Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2025
Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    «Μαύρο» δίμηνο για τα τοπικά βιβλιοπωλεία

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Γιώργος Ζοπόγλου: Ο  κόσμος ξέμεινε μάλλον από λεφτά και άλλαξαν πάρα πολύ οι ισορροπίες στην αγορά της Καβάλας / Την περίοδο της άνοιξης δεν περιμένουμε πολλά πράγματα / Τις όποιες αυξήσεις εμείς τις απορροφήσαμε

    «Τέτοιο Ιανουάριο και Φεβρουάριο είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε γενικά στην αγορά και πολύ περισσότερο στην αγορά της Καβάλας και τα τοπικά βιβλιοπωλεία».

    Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», σχετικά με την κίνηση που καταγράφηκε τον χειμώνα στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, ο ιδιοκτήτης του γνωστού βιβλιοπωλείου της πόλης μας «Κύβος», Γιώργος Ζοπόγλου. 

    «Οι φετινοί δύο πρώτοι μήνες της νέας χρονιάς δεν ήταν απλά χειρότεροι, αλλά ήταν… οι χειρότεροι!»

    «Μέχρι το τέλος των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τα πράγματα κυλούσαν καλά, όπως κάθε χρονιά άλλωστε. Με την αλλαγή του χρόνου έγινε κάτι «μαγικό», δυσκόλεψαν πάρα πολύ τα πράγματα. «Μαγικό» ως προς το χειρότερο. Ο  κόσμος ξέμεινε μάλλον από λεφτά και άλλαξαν πάρα πολύ οι ισορροπίες στην αγορά της Καβάλας. Σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες πέρυσι και πρόπερσι, οι φετινοί δύο πρώτοι μήνες της νέας χρονιάς δεν ήταν απλά χειρότεροι, αλλά ήταν… οι χειρότεροι! Σαν να γύρισε ένας διακόπτης δηλαδή και έπεσε μαύρο!», τόνισε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο κ. Ζοπόγλου. 

    «Η πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έφτασε σίγουρα μέχρι και το 20%. Ήταν ένα μαύρο δίμηνο για τα τοπικά βιβλιοπωλεία…»

    «Φέτος ο χειμώνας ήταν πιο κρύος, άρα ο κόσμος ξόδεψε αρκετά για την ενέργεια, συν και η ακρίβεια που ροκανίζει τα πάντα. Αυτές νομίζω είναι οι μεγάλες αιτίες αυτής της κατάστασης. Αυτά ήταν ο κύριος λόγος που δεν πήγε καλά η αγορά της Καβάλας. Η πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έφτασε σίγουρα μέχρι και το 20%. Ήταν ένα μαύρο δίμηνο για τα τοπικά βιβλιοπωλεία αν το περιορίσουμε στον δικό μας κλάδο. Γενικά η αγορά της Καβάλας πονάει και πολύ μάλιστα. Είναι παγωμένη!», σημείωσε ακόμη ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Κύβος». 

    «Την περίοδο της άνοιξης δεν περιμένουμε πολλά πράγματα στα τοπικά βιβλιοπωλεία. Κάνουμε τις αγορές μας και δειγματιζόμαστε για τον Σεπτέμβριο…»

    «Από εδώ και πέρα αυτή την περίοδο της άνοιξης δεν περιμένουμε και πολλά πράγματα στα τοπικά βιβλιοπωλεία. Κάνουμε τις αγορές μας και δειγματιζόμαστε για τον Σεπτέμβριο. Άρα εμείς αγοράζουμε τώρα πράγματα σιγά σιγά για τον Σεπτέμβριο. Δεν έχουμε κάποιες προσδοκίες τώρα, απλά περιμένουμε το Πάσχα για  κάποια δωράκια ίσως και το καλοκαίρι που θα ασχοληθούμε με τα βιβλία και με όλα όσα χρειάζονται τα παιδιά για να πάνε τις διακοπές τους. Γενικά τα μηνύματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα για το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο κ. Ζοπόγλου.  

    «Γενικότερα τις όποιες αυξήσεις προέκυψαν εμείς τις απορροφήσαμε…»

    Τέλος, αναφορικά με το αν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων στα τοπικά βιβλιοπωλεία, ο Γιώργος Ζοπόγλου επισήμανε: «Δεν είδαμε άλλες μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα μας, πέραν από εκείνες που είχαμε όταν είχε ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση πριν τρία χρόνια. Γενικότερα τις όποιες αυξήσεις προέκυψαν εμείς τις απορροφήσαμε και αντιθέτως θα έλεγα όπως και στο χαρτί το φωτοτυπικό και στις διαφάνειες και σε άλλα πάρα πολλά πράγματα έχει πέσει η τιμή τους. Πλέον περιμένουμε να έρθει η περίοδος του Πάσχα για να βγάλουμε λίγο το κεφάλι μας από τη θάλασσα, γιατί λίγο το βουτήξαμε μέσα αυτό το δύσκολο διάστημα».

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    «Αμέτι μου Χαμέτι Νο2»: Η απόλυτη κωμωδία της χρονιάς έρχεται στην Καβάλα!

    Μετά από συνεχόμενες SOLD OUT παραστάσεις, η πιο ανατρεπτική...

    Λεωνίδας Παππάς: Οι «πολιτικές ντρίμπλες» δεν θα περάσουν…

    «Η Πλεύση Ελευθερίας είναι ένα μονοπρόσωπο κόμμα, μονοθεματικό, χωρίς...

    Τριαντόπουλος: Τον λοιδορούν αν και γνωρίζουν ότι δεν έκανε τίποτα απολύτως

     Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Ο κ. Τριαντόπουλος διασύρεται καθημερινά με...

    Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Καβάλας

    Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου...

    Ξεκινάει μία καλύτερη περίοδος για τον κλάδο της εστίασης

    «Το δίμηνο που προηγήθηκε, Ιανουάριος και Φεβρουάριος, ήταν μία...

    Όταν το παιδί σου σε βλέπει σαν ξένο – Τι μπορείς να κάνεις;

    Τι κάνεις όταν το παιδί σου, που κάποτε έτρεχε...

    Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο Μακάριος Λαζαρίδης

    Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει με απόφαση του...

    Συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας

    Στη μεγάλη σημασία της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στον...