο νησί της Θάσου που σε σχέση με τον πληθυσμό του είναι πολλές / Το σημαντικό είναι να αντέξουν οι υποδομές / Η επιχειρηματικότητα προσαρμόζεται στις καταστάσεις

«Παραφράζοντας τον γνωστό ποιητή «περιμένοντας τους Ρουμάνους, αντί για τους βαρβάρους». Το νησί «παίρνει μπροστά» με τους Ρουμάνους και τους Βαλκάνιους γενικότερα. Αν δεν κλείσουν τα σχολεία είναι πολύ ήσυχα τα πράγματα και το επιχειρείν έχει προσαρμοστεί σε αυτό. Ούτε οι παραλίες έχουν αναπτυχθεί πλήρως, ούτε όλα τα μαγαζιά έχουν ανοίξει πλήρως. Γενικά δεν φαίνεται σαν ένας προορισμός, ο οποίος θα μεταμορφωθεί σε δύο εβδομάδες και θα είναι ένας προορισμός πολύ γεμάτος με όλα σε λειτουργία».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα όσα περιγράφει αφορούν την κίνηση στο νησί γενικότερα, αφού τα ξενοδοχεία είναι προετοιμασμένα από πολύ νωρίτερα, αφού μετά το Πάσχα συνέχισαν την λειτουργία τους, εξυπηρετώντας πολύ κόσμο από την κεντρική, ανατολική και βόρεια Ευρώπη.

Λίγο πάνω από τις 40.000 οι κλίνες στη Θάσο που σε σχέση με τον πληθυσμό της είναι πολλές. Βρίσκεται στη 10η θέση των ελληνικών νησιών

Όσον αφορά τον αριθμό των κλινών στα ξενοδοχεία της Θάσου διαμορφώνεται στις 11.000, ενώ οι κλίνες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι περίπου 20.000 κλίνες, ενώ άλλες 12.000 υπάρχουν από τα νέα καταλύματα που νοικιάζονται μέσω της οικονομίας διαμοιρασμού. Συνολικά είμαστε λίγο πάνω από τις 40.000 κλίνες. Η Θάσος σε σχέση με τον πληθυσμό της έχει αρκετές κλίνες. Είναι στη 10η θέση των ελληνικών νησιών. Από εκεί και πέρα όμως το πιο σημαντικό είναι οι υποδομές, οι οποίες πρέπει να μπορούν να αντέξουν περισσότερο αριθμό κλινών. Για Ιούλιο και Αύγουστο οι συγκεκριμένες υποδομές που έχουμε πιάνουν ταβάνι. Για αυτό και η προσπάθεια μας είναι να έρχονται περισσότεροι τουρίστες τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο που τα πράγματα είναι πιο ήπια. Αλλά το να έχουμε 100.000 επισκέπτες την ημέρα τον Αύγουστο, αυτό είναι μία οροφή, δεν ξέρω αν μπορούμε να το τραβήξουμε περισσότερο.

Για τις ελλείψεις προσωπικού: «Η επιχειρηματικότητα προσαρμόζεται στις καταστάσεις, αλλιώς όποιος δεν προσαρμόζεται δεν επιβιώνει. Το αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και ο καθένας βρίσκει λύσεις για να μπορεί να είναι λειτουργικός…»

«Σαφώς και μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα βέβαια αν έχουμε περισσότερα λιμάνια, να φεύγουν δύο δύο τα ferry boat από την Κεραμωτή προς τη Θάσο, να έχουμε περισσότερους δρόμους μιας και βασιζόμαστε στον οδικό τουρισμό και φυσικά τα βασικά, να έχουμε περισσότερο νερό, ηλεκτρικό και επικοινωνίες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Πάρης Παρασχούδης. Όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό επισήμανε: «Η επιχειρηματικότητα προσαρμόζεται στις καταστάσεις, αλλιώς όποιος δεν προσαρμόζεται δεν επιβιώνει. Το αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και ο καθένας βρίσκει λύσεις για να μπορεί να είναι λειτουργικός. Φυσικά και είναι έντονο το πρόβλημα και θα υπάρχει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να βρούμε τις λύσεις. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Θα προσαρμοστεί η αγορά σιγά σιγά προς αυτή τη συγκεκριμένη πραγματικότητα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Σταμάτης Κραουνάκης «Πιάνει Ο Έρωτας Δουλειά». Η μεγάλη επιτυχία...

Μάρκος Δέμπας: Διαρκείς προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας

Στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους των τοπικών...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...