Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
spot_img

Ικανοποιητική η κίνηση στην αγορά της Καβάλας

Ημέρα:

Ικανοποιητική είναι η κίνηση στην αγορά της Καβάλας, μετά και τη συμπλήρωση της τρίτης εβδομάδας των χειμερινών εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλη Λεμονίδη, μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο από τις 25 Ιανουαρίου κι έπειτα.

«Υπάρχει μια σχετικά καλή κίνηση στα καταστήματα μας, αλλά αντίστοιχα δεν υπάρχει η ανάλογη κερδοφορία, οπότε τα ταμεία που γίνονται δεν είναι πολύ μεγάλα»

«Νομίζω ότι έχουμε πλέον μια καλή εικόνα στην τοπική αγορά. Το αξιοσημείωτο φέτος είναι ότι τα καταστήματα ξεκίνησαν με πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων από πολύ νωρίς. Είναι σαφές ότι υπήρχε ανάγκη από όλους τους συναδέλφους μου για ρευστοποίηση του εμπορεύματος, οπότε οι τιμές είναι πολύ χαμηλές. Υπάρχει μια σχετικά καλή κίνηση και μια επισκεψιμότητα στα καταστήματα μας, αλλά αντίστοιχα δεν υπάρχει η ανάλογη κερδοφορία, οπότε τα ταμεία που γίνονται δεν είναι πολύ μεγάλα, αλλά τουλάχιστον μπορούν οι καταστηματάρχες να πωλούν κάποια προϊόντα σε πολύ καλές τιμές και να ανταποκρίνονται σε κάποιες υποχρεώσεις», επισήμανε σχετικά μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Θα πρέπει να δούμε λίγο διαφορετικά την περίοδο που ακολουθεί μετά τις χειμερινές εκπτώσεις. Αν και είναι λίγο νωρίς όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι είναι η περίοδος που έχουμε ανάγκη να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο…»

«Ωστόσο πλήρη εικόνα θα έχουμε όταν τελειώσει και ο Φεβρουάριος. Τότε μόνο θα μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια, όσον αφορά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων κι αν είμαστε πιο ικανοποιημένοι από πέρυσι. Βέβαια να επισημάνω ότι θα πρέπει να δούμε λίγο διαφορετικά την περίοδο που ακολουθεί μετά τις χειμερινές εκπτώσεις, εννοώ αυτήν της άνοιξης και του καλοκαιριού. Αν και είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για αυτήν την περίοδο, όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι είναι η περίοδος που έχουμε ανάγκη να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο, έτσι ώστε να μπορούμε να βγάζουμε στη συνέχεια έναν πιο ομαλό χειμώνα με λιγότερες δυσκολίες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Βασίλης Λεμονίδης.

«Στην τοπική αγορά υπάρχει επάρκεια αγαθών, υπάρχουν μεγέθη και πολλά εμπορεύματα σε όλα τα καταστήματα, στα οποία ο καταναλωτής μπορεί να βρει προϊόντα σε πάρα πολύ καλές και χαμηλές τιμές»

«Το ξεκίνημα των χειμερινών εκπτώσεων ήταν νωθρό πάντως και η κίνηση άρχισε να ανεβαίνει σιγά – σιγά. Κυρίως υπήρχε μια καλύτερη κίνηση από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα. Πάντα τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα υπάρχει μια σχετικά καλή κίνηση και μετά πέφτει, όπως είναι φυσιολογικό, αφού τελειώνουν και τα χρήματα.

Στην τοπική αγορά πάντως υπάρχει επάρκεια αγαθών, υπάρχουν μεγέθη και πολλά εμπορεύματα σε όλα τα καταστήματα, στα οποία ο καταναλωτής μπορεί να βρει προϊόντα σε πάρα πολύ καλές και χαμηλές τιμές», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...