spot_img

Άγγελος Τσατσούλης: «Δεν ξέρω αν θα υπάρχουν επιχειρήσεις του χρόνου για να τις αντιπροσωπεύουμε!»

Ημέρα:

Για ανεπανόρθωτη ζημιά στην αγορά, εξαιτίας της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην χώρα τους τελευταίους έξι μήνες, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης.

Με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Καβάλας, υπογράμμισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση άφησε στο έλεος του Κυρίου τους πάντες, ενώ εκτίμησε ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική, ώστε να βρεθεί η πολυπόθητη λύση, που θα επιτρέψει στην χώρα να κινηθεί προς τα εμπρός.  

«Δεν ξέρω αν θα υπάρχουν επιχειρήσεις του χρόνου για να τις αντιπροσωπεύουμε!»

«Η αγορά δεν είναι «νεκρή» εδώ και τέσσερις μήνες, αλλά από την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Όχι ότι και τότε είμασταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά τουλάχιστον είχε αρχίσει κάτι να φαίνεται. Δυστυχώς, οι εκλογές και η διαπραγμάτευση, μας πήγαν τόσο πίσω, που δεν ξέρω αν θα υπάρχουν επιχειρήσεις την επόμενη χρονιά για να μπορούμε να τις αντιπροσωπεύουμε! Από την άλλη, οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν δείξει μια ζέση για το πώς θα γίνει το οτιδήποτε για να δημιουργηθεί ένας κομματικός στρατός κι έχουν αφήσει τους πάντες στο έλεος του Κυρίου!», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου…»

Ο Άγγελος Τσατσούλης αναφέρθηκε και στους τοπικούς βουλευτές, «φωτογραφίζοντας» αυτούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επισημαίνοντας σχετικά: «Τρανό παράδειγμα οι δικοί μας βουλευτές. Κανείς δεν ασχολείται με τα θέματα της Καβάλας. Το μόνο τους πρόβλημα είναι πως θα βάλουμε εμπόδια σε οποιαδήποτε επένδυση, βλέπε KAVALA OIL, πως θα δείξουμε την αλληλεγγύη κατά της επένδυσης χρυσού στην Χαλκιδική, το ίδιο και με τα Λουτρά Ελευθερών. Παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Κι αυτό συμβαίνει γιατί πραγματικά κανένας δεν μιλά για ανάπτυξη. Η ουσία είναι η ανάπτυξη και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτήν».

«Όχι» σε οποιαδήποτε λύση

Ερωτηθείς σχετικά με το αν «βλέπει» τελικά συμφωνία με τους δανειστές, ο κ. Τσατσούλης, απάντησε: «Θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική στην κυβέρνηση για να βρεθεί η λύση. Όχι όμως η οποιαδήποτε λύση, προς Θεού. Όλα τα κόμματα είπαν πρόσφατα στην Βουλή, όχι σε οποιαδήποτε λύση. Πρέπει αυτή να βρεθεί για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που έχει η χώρα, γιατί είτε το καταλαβαίνουμε, είτε όχι, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε μόνοι μας τις ανάγκες μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε. Πρωτογενές πλεόνασμα δεν επιτυγχάνεται με υποχρεώσεις του δημοσίου, αλλά από την πραγματική οικονομία, από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων για να αυξηθεί το φορολογητέο εισόδημα. Δυστυχώς, καμιά μα καμιά κυβέρνηση από το 2008 και μετά δεν έχει στοχεύσει στην ανάπτυξη, με επακόλουθο όλα αυτά που σήμερα τραβάμε».

«Γυρίσαμε αρκετά χρόνια πίσω…»

Τέλος, σε ερώτηση του «Ενήμερου», για το πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που έχει υποστεί η αγορά κι αν αυτή μπορεί πλέον να διορθωθεί, ο Άγγελος Τσατσούλης απάντησε: «Η ζημιά για την αγορά είναι μεγάλη. Γυρίσαμε αρκετά χρόνια πίσω. Δεν ξέρω πως μπορεί να διορθωθεί αυτή η ζημιά. Θα πρέπει να στύψουμε το μυαλό μας όλοι. Μιλώντας από την πλευρά των επιχειρηματιών, έχω να πω ότι προσπαθούμε να καλύψουμε τις ζημιές που όλοι μας έχουμε υποστεί. Ακόμη και μια δήλωση κυβερνητικού στελέχους αντανακλά παντού. Έχω εξαγωγική επιχείρηση και μπορώ να πω ότι την ζημιά που υπέστην στην αγορά της Ολλανδίας, που ήταν μια μείωση της τάξης του 20%. Φωνάζουμε, κάνουμε μαγκιές, όπως οι ήρωες Έλληνες την είπαν στους Ολλανδούς, κλπ. Δεν είναι όμως έτσι η πολιτική, δυστυχώς κι όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στις επιχειρήσεις μας».

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι η γενική συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη στις 19 Ιουνίου.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ επικοινωνίας τέκνου, επιβάλλει συμμόρφωση της Ελλάδος εδώ και τώρα!

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ αναφορικά...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας

«Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας για...

ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Σύντομα η αγορά ακινήτων, έτσι όπως την γνωρίσαμε μέχρι...

Εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα

Η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών), η Περιφερειακή Ενότητα...

Η Καλαμίτσα ανήκει στον Δήμο μας βροντοφώναξε η νεολαία της Καβάλας

Παλαιές ένδοξες ημέρες, αναβίωσε στην ακτή της Καλαμίτσας η...

Οι απόφοιτες Α΄του Γυμνασίου Θηλέων Καβάλας του 1973 συναντήθηκαν μετά από 50 χρόνια

Το Σάββατο 23/9/23 το βράδυ βρεθήκαμε στην ταβέρνα ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες και είμαστε υπέρ της...

Μήνυμα Νίκης έστειλε από την Καβάλα ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Από την «Περιφερειακή Σύνθεση» εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Από...