Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δούλεψε η αγορά την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων

Ημέρα:

spot_img

Πολύ ικανοποιητικοί ήταν οι τζίροι που κατέγραψαν τα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας, στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας των θερινών εκπτώσεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον “Ενήμερο”, ο γραμματέας του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, το γεγονός ότι οι εκπτώσεις έκαναν πρεμιέρα μια εβδομάδα νωρίτερα, μετά από απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, επέδρασε ιδιαίτερα θετικά στο καταναλωτικό κοινό, το οποίο έσπευσε να κάνει τις αγορές του μέχρι και το Σάββατο (10/7).

Προτίμησαν τις παραλίες κι όχι την αγορά οι Καβαλιώτες την περασμένη Κυριακή (11/7)

 Ωστόσο την Κυριακή (11/7) οι καταναλωτές, όπως σημείωσε σχετικά ο Γιάννης Κελγιώργης, προτίμησαν αντί της αγοράς, να βρεθούν σε κάποια παραλία της περιοχής μας, όπως άλλωστε έκαναν και οι περισσότεροι επαγγελματίες που δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους.

“Το λέμε ξανά και ξανά ως εμπορικός κόσμος. Οι παραγωγικές Κυριακές του χρόνου για την αγορά είναι συνολικά τέσσερις. Δύο πριν τα Χριστούγεννα, μια πριν την Πρωτοχρονιά και η Κυριακή των Βαΐων. Όλες οι άλλες Κυριακές δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στα ταμεία των επιχειρήσεων μας”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

“Από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μέχρι και σήμερα υπάρχει μια αυξητική τάση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας. Δεν συζητάμε καν για σύγκριση με το καλοκαίρι του 2020. Έχουμε υπερβεί κατά πολύ την περσινή χρονιά…”

 Γενικότερα για την πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων, ο κ. Κελγιώργης τόνισε ότι ξεκίνησε με θετικό πρόσημο, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον το ταμείο αρχίζει να γεμίζει και με χρήματα που προέρχονται από τουρίστες που βρίσκονται αυτή την εποχή στην περιοχή μας.

“Από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μέχρι και σήμερα υπάρχει μια αυξητική τάση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας. Δεν συζητάμε καν για σύγκριση με το καλοκαίρι του 2020. Έχουμε υπερβεί κατά πολύ την περσινή χρονιά, τα πάμε πολύ καλύτερα. Όμως πλέον συγκρίνουμε τα αποτελέσματα με το 2019 που ήταν μια κορυφαία χρονιά για την περιοχή μας, η οποία βασίζεται κυρίως στον οδικό τουρισμό. Έτσι αν δεν έχουμε κάποιο σοβαρό “ατύχημα” με την εξέλιξη της πανδημίας, θεωρώ ότι μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, θα υπερβούμε τον εθνικό στόχο να καλύψουμε την κίνηση του 2019 σε ποσοστό 50%”, σημείωσε σχετικά ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ.

Έλληνες και Ρουμάνοι κατακλύζουν φέτος Καβάλα και Θάσο – Λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οι Βούλγαροι

 Ο κ. Κελγιώργης μιλώντας για το προφίλ των τουριστών που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε Καβάλα και Θάσο, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ειδικά η Θάσος έχει κατακλυστεί από Ρουμάνους. Βλέπουμε όμως πλέον και πολλούς Έλληνες, που προτιμούν την περιοχή μας. Ίσως βοήθησαν και τα προγράμματα της ελληνικής πολιτείας με τον κοινωνικό τουρισμό κλπ. Πολύ λιγότεροι είναι πάντως οι Βούλγαροι, σε σχέση με άλλες χρονιές. Κυριαρχούν λοιπόν οι Έλληνες και οι Ρουμάνοι”.

“Αυτή τη στιγμή οι εκπτώσεις αρχίζουν από 20 με 30% έως και 60%. Όμως όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν σίγουρα θα δούμε ποσοστά που θα αγγίζουν το 70 ίσως και το 80%. Υπάρχει μεγάλη επάρκεια προϊόντων…”

“Διανύουμε ενάμιση χρόνο βαθιάς κρίσης στην αγορά της πόλης, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για τα καταστήματα να μην κάνουν καλές εκπτώσεις, οπότε η διάθεση των καταναλωτών να ψωνίσουν σε συνάρτηση με την ανάγκη τους για κάτι καινούργιο που θα φτιάξει εν τέλει και τη διάθεση τους, οδηγούν και τους εμπόρους σε μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων και αντίστοιχα μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους των καταναλωτών. Αυτή τη στιγμή οι εκπτώσεις αρχίζουν από 20 με 30% έως και 60%. Όμως όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν σίγουρα θα δούμε ποσοστά που θα αγγίζουν το 70 ίσως και το 80%. Υπάρχει μεγάλη επάρκεια προϊόντων στην τοπική αγορά, ωστόσο όσο νωρίτερα προβούμε σε αγορές, τόσο περισσότερο θα βρούμε τα νούμερα που επιθυμούμε”, σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του στον “Ε” ο Γιάννης Κελγιώργης.

 “Λευκή Νύχτα” στις 3 Σεπτεμβρίου αν και εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες εκείνη την περίοδο

 Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα της “Λευκής Νύχτας” στην αγορά της Καβάλας κι αν έχει αλλάξει κάτι σχετικά, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου απάντησε: “Ο προγραμματισμός μας προβλέπει την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, αν και εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση εκείνης της περιόδου το επιτρέψει. Βλέπουμε αυτή τη στιγμή ότι η μετάλλαξη Δέλτα ταλαιπωρεί τη χώρα, δεν ξέρουμε τι άλλο θα γίνει, οι εμβολιασμοί είναι μεν ικανοποιητικοί όχι όμως στο επίπεδο που θέλουμε, άρα πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις εκείνης της περιόδου, για το αν τελικά θα γίνει ή όχι η συγκεκριμένη εκδήλωση”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δικαιολογητικά για την προμήθεια κάρτας στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας

Από την Δημοτική Αστυνομία Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα Ενημερώνουμε τους...

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι του Δήμου Παγγαίου

Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι που θα έχουν την τιμή να...

Εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα σε όλο τον νομό

Με μουσική, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί οι κάτοικοι του...

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...