Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ικανοποιητική η κίνηση στην αγορά της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Ικανοποιητική είναι η κίνηση στην αγορά της Καβάλας, μετά και τη συμπλήρωση της τρίτης εβδομάδας των χειμερινών εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλη Λεμονίδη, μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο από τις 25 Ιανουαρίου κι έπειτα.

«Υπάρχει μια σχετικά καλή κίνηση στα καταστήματα μας, αλλά αντίστοιχα δεν υπάρχει η ανάλογη κερδοφορία, οπότε τα ταμεία που γίνονται δεν είναι πολύ μεγάλα»

«Νομίζω ότι έχουμε πλέον μια καλή εικόνα στην τοπική αγορά. Το αξιοσημείωτο φέτος είναι ότι τα καταστήματα ξεκίνησαν με πάρα πολύ μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων από πολύ νωρίς. Είναι σαφές ότι υπήρχε ανάγκη από όλους τους συναδέλφους μου για ρευστοποίηση του εμπορεύματος, οπότε οι τιμές είναι πολύ χαμηλές. Υπάρχει μια σχετικά καλή κίνηση και μια επισκεψιμότητα στα καταστήματα μας, αλλά αντίστοιχα δεν υπάρχει η ανάλογη κερδοφορία, οπότε τα ταμεία που γίνονται δεν είναι πολύ μεγάλα, αλλά τουλάχιστον μπορούν οι καταστηματάρχες να πωλούν κάποια προϊόντα σε πολύ καλές τιμές και να ανταποκρίνονται σε κάποιες υποχρεώσεις», επισήμανε σχετικά μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Θα πρέπει να δούμε λίγο διαφορετικά την περίοδο που ακολουθεί μετά τις χειμερινές εκπτώσεις. Αν και είναι λίγο νωρίς όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι είναι η περίοδος που έχουμε ανάγκη να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο…»

«Ωστόσο πλήρη εικόνα θα έχουμε όταν τελειώσει και ο Φεβρουάριος. Τότε μόνο θα μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια, όσον αφορά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων κι αν είμαστε πιο ικανοποιημένοι από πέρυσι. Βέβαια να επισημάνω ότι θα πρέπει να δούμε λίγο διαφορετικά την περίοδο που ακολουθεί μετά τις χειμερινές εκπτώσεις, εννοώ αυτήν της άνοιξης και του καλοκαιριού. Αν και είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για αυτήν την περίοδο, όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι είναι η περίοδος που έχουμε ανάγκη να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο, έτσι ώστε να μπορούμε να βγάζουμε στη συνέχεια έναν πιο ομαλό χειμώνα με λιγότερες δυσκολίες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Βασίλης Λεμονίδης.

«Στην τοπική αγορά υπάρχει επάρκεια αγαθών, υπάρχουν μεγέθη και πολλά εμπορεύματα σε όλα τα καταστήματα, στα οποία ο καταναλωτής μπορεί να βρει προϊόντα σε πάρα πολύ καλές και χαμηλές τιμές»

«Το ξεκίνημα των χειμερινών εκπτώσεων ήταν νωθρό πάντως και η κίνηση άρχισε να ανεβαίνει σιγά – σιγά. Κυρίως υπήρχε μια καλύτερη κίνηση από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα. Πάντα τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα υπάρχει μια σχετικά καλή κίνηση και μετά πέφτει, όπως είναι φυσιολογικό, αφού τελειώνουν και τα χρήματα.

Στην τοπική αγορά πάντως υπάρχει επάρκεια αγαθών, υπάρχουν μεγέθη και πολλά εμπορεύματα σε όλα τα καταστήματα, στα οποία ο καταναλωτής μπορεί να βρει προϊόντα σε πάρα πολύ καλές και χαμηλές τιμές», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...