Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Ανησυχία στον τουρισμό λόγω της αστάθειας στη Μ. Ανατολή

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου για τη Θάσο, δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

Αρχικά, ο κ. Παρασχούδης εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας, υπογραμμίζοντας: «Σαφώς και μας ανησυχεί η αστάθεια που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, αλλά και στη βόρεια Αφρική, καθώς ο τουρισμός είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν. Άρα, οτιδήποτε συμβαίνει στις γύρω περιοχές, επηρεάζει άμεσα τις κρατήσεις στην δική μας περιοχή».

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει διαμορφωθεί η εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε το 2020

«Όσον αφορά το ξεκίνημα της νέας χρονιάς είμαστε αισιόδοξοι, καθώς πήγε καλά η προηγούμενη χρονιά κι ευελπιστούμε ότι και το 2020 θα πάει καλά. Βλέπουμε όμως να είναι συγκρατημένες κάποιες αγορές, όπως είναι η γερμανική, ενώ η αγγλική μετά το brexit βλέπουμε ότι έχει χαλαρώσει. Οι βαλκανικές αγορές δεν έχουν δείξει ακόμη τι θα γίνει. Αυτό το διάστημα που διανύουμε είναι ένα διάστημα προκρατήσεων, μιλάμε δηλαδή από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο, υπάρχουν πολλές εκθέσεις που θα γίνουν και θα διαμορφώσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου μια πολύ καλή εικόνα για το τι περιμένουμε το 2020. Μιλάμε άρα για ένα κρίσιμο τρίμηνο, σε συνδυασμό πάντα με τις εξελίξεις των γεγονότων που αποτελούν τον αστάθμητο παράγοντα σε όλα αυτά», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

«Γίνεται προσπάθεια να ανοιχτούν αγορές, όπως είναι η Ιταλία και το Ισραήλ, ενώ μια αγορά που πιστεύω ότι πρέπει να «κυνηγήσουμε» είναι η ουκρανική…»

«Το νησί μας πάντα δίνει βάρος στη βαλκανική αγορά, γιατί είναι η μεγαλύτερη αγορά για εμάς. Από εκεί και πέρα η παρουσία μας στη γερμανική αγορά είναι πολύ σημαντική. Γίνεται προσπάθεια παράλληλα να ανοιχτούν αγορές, όπως είναι η Ιταλία και το Ισραήλ, δυο αγορές που μας ενδιαφέρουν άμεσα, όπως μια αγορά που πιστεύω ότι πρέπει να «κυνηγήσουμε» είναι η ουκρανική, καθώς βλέπουμε ότι η Περιφέρεια για πρώτη φορά συμμετέχει σ’ αυτή και θα θέλαμε κι εμείς να έχουμε μια παρουσία. Όσον αφορά τις αγορές της Κίνας και της Ινδίας, αυτό είναι ένα όνειρο προς το παρόν που δύσκολα μπορεί να γίνει πράξη. Θέλει δρόμο και πολλή δουλειά. Ειδικά για τη Θάσο υπάρχει το θέμα των πτήσεων και ο μόνος τρόπος να έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις αγορές είναι μέσω Αθηνών, όμως τα δρομολόγια με την Αθήνα δεν είναι τόσο ανεπτυγμένα», τόνισε ακόμη ο Πάρης Παρασχούδης.

«Η συνεργασία μας τον Δήμο Θάσου είναι πολύ καλή – Με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχουμε επαφή, είμαστε δυο ξένοι στον ίδιο χώρο…»

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το επίπεδο συνεργασίας με τον Δήμο Θάσου και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού απάντησε: «Η συνεργασία μας τον Δήμο Θάσου είναι πολύ καλή και σιγά σιγά νομίζω ότι θα γίνεται όλο και καλύτερη. Μας ακούει, τον ακούμε και προσπαθούμε να βρούμε έναν κοινό βηματισμό. Πιστεύω ότι υπάρχει καλή συνεννόηση. Με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχουμε επαφή, είμαστε δυο ξένοι στον ίδιο χώρο. Δεν έχουμε πολλά πολλά να σχολιάσουμε, γιατί είμαστε πολύ μακριά στην επικοινωνία. Δεν είναι απογοήτευση αυτό που λέω, αλλά κάτι αναμενόμενο. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, γενικά με την Περιφέρεια δεν έχουμε επικοινωνία, είμαστε μακριά, να το πω απλά. Προσπάθειες γίνονται για επαφή, αλλά όπως έχω πει επανειλημμένα, η στόχευση της ΠΑΜΘ είναι τελείως διαφορετική από τη δική μας στη Θάσο, οπότε δεν υπάρχει συνισταμένη κοινή, ένας κοινός τόπος. Όταν δεν υπάρχει αυτός είναι επόμενο να μην μπορούμε να κάνουμε κοινές δράσεις».

Τέλη Απριλίου με αρχές Μαρτίου οι πρώτες αφίξεις τουριστών στη Θάσο

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να βρεθούν στο νησί της Θάσου οι πρώτοι επισκέπτες από το εξωτερικό, ο κ. Παρασχούδης απάντησε: «Το Πάσχα είναι νωρίς φέτος. Εμάς μας βοηθά το Πάσχα να είναι αργά τον Απρίλιο, γιατί «τραβάει» η σεζόν λίγο νωρίτερα. Όταν είναι νωρίς όμως όπως φέτος, αυτό δεν είναι πλεονέκτημα. Πάντως τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου θα έχουμε τις πρώτες αφίξεις τουριστών στο νησί μας».

Διαφημίσεις