Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Περιμένοντας τους Ρουμάνους και το κλείσιμο των σχολείων

Ημέρα:

Πάρης Παρασχούδης: Λίγο πάνω από τις 40.000 οι κλίνες στο νησί της Θάσου που σε σχέση με τον πληθυσμό του είναι πολλές / Το σημαντικό είναι να αντέξουν οι υποδομές / Η επιχειρηματικότητα προσαρμόζεται στις καταστάσεις

«Παραφράζοντας τον γνωστό ποιητή «περιμένοντας τους Ρουμάνους, αντί για τους βαρβάρους». Το νησί «παίρνει μπροστά» με τους Ρουμάνους και τους Βαλκάνιους γενικότερα. Αν δεν κλείσουν τα σχολεία είναι πολύ ήσυχα τα πράγματα και το επιχειρείν έχει προσαρμοστεί σε αυτό. Ούτε οι παραλίες έχουν αναπτυχθεί πλήρως, ούτε όλα τα μαγαζιά έχουν ανοίξει πλήρως. Γενικά δεν φαίνεται σαν ένας προορισμός, ο οποίος θα μεταμορφωθεί σε δύο εβδομάδες και θα είναι ένας προορισμός πολύ γεμάτος με όλα σε λειτουργία».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα όσα περιγράφει αφορούν την κίνηση στο νησί γενικότερα, αφού τα ξενοδοχεία είναι προετοιμασμένα από πολύ νωρίτερα, αφού μετά το Πάσχα συνέχισαν την λειτουργία τους, εξυπηρετώντας πολύ κόσμο από την κεντρική, ανατολική και βόρεια Ευρώπη.

Λίγο πάνω από τις 40.000 οι κλίνες στη Θάσο που σε σχέση με τον πληθυσμό της είναι πολλές. Βρίσκεται στη 10η θέση των ελληνικών νησιών

Όσον αφορά τον αριθμό των κλινών στα ξενοδοχεία της Θάσου διαμορφώνεται στις 11.000, ενώ οι κλίνες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι περίπου 20.000 κλίνες, ενώ άλλες 12.000 υπάρχουν από τα νέα καταλύματα που νοικιάζονται μέσω της οικονομίας διαμοιρασμού. Συνολικά είμαστε λίγο πάνω από τις 40.000 κλίνες. Η Θάσος σε σχέση με τον πληθυσμό της έχει αρκετές κλίνες. Είναι στη 10η θέση των ελληνικών νησιών. Από εκεί και πέρα όμως το πιο σημαντικό είναι οι υποδομές, οι οποίες πρέπει να μπορούν να αντέξουν περισσότερο αριθμό κλινών. Για Ιούλιο και Αύγουστο οι συγκεκριμένες υποδομές που έχουμε πιάνουν ταβάνι. Για αυτό και η προσπάθεια μας είναι να έρχονται περισσότεροι τουρίστες τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο που τα πράγματα είναι πιο ήπια. Αλλά το να έχουμε 100.000 επισκέπτες την ημέρα τον Αύγουστο, αυτό είναι μία οροφή, δεν ξέρω αν μπορούμε να το τραβήξουμε περισσότερο.

Για τις ελλείψεις προσωπικού: «Η επιχειρηματικότητα προσαρμόζεται στις καταστάσεις, αλλιώς όποιος δεν προσαρμόζεται δεν επιβιώνει. Το αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και ο καθένας βρίσκει λύσεις για να μπορεί να είναι λειτουργικός…»

«Σαφώς και μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα βέβαια αν έχουμε περισσότερα λιμάνια, να φεύγουν δύο δύο τα ferry boat από την Κεραμωτή προς τη Θάσο, να έχουμε περισσότερους δρόμους μιας και βασιζόμαστε στον οδικό τουρισμό και φυσικά τα βασικά, να έχουμε περισσότερο νερό, ηλεκτρικό και επικοινωνίες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Πάρης Παρασχούδης. Όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό επισήμανε: «Η επιχειρηματικότητα προσαρμόζεται στις καταστάσεις, αλλιώς όποιος δεν προσαρμόζεται δεν επιβιώνει. Το αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και ο καθένας βρίσκει λύσεις για να μπορεί να είναι λειτουργικός. Φυσικά και είναι έντονο το πρόβλημα και θα υπάρχει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να βρούμε τις λύσεις. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Θα προσαρμοστεί η αγορά σιγά σιγά προς αυτή τη συγκεκριμένη πραγματικότητα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...