Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Γιάννης Παναγιωτίδης: Το κλείσιμο της αγοράς δεν εξυπηρετεί σε τίποτα

Ημέρα:

Την ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης της Οικονομίας, με την παράλληλη τήρηση των απαραίτητων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο φοροτεχνικός, Γιάννης Παναγιωτίδης.

«Το κλείσιμο της αγοράς αυτήν την περίοδο, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα στη μείωση της πανδημίας. Ενόψει της θερινής περιόδου, η αγορά πρέπει να αρχίσει να παίρνει ρυθμό. Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, αν δεν υπάρξει εμβολιασμός ενός μεγάλου ποσοστού συμπολιτών μας, ωστόσο με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρέπει να προχωρήσουμε για να μη χαθεί ούτε μια ημέρα», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτίδης.

«Είτε άνθρωπος, είτε μηχανή, για να μπορέσει να μπει σε λειτουργία μετά από έναν χρόνο θέλει «ζέσταμα» και προετοιμασία. Πρέπει λοιπόν να φροντίσει η Κυβέρνηση γι’ αυτό άμεσα»

 Σχολιάζοντας στη συνέχεια τα όσα ακούγονται περί ενίσχυσης του κλάδου της εστίασης, ώστε οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτήν να μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα προϊόντα για την επανεκκίνηση της, ο Γιάννης Παναγιωτίδης επισήμανε: «Θεωρώ ότι η όποια βοήθεια είναι να δοθεί, αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Οδεύουμε προς τον Απρίλιο και η εστίαση είναι πιθανό να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους. Άρα πρέπει να είναι έτοιμοι οι επαγγελματίες να ξέρουν τι θα πάρουν για να μπορέσουν να ετοιμαστούν κατάλληλα. Είτε άνθρωπος, είτε μηχανή, για να μπορέσει να μπει σε λειτουργία μετά από έναν χρόνο θέλει «ζέσταμα» και προετοιμασία. Πρέπει λοιπόν να φροντίσει η Κυβέρνηση γι’ αυτό άμεσα».

«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι το μέρος της κοινωνίας που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη διάρκεια της πανδημίας…»

 Παράλληλα, μιλώντας για το αποτύπωμα που έχει αφήσει η πανδημία στους ελεύθερους επαγγελματίες τον τελευταίο χρόνο, ο κ. Παναγιωτίδης υπογράμμισε: «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι το μέρος της κοινωνίας που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη διάρκεια της πανδημίας. Ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, είτε με απόφαση της Κυβέρνησης, είτε λόγω του ότι υπολειτουργούν λόγω των απαγορεύσεων που ισχύουν. Εδώ και έναν χρόνο δεν έχουν καθόλου έσοδα, αλλά αντίθετα έχουν έξοδα. Συνεχίζουν επί της ουσίας να είναι τα ίδια «θύματα» με αυτά της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Η κατάσταση αυτή έχει κουράσει πολύ, ιδιαίτερα δε αυτούς που αντέχουν μέχρι στιγμής να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους. Και ψυχικά και υλικά δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να δίνουν από τα δικά τους χρήματα».

«Έχουν γίνει ουσιαστικές προσπάθειες από την Κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις με πολλαπλά εργαλεία, όμως αυτά τα χρήματα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το να καλύψουν κάποιες λειτουργικές ανάγκες»

Αναφορικά με τη στήριξη της Πολιτείας στους πληγέντες κλάδους κι αν αυτή είναι ικανοποιητική, ο Γιάννης  Παναγιωτίδης σημείωσε: «Από την άλλη έχουν γίνει ουσιαστικές προσπάθειες από την Κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις με πολλαπλά εργαλεία, όμως αυτά τα χρήματα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το να καλύψουν κάποιες λειτουργικές ανάγκες και από το να μπει ένα μεγάλο φράγμα στο κύμα της ανεργίας που θα προκαλούσε η μη λήψη τέτοιων μέτρων. Ουσιαστικά ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοι προστατεύτηκαν πολύ περισσότερο από τις ίδιες τις επιχειρήσεις και πολύ καλά έκανε η Κυβέρνηση. Αλλά οι προκαταβολές και άλλα εργαλεία που δόθηκαν μεν έγκαιρα, ήταν μόνο για κάλυψη λειτουργικών εξόδων, δεν βοήθησαν τους επαγγελματίες, που στο σύνολο τους είναι μικρές επιχειρήσεις. Πολλές επιχειρήσεις κινούνται πλέον οριακά και παράλληλα τίθεται θέμα επιβίωσης πολλών φυσικών προσώπων».

«Η λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων δεν αποτελεί εστία για τη διάδοση της πανδημίας. Αντίστοιχα εστία αποτελεί η μαζική προσέλευση κόσμου σε πλατείες, παραλίες και αλλού…»

Μάλιστα, ο Γιάννης Παναγιωτίδης εξέφρασε το παράπονο του για ορισμένους συμπολίτες μας, που όπως είπε δεν σέβονται τον κόπο και τις θυσίες των επαγγελματιών μέσα στη δίνη της πανδημίας.

«Κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν σεβαστεί τις θυσίες αυτού του κομματιού της κοινωνίας που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους με ή παρά τη θέληση τους. Ένα μέρος των πολιτών δεν συμμερίζονται αυτήν την προσπάθεια και δεν παίρνουν προφυλάξεις με αποτέλεσμα αντί η πανδημία να φθίνει αυτή να αυξάνει, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι θυσίες δεν έχουν αποτέλεσμα. Η λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων δεν αποτελεί εστία για τη διάδοση της πανδημίας. Αντίστοιχα εστία αποτελεί η μαζική προσέλευση κόσμου σε πλατείες, παραλίες και αλλού. Δεν ωφελεί καθόλου να είναι κλειστά τα καταστήματα εστίασης, τα οποία λόγω της ευθύνης που έχουν οι καταστηματάρχες θα μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Παναγιωτίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...